Jump to content

Leon sau Bmw

ebenize

Recommended Posts

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

old one.

cum fratilor 6000 un 316i????????

eu am un 320d NFL si nu reusesc sa-l vand nici cu 4400, e drept ca e touring, dar totusi.PE LOC as lua bani aia , doamne iarta-ma pai la bani aia iei 320d FL.

Eu zic ca nu merita schimbul, 316ile e si mai vechi daca a ta o stii cum ai tinut-o de cand o ai kilometri daca ii ai reali.

Leon-ul asta nu e ala in care ploua ?

e buna asta :twoup:)... da intradevar au o problema cu scurgerea iar apa ramane in portiera .. si necuratand gaurile de scurgere putrezeste garnitura dintre 2 table din portiera curge pe prag iar usa avand un cheder intre prag si usa, daca ploua foarte tare apa urca pe prag si astfel in masina. Deci ca rezolvare inlocuirea garniturei putrezite...

Masina nu o am de noua insa stiu ca sunt km reali deoarece cand am schimbat distributia la 89 000 era cea originala, are carte service si e e de la o cunostinta.

pai vezi cunosti masina stii ce are bune/rele eu zic ca, conteaza foarte mult treaba asta eu mi-am luat 320d asta nfl in aprilie anu trecut si vad ca de la luna la luna mai descopar cateva ceva nou in sens negativ la el :twoup: .

Masina SH se merita sa iei de la cunoscutii sau sa mergi cu cineva super bun in a recunoaste bubele ei.

Un prieten de al meu are 318i NFL , ma rog e un pic mai bun ca 316i dar tot e lesinat , ori treci pe un motor mai bun ori ramai pe ala al tau.

un 316i care lucreaza in parametri, face oricand un leon de 1.6

De ce ? Doar ca e BMW sau doar ca asa vrei tu ?

Date oficiale 0-100 km/h :

Seat Leon 1.6 8v - 11.7 s

BMW e46 316i - 12.4 s

datele astea sunt gresite, el are leon din 2003!!! 0-100km/h 10,9.....192km/h max...316-le 200kh/h....eu zic sa scoti din ecuatie si cel de 2.0 150 cai, daca vrei putere!

am avut si 316nfl si 318fl is pistoale rau vai si amar, da si leonu ii o conserva da daca il tii sa te duci la piata cu el ii bun eu oricum nu as face schimbu ca al tau are 90.000 si ala are dublu + anu fabricatiei.....a tau cred ca ar valora mai mult

de la 325i incep jucariile interesante restu nu is bmw-uri,e numai confortul si pozitia la volan de ele

astea sunt din alea din folclor... :) , oricine isi da seama si numai dupa cifre ca 325i e mai bun ca 316i, ca 316-le era ideea de schimb, insa nu inseamna ca unul e BMW si altul e un Logan cu sigla de BMW, mie ideile astea preconcepute mi se par atat de puerile si fara vreun argument solid, totul se rezuma pana la urma la ceea ce vrea omul de la masina...vorbesc unii de parca 325 ar fi vreo super masina sport si ca de acolo in sus e adevaratul BMW... :twoup:

Pai 325 chiar este o super masina sport pe langa 316i (si pe langa multe alte masini)! Si in general este o super masina. Motor premiat ani la rand ca cel mai bun din lume la categoria 2.5, sunet demential dupa 4.000 RPM, performante dinamice bune si in 2011 (0-100=7.1 S), etc etc etc! Consum super bun raporttat la cilindree/performanta, etc! Edited by Alexxx

:twoup: :) Sincer nu am mai ras de mult......Daca omu cerea la schimb un 320,ii ziceai ca e varza ca 325 e mai bun;daca cerea 325 ii ziceai ca 330 e mai bun si tot asa si cred ca si la M se gaseau sa comenteze.Daca trece de la un leon din 2003 la bmw si intreaba de 316 pai e clar ca nu are cine stie cati bani da voi tot o dati cu masini puternice.Impozite de cateva mii de lei,intretinere super scumpa,si in primul rand masini scumpe(vb aici de cele cu motoare mari).Ce iti trebuie tie daca ai cat de cat viteza in sange da nu prea ai bani e un 318i Fl.Ala e cam cel mai bun raport calitate-pret-intretinere!La diesel e intretinerea mai scumpa iar la motoare mari taxele exagerate!Daca ai o varsta si ti-au trecut fitele si vrei doar bmw ia un 316 sau un 318 bun si iti garantez eu ca nu o sa fii dezamagit!!!

Banuiesc ca omu a inteles ideea de aceea propun inchiderea topicului ca deja se transforma in topic de comparatii,ca de obicei!

Edited by ceaun

Eu nu as da o masina din 2003 pe una din 2000 cu numar dublu de kilometrii. Daca mergi mult in oras ramai cu seatul fara nici o ezitare.

La BMW cam totul e mai scump (piese, intretinere, se fura in disperare comparativ cu seatul pe care nu prea il baga hotii in seama) - nu merita acesti bani dati in plus decat daca mergi mult in afara localitatii (unde te simti mai bine in BMW) sau ai tu o pasiune pentru RWD.

E clar ca la o masina mai veche cu atatia km o sa pice mai multe.

Multe lucruri care tin de confort o sa te dezamageasca la BMW; merg mai greu: ambreiaj, volan, usi, intratul in viteza. Si eu am BMW din 2004. (FL)

Daca ar fi fost din acelasi an si cu acelasi nr. de km mai discutam. Asa - ramai cu Seatul daca zici ca nu ai nimic grav la el.

nu are nimic leonul.. dar am o slabiciune cu bmw-urile .. imi plac cum arata, cum e comfortul in ele, stabilitatea, totodata si tractiunea spate Nu tin neaparat sa am motor foarte mare mai degraba as vrea un 316 cu care nu o sa am probleme decat un 320d cu care o sa imi fac nervi. As vrea totusi si ceva mai multi cai dar eu ma multumesc doar cu cele mentionate deocamdata 1-2 ani pana o sa imi permit si altceva .... E adevarat ca pt unii bmw inseamna multi cai si mult cuplu.. insa pt mine conteaza enorm cum ma simt in ea.. designul ... arata agresiv sportiv chiar daca e sedan.. ca asa oricand pot sa imi iau masina de raliu si sa stau intr-un scaun sport in care imi rup noada fundului. Gusturile difera ... Eu unu m-am dat de foarte multe ori cu un 320d si zilnic cu leonul si vreau sa spun ca mi se pare o diferenta foarte mare intre ele la capitolul comfort pozitie la volan tinuta de drum insonorizare.... Stiu cum se conduc amandoua ,e adevarat .. comenzile sunt ceva mai greoaie la bmw ... dar nu ma deranjeaza deloc ... doar nu sunt dama. Atata tot vreau... daca imi iau bmw sa nu ingrop bani si sa imi para rau de el... si placerea sa se transforme in ura.. dar asta nu o poate garanta nimeni. Ramane de vazut pana atunci va multumesc de replayuri si sfaturi.

ai dreptate in ce ai spus mai sus dar nu lua 316,e lenes rau,o sa te plictisesti imediat de el si o sa vrei ceva mai multa putere si nu o sa ai de unde scoti 10 cai din resoftare,aia e nimic.cel mai bun pt tine ar fi un 318i FL parerea mea sau 320i 2.2 170cp

ca asa oricand pot sa imi iau masina de raliu si sa stau intr-un scaun sport in care imi rup noada fundului. Gusturile difera ...

Vezi ca o cutie buna de masina de raliu e 8.000-10.000 de euro. Si din ce vad eu nu te dau banii afara din casa.