Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

problema vibratie sub masina

bedwap

Recommended Posts

despre masina: am cumparat-o din germania eu la 170 mii, acum are 295 mii km, la 185 mii mi-a picat cutia si am inlocuit-o cu una noua cumparata de la BMW Munchen. Dupa 2000 km am schimbat-o si pe aia in garantie, pt ca niste mecanici priceputi de la o reprezentanta de-a noastra din tara (nu dau nume) au considerat ca e stricata. Eu am insistat sa nu o schimbe degeaba, nu m-au ascultat. Se simtea o bataie in podea cand cuplam D sau R. Au schimbat cutia, am facut probe... problema nu a disparut. M-am bagat cu ei sub masina si le-am zis sa verifice tamponul stanga de la motor. Au pus un cric sub el, au ridicat, si... da! era rupt. s- a schimbat tamponul, a disparut bataia.:| cine poate da un ajutor, apreciez.

Simptome:

1.

intre 95-125 vibreaza ceva sub masina asemanator trecerii peste banda sonorizanta de pe marginea soselei (nu mereu cu aceeasi intensitate). simt ca aceasta vibratie o starneste cutia, care fiind in 5 si dandu-i gaz progresiv, parca ar vrea sa schimbe 4 si atunci incepe sa vibreze. daca dau gaz mai tare si schimba 4 vibratia dispare, sau cel putin se micsoreaza considerabil. daca ramane in 5 si ajunge la 125, se simte un mic soc (ca si cum a cuplat-o pe a 5-a total) iar apoi totul e ok, merge lin.

2.

cand e pe liber si o pun pe D sau R, socul sau jocul pana ce puterea ajunge la roata e mai mare decat la alte e39 in care am probat chestia asta. la un 525d automat al unui prieten aproape ca nu se simte nimic cand cutia cupleaza. la mine e cam brutal. nu am zgomote sub masina la cuplare sau in mers, zornaieli, etc...

3.

cand reduc viteza la viteze mici (sub 60-70 km/h), cutia isi schimba singura viteze inferioare, iar momentul schimbarii nu e deloc lin. imi da niste socuri de ma scot din minti. nu exista zgomote, doar se simt socurile astea. si la alte e39 cutia face aceiasi frana de motor, dar e mult mai amortizata si lipsita de jocul asta. parca ar fi ceva care ar trebui sa preia din socurile cutiei, iar acel ceva la mine e uzat, stricat.

4.

daca pun pe drive pe 60 cu tempomat, la bord am cam 1000-1100 ture, si exista un punct al turatiei unde masina incepe sa mearga in smuncituri, ca si cum ceva pe sub masina e desprins (cardan). Da senzatia ca tot ce inseamna accelerare, decelerare e foarte larg, nu e strans, legat.

Problemele astea le am de cand am masina, acelasi joc si socuri le-am avut si cu prima si cu a doua cutie, asta de pe masina fiind a 3-a. parca vibratia s-a mai accentuat putin cu timpul.

Masina o am din 09/2006, in 11/2006 s-au schimbat cele 2 cutii, si ulterior am tot incercat sa aflu cauza. Asadar am schimbat rulmentul intermediar cardan, flansa cardan de la cutie, bucsele alea mari de la puntea spate (credeam ca jocul provine din punte) suportii de la cutie, toate OEM. Toate astea de pe masina mea aratau f bine cand le-am dat jos, dar le cumparasem deja si le-am schimbat. am pus chiar si un alt grup pe masina si am mers cu el vreo saptamana crezand ca jocul e de acolo. Simptomele au fost mereu aceleasi. A mai ramas cardanul, dar si pe el l-am verificat si pare bun. nu are joc, zgomote. mi-am pus gand rau, ca imi place prea mult masina, in rest merge impecabil si nu am avut probleme cu ea, si vreau sa rezolv si treaba asta. orice sugestie si parere e bine-venita. Multumesc!

Salut

Incearca un update de soft la cutie. Si a mea s-a inbunatatit dupa update. Dar totusi prea multe probleme pentru o cutie noua. Ti-au sters adaptarile vechi cand ti-au montat cutia?

nu au sters nimic, nu s-a umblat la soft. plus ca si celelalte faceau am acelasi lucru. cutia schimba f bine in rest, nu stiu ce sa zic.

Halal profesionisti

Cum sa schimbi cutia sa sa nu resetezi adaptarile? Pai adaptarile au ramas de la cutia veche, iar cutia noua nu are aceeasi uzura ca si cea veche. Probabil de aia nu se impaca cu softul... Incearca asta la un profesionist si vezi poate ai noroc

e reprezentanta bmw, dar de atunci au trecut 4 ani si imi place sa cred ca au progresat. nu mai ajuta pe nimeni sa dau nume. nici n-as fi spus ca e vb de reprezentanta, dar a trebuit pt ca nici un alt service nu schimba piese OEM in garantie.

e de la sine inteles ca de atunci n-a mai intrat masina acolo.

Edited by bedwap

• 1 month later...