Jump to content

problema tacheti bmw 316i din 93

tigruboss

Recommended Posts

salut ,

de cateva zile am cumparat si eu un bmw e 36 din 93 si azi a inceput sa scartie ceva la motor , am fost cu ea sa ii schimb uleiul si mecanicul mi`a spus ca e o problema la motor , nu imi baga ulei la tacheti .

vrea sa mai zic ca uleiul care era in masina era foarte vascos .

e posibil sa se fi infundat vreo conducta? se desfunda singura sau trebe schimbat ceva?

cine stie va rog sa ma contactati la tigruboss@yahoo.com

Tu ai motor M40....

Astea toate au probleme cu tachetii....

Pune un M43 :twoup:

M43 e putin mai cuminte decat m40... Dar nu cu mult :)

Eu am problema cu rola de la culbutori la m43.

Edited by pyu

• 2 weeks later...

Sfat: dupa ce schimbati tachetii cu unii noi schimbati si uleiul !

Chiar daca la masinile cu peste 100.000 km este recomandat 15W40 sfatul meu ar fi sa folositi maxim 10W40 (asta inseamna ca si 5W40 e bun).

O sa consume mai mult ulei dar nu veti mai avea probleme cu irigatul tachetilor pentru ca ulei-ul 10W40 si 5W40 este mai putin vascos decat 15W40 si nu va mai infunda tija care iriga cu ulei tachetii.

salut ,

de cateva zile am cumparat si eu un bmw e 36 din 93 si azi a inceput sa scartie ceva la motor , am fost cu ea sa ii schimb uleiul si mecanicul mi`a spus ca e o problema la motor , nu imi baga ulei la tacheti .

vrea sa mai zic ca uleiul care era in masina era foarte vascos .

e posibil sa se fi infundat vreo conducta? se desfunda singura sau trebe schimbat ceva?

cine stie va rog sa ma contactati la tigruboss@yahoo.com

Salut,

Am si eu un 316i din 93 (motor M40) si am avut aceeasi problema ca tine, am reparat-o in toamna.

Astfel...de mers eu am mers 10000 de km cu tzacaneala aia...rezultat cand am intrat in motor am schimbat ax cu came (din dezmembrari 150RON), vreo 4 culbutori si vreo 4 tacheti hidraulici tot din dezmembrari. Acuma nu mai tzacane si merge impecabil. De vina a fost ce a pus boul dinaintea mea ca si ulei, nu stiu exact ce dar a infundat coloana ce uda fiecare cama si astfel una din ele nu era irigata...rezultatul... o cama avea santz de 2mm in ea...dar surprinzator inca mai mergea...

Sper ca te ajuta... Bafta!

Cine ti-a recomandat tie 15w-40 la masinile peste 100,000 km?

Curios mai esti !

Oricum, faptul ca cineva imi spune ceva nu este si obligatoriu sa-l cred sau sa iau de bun ce-mi spune el.

Pai nu trebuie sa crezi.

Dar cred ca e mecanic foarte bun, daca recomandara acest lucru.