Jump to content

Accident - asigurare

waZDer

Recommended Posts

Salut, vreau sa va intreb daca cineva te loveste si iti da asigurarea si tu te duci la asigurari trebuie sa ai si tu asigurarea valabila ca sa iti repare firma respectiva masina ??? ( tu ai masina parcata si o gasesti lovita , respectivu te cauta si iti da asigurarea ce poti face cu ea )

Multumesc !

Eram acasa si m-a lovit un prostovan in parcare. Masina mea fiind parcata, a intrat in ea, in bara din fata.

La asigurare mi-au cerut si asigurarea mea, desi sincer, nu vad de ce, dar poate nu cunosc eu exact prevederile legale in aceasta materie :twoup:

Ideea e ca, masina fiind parcata, logic ar fi si ca poti sa nu ai asigurari, ca poti spune c-ai lasat-o parcata acolo de atata timp de cand ti-a expirat asigurarea. :)

Da, se cere rca-ul si partii vatamate.

Degeaba te duci luni sa faci rca, fiindca, in momentul accidentului, nu aveai rca valabil.

Daca as fi in locul celui ce ti-a lovit masina, nu as face nicio amiabila cu tine si am merge la politie pt constatare.

Sa vezi ce surpriza ai avea..

Rca se plateste pe 6 luni si itp se face o data la 2 ani...

Sa inteleg ca de atata timp sta masina parcata? Sau atata urmeaza sa stea?

Oricum, in ochii legii nu conteaza cat sta masina parcata si din ce motiv nu are rca valabil.. Nu are nici itp? Ramai fara talon..

Masina era parcata pe domeniu public sau privat?

Edit:

"puisor"?!

Edited by Rares_CJ

rares cj imi pare rau pt tine daca asa te-ai comporta intr-o situatie similara..adica lovesti omu si dupaia tot tu faci pe scandalosu ca nu si nu,sa cauti tot felu de chichite sa nu ii faci masina unui om pe care l-ai lovit,si care nu avea RCA si nici ITP,masina fiind parcata,omul neavand nici o obligatie de a fii la zi cu acele "obligatii",doar daca incidentul se intampla daca masina patitului era in trafic,circulandu-se cu ea.......

Rca se plateste pe 6 luni si itp se face o data la 2 ani...

Sa inteleg ca de atata timp sta masina parcata? Sau atata urmeaza sa stea?

Oricum, in ochii legii nu conteaza cat sta masina parcata si din ce motiv nu are rca valabil.. Nu are nici itp? Ramai fara talon..

Masina era parcata pe domeniu public sau privat?

Edit:

"puisor"?!

nu este adevarat. vara trecuta, a derapat un logan si a intrat in amsinile parcate de la obor, a mai lovit si o masina in trafic. loganul nu mai putea circula, a lovit bara fata a unui opel si a "scos"la propriu o dacia papuc parcata.

politia avenit si a constatat: ala cu papucul nu avea rca si itp valabil, masina fiind si de vanzare (de acolo am luat nr. si l-am sunat pe proprietar). can sa mearga la constatare, locanul nu putea circula, ala cu opelul mergea, si cand l-a intrebat pe cel cu papucul ia spus politistului, bineinteles si l-a intrebat daca poate fi despagubit. el a spus ca da (politistul).

Poate fi despagubita si teava de gaze de la poarta, daca intra unul in ea; pe RCA-ul lui.

Si nu, nu trebuie sa ai RCA valabil la acea teava de gaze, mai ales daca nu circuli cu ea...

PS: RCA se plateste la 6 luni? Cred ca eu le dau teapa la astia, platesc doar o data pe an...

Poate fi despagubita si teava de gaze de la poarta, daca intra unul in ea; pe RCA-ul lui.

Si nu, nu trebuie sa ai RCA valabil la acea teava de gaze, mai ales daca nu circuli cu ea...

PS: RCA se plateste la 6 luni? Cred ca eu le dau teapa la astia, platesc doar o data pe an...

+1...n-are nici o legatura rca-ul tau, daca ai sau n-ai, cu despagubirea pe rca-ul celui vinovat

eu am patit o treaba similara :twoup: am intrat in spatele unui tip ... ma rog am fost vinovat lam intrebat daca vrea sa facem pe cale amiabila si nu a vrut apoi am mers cu el la politie, acolo a aflat si el ca ii expirase rca-ul, politistul a zis ca ii da amenda pentru rca, dar ma rog omul sa descurcat si ia trimis cineva prin fax un rca facut "cica" pe ziua din urma ... deci si tu se-ar putea sa patesti lafel omul iti da tie asigurarea iar tu o sa platesti o amenda ca nu ai RCA ... parerea mea :)

eu am patit o treaba similara :twoup: am intrat in spatele unui tip ... ma rog am fost vinovat lam intrebat daca vrea sa facem pe cale amiabila si nu a vrut apoi am mers cu el la politie, acolo a aflat si el ca ii expirase rca-ul, politistul a zis ca ii da amenda pentru rca, dar ma rog omul sa descurcat si ia trimis cineva prin fax un rca facut "cica" pe ziua din urma ... deci si tu se-ar putea sa patesti lafel omul iti da tie asigurarea iar tu o sa platesti o amenda ca nu ai RCA ... parerea mea :)

diferenta este ca pe cel care l-ai lovit tu era in trafic. parcat nu este obligatoriu rca.

chiar asa de greu se intelege?