Jump to content

Diferenta intre "exclusive edition" si "platinum"?

Catalin BMW

Recommended Posts

Sal...imi cer scuze daca mai este vreun topic pe tema asta,insa am cautat si n-am gasit. Totusi,vreau sa va intreb,care e diferenta intre aceste doua versiuni,si vreau s-o implic aici si pe a 3-a,si anume "titanium",deci care dintre astea sunt mai echipate si mai "dotate"(daca-mi dati voie :twoup: )? Va multumeac!

Era pe net undeva, numai in Italia e valabila chestia asta cu Eletta, Platinum si Titanium. Dati un search pe google.

In italia e in felul urmator, Eletta, Attiva si Futura si tine de optiunile pe care le are masina.

Sa luam exemplu Seria 1 E87:

Eletta ( sau varianta standard) are doar optiunile de serie.

Attiva ( sau sportiva ) are in plus fata de Eletta urmatoarele: Xenon si spalator faruri,cruise control, pachet exterior M, scaune sport, volan sport,jante din aliaj, trimuri interioare din aluminiu.

Futura ( sau varianta eleganta) are in plus fata de Eletta urmatoarele: Xenon si spalator faruri, cruise control,pachet lumini,cotiera,senzori ploaie si lumini,volan sport multifunctional, jante din aliaj, oglinzi exterioare + oglinda interior cu functia auto-dimm, senzori de parcare.

Sursa informatiilor este un forum Bmw italienesc.

In Italia exista si Platinum si Titanium pentru E39. A mea e Platinum si era versiunea de varf. Factura masinii( e din 2002) la vremea respectiva cu optionalele luate de primiul proprietar a fost de 62.200 euro, m-am mirat si eu cand am luat-o ca e totusi o valoare mare pentru seria 5, dar cunoscand si vazand multe E39 ulterior, am vazut diferenta......

N-am vazut niciodata un "individual",arata mai bine si decat "platinum"?si are aceleasi dotari de top ca si cel din urma?

http://www.motor-talk.de/marktplatz/zu-ver...t-t2278930.html

Ms keth,am mai vazut astfel de versiuni,doar ca nu erau pe portocaliu,ci pe crem si n-am stiut ca se numeste "individual";

uite unul aici:http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=184334824.

si cel pe care mi l-ai aratat,nu mi se pare a fi mai dotat fata de platinum in sensul ca am vazut in poza respectiva ca nu avea scaune electrice ceea ce la platinum gasesti asa ceva;si nu mi se pare cine stie ce in comparatie cu platinum care are tot interiorul in crem + bordul acela frumos in doua nuante :twoup: ...o minunatie de masina! :)

Nu e o regula ca daca e individual sa fie ´pom de craciun´, am vazut e39 doar cu vopsea de individual.. in rest mare lucru nu avea, scria individual pe praguri si pe eticheta neagra de la motor. Se poate sa fie oricare alta configuratie mai dotata de cat un individual! ...dar si vezi cate-o data cate un individual...de te doare mintea, la ce dotari are!

Nu e o regula ca daca e individual sa fie ´pom de craciun´, am vazut e39 doar cu vopsea de individual.. in rest mare lucru nu avea, scria individual pe praguri si pe eticheta neagra de la motor. Se poate sa fie oricare alta configuratie mai dotata de cat un individual! ...dar si vezi cate-o data cate un individual...de te doare mintea, la ce dotari are!

Ai dreptate,dar observ ca in topicul asta s-a inteles cum ca individualul ar fi "the best" ceea ce nu cred;cum am mai spus,tot pe platinum mizez,mi se pare cel mai frumos!

Nu cumva e posibil ca versiunea basic sa fie mai dotata decit individual?Nu cumva cine a luat basic + toata lista de optionale +extra risca sa o aibe mai dotata decit una individual?Nu cumva e vorba de pachete de echipare doar,adica la modelele mai echipate platesti in plus si ai si moka anumite optionale?Ca la orice marca auto?

Nu cumva e posibil ca versiunea basic sa fie mai dotata decit individual?Nu cumva cine a luat basic + toata lista de optionale +extra risca sa o aibe mai dotata decit una individual?Nu cumva e vorba de pachete de echipare doar,adica la modelele mai echipate platesti in plus si ai si moka anumite optionale?Ca la orice marca auto?

Sunt masini care sunt mai dotate decat un model Individual, dar nu la fel de exclusive. De ex la Individual ai unele optiuni pe care nu poti sa le ai la nicio alta echipare (vopsea, tipul de piele, lemnul in volan,pragurile inscriptionate, etc). Totodata sunt modele Individual care au aprox toate optiunile disponibile pe acea masina.

Edited by LiviutzP

Sunt masini care sunt mai dotate decat un model Individual, dar nu la fel de exclusive. De ex la Individual ai unele optiuni pe care nu poti sa le ai la nicio alta echipare (vopsea, tipul de piele, lemnul in volan,pragurile inscriptionate, etc). Totodata sunt modele Individual care au aprox toate optiunile disponibile pe acea masina.

Pe mine nu ma intereseaza dotarile de estetica,eu ma refeream la dotari de siguranta si comfort,adica un scaun cu reglaj electric si cu incalzire,2-3 airbaguri in + ,o suspensie reglabila,un volan cu reglaj electric,chestii deastea. Eu consider ca e vax daca am o masina care scrie nu stiu ce pe praguri si are nu stiu de care vopsea,daca in interior am doar "apa calda-apa rece"(e vorba de rasnita de cascatofon cu doua butoane 1,pt volum si celalalt pt cautarea posturilor radio) :twoup: si macarale "hei rup!" :)