Jump to content

dimensiuni mai mari ale rotii

coleman

Recommended Posts

Salut,incep postul meu prin a recunoaste ca e anormal sa pui pe masina ceea ce nu este recomandat de producator DAR...printr-o conjunctura favorabila am gasit la o persoana (afona cu domeniul auto) un set de 4 anvelope dunlop winter sport NOI...225/55r17 DOT 22/08...ideea este ca stiam de la bun inceput ca dimensiunea aceasta este un pic cam mare pentru e39-le meu...am impresia ca maximum recomandat pt 17 este 225/50... dar luand in considerare pretul aproape simbolic,400ron,le-am achizitionat.

Ce ma intereseaza pe mine , diametrul total al rotii ,clar este un pic mai mare decat ce recomanda producatorul ,exista riscul sa pice diferentialul sau diferenta este prea mica si trecuta in marja de eroare?Tin sa precizez ca roata nu atinge nici chiar cu masina incarcata heavy..deci singura mea grija e legata doar de partea tehnica mai exact diferentialul.Va mulktumesc!

Singura problema o sa fie eroarea de kilometraj, in rest poti sa stai linistit.

Confirm, eu am avut pe e39 pe 19/35/235 fata si 19/35/255 spate!Inafara de putina rigiditate si consum sensibil crescut totul foarte ok pentru masina!

Este doar parerea mea, faci cum crezi tu ca este mai bine pentru tine si masina ta!

Singura problema o sa fie eroarea de kilometraj, in rest poti sa stai linistit.

Confirm, eu am avut pe e39 pe 19/35/235 fata si 19/35/255 spate!Inafara de putina rigiditate si consum sensibil crescut totul foarte ok pentru masina!

Este doar parerea mea, faci cum crezi tu ca este mai bine pentru tine si masina ta!

cu 255/35r19 ai un diametru total al rotii de 660mm,ceea ce este destul de apropiat de diametrul stock care ar fi de 650mm(225/60r15)...eu cu rotile mele de 225/55/17 ajung pe la 679mm in diametru total...mai astept ceva pareri,multumesc celor de mai sus!

ai dreptate donaco,este o marime intalnita pe unele suvuri mici si pe van-uri,desi F11-le accepta oficial si 225/55r17....dar, ideea este, daca diametrul total al rotii se mareste de la 653mm la 679mm poate diferentialul sa intampine probleme? ..este adevarat ca masina arata ca un suv=)) dar a devenit foarte confortabila datorita balonului care are acum 135 mm Edited by coleman