Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

Dimensiuni diferite ale rotilor fata - spate

Recommended Posts

Salut,

am un E46 coupe facelift cu suspensii normale si mi s-a zis ca pentru o linie mai sport (spatele putin mai ridicat decat fata, cum am vazut la alte coupe-uri) mi-ar trebui suspensii sport (care sunt destul de scumpe). Ideea care mi-a venit, si ma intreb daca are sens si care sunt implicatiile, este sa-i pun niste jante de 17 sau 18 cu cauciucuri de dimensiuni usor diferite astfel incat masina per total sa fie cu 1 - 2 cm mai ridicata in spate. E fezabil asa ceva, imi scapa ceva din vedere?

Cristi

eu am mers un sezon asa cu jante pe 16. dimensiuni anvelope spate 225/55/16 si fata 225/50/16. sta un pic in nas si e mai joasa la borduri. drum denivelat etc. pe de alta parte schimba centrul de greutate al masinii si comportamentul ei in general. nu cu foarte mult insa schimba ceva. ideea e sa nu o pacalesti astefel ca nu da bine oricum. mai bine o lasi normala cu roti egale.

Dc nu pui dimensiunile recomandate pe stalp, mi se pare ca nu o sa lucreze cum trebuie DSC-ul.

doar daca pui roti mai mici spate decat fata. atunci nu poti merge decat daca decuplezi asc/dsc. altfel iti taie gazu ca inregistreaza rotatii mult diferite fata cu spate. ca si cum ar citi ca masina patineaza

Da, corect, parca nu as risca sa afectez DSC-ul in felul asta, o influenta in functie de situatii ma gandesc ca orium poate avea si eu chiar il folosesc mult (deaia simt ca nici nu-mi trebuie roti de iarna) ... poate deaia nici nu am mai gasit subiectul discutat

Multumesci pentru raspunsuri.

• 6 months later...

Pentru a nu mai deschide un nou topic , puteti sa-mi spuneti daca pun 205/55/16 fata si 225/60/16 spate influenteaza DSC , ABS sau stabilitatea masinii ? Este vorba de un E46 fl.

Mai corect ar fi 205\55\16 fata si 225\50\16 spate ...Nu cred ca este indicat sa pui dimensiunile scrise de tine .

P.S..Si latimea cauciucului influenteaza inaltimea masini nu doar talonul.

205/55/16 sau 225/55/16 nu va ridica masina de nici un fel LATIMEA CAUCIUCULUI NU MODIFICA GARDA LA SOL A MASINI!

Atunci DE CE masinile vin din fabrica cu anvelope (dau un exemplu),235\30\17 spate 215\35\17 fata ?

Era si o formula de calcul,dar nu mai gasesc link-ul,care demonstreaza CE SPUN EU.

Edited by calinbmw2000

La un E90, de exemplu, poate veni cu 225/40/18 FATA si 255/35/18 SPATE! Dar, din cauza scaderii raportului, diametrul rotii este aproximativ EGAL (fata = spate). Nu e motocicleta ca sa pui roata fata pe 21" si spate pe 18"! Eu cred ca un set de arcuri sport, de calitate, iti va rezolva ..."probleme" fara sa devii un pericol in trafic pt tine si ceilalti!

Bafta!

Da, corect, parca nu as risca sa afectez DSC-ul in felul asta, o influenta in functie de situatii ma gandesc ca orium poate avea si eu chiar il folosesc mult (deaia simt ca nici nu-mi trebuie roti de iarna) ... poate deaia nici nu am mai gasit subiectul discutat

nu stiu cum faci sa ''folosesti DSC-ul'' ....eventual te-a scos din rahat de multe ori, nu ca ai fost ''pe faza'' si l-ai folosit, nu ?

Si da, diferenta intre diametrele rotilor afecteaza DSC. Daca tot vrei sa-l ridici de spate, poti folosi niste inaltatoare la arcurile din spate(varianta ieftina)

Stie cineva, cu arcuri sport (fara suspensii sport) se poate realiza diferenta de inaltime fata spate fara influenta negativa asupra DSC-ului?

Arcurile fac parte din ansamblul SUSPENSIE...

Cred ca ai vrut sa zici asa: Doar cu arcuri sport , fara telescoape sport, se poate realiza diferenta de inaltime?

Raspuns: Var. 1- Da, daca pui arcuri sport pe fata si normale pe spate(nerecomandat)

Var. 2- Poti, cu o suspensie reglabila(recomandat dar scump)

Var. 3- (Ieftin), ti-am dat raspunsul intr-un post mai sus