Jump to content

Chip-tunning hardware!

Guest

Recommended Posts

Datorita faptului ca am avut o gramada de cereri legate de chip-tunning m-am decis sa ofer si acest serviciu dar la un mod diferit fata de ceea ce se practica pe la noi in ziua de astazi,adica NU fac chip-tunning SOFT ci HARDWARE adica se monteaza la masina O CUTIUTA CU JUCARII :twoup:.

Avantajele fata de tunningul software sunt:se poate demonata oricand de pe masina ( chiar si de catre client ),nu se intervine deloc in softul original al masinii,montajul se face in fata clientului si dureaza aproximativ 15 minute,etc

In 99% din cazuri creste puterea cu 30% iar cuplul intre 19-28% iar consumul de combustibil scade cu 2%.

Aveti atasat si o oferta ca exemplu ( se dezarhiveaza ZIP-ul iar oferta este in format XLSX).

Pentru cine este interesat astept PM si va trimit oferta pentru masina vostra exact dar am nevoie si de o adresa de mail pe care sa trimit deoarece din mesageria forumului nu pot trimite atasamente.

O zi buna va doresc!

Oferta_320_163PS.xlsx.zip

La benzinare merge din pacate doar la:

BMW 1er E87 135i

BMW 3er E90 335i

BMW 5er E61 535i

BMW 5er F10 535i

BMW 5er GT F07 535i Gran Turismo

BMW 7er F01 740i

BMW X6 E71 xDrive35i

BMW Z4 E89 sDrive35i

BMW Z4 E89 sDrive35is

:twoup:

Datorita faptului ca am avut o gramada de cereri legate de chip-tunning m-am decis sa ofer si acest serviciu dar la un mod diferit fata de ceea ce se practica

Ce alte servicii mai oferi?

Diagnoza,codari si resoftare dar binenteles DOAR BMW.

CINE este producatorul tuning-box-ului? Si ai pentru oricare dintre modelele cu turbina? Parca nu am vazut nici pretul. Esti amabil sa-l scrii?

Multumesc

Cu stima

Producatorul este o firma din Germania si se ofera 2 ani garantie.Am pentru aproape toate turbo-diesel de la E46 ( 318d adica cu common-rail,nu merge la 320D fara common-rail adica cel cu 136CP doar la cel cu 150CP) in sus.

Pretul nu este trecu intr-adevar in topic dar daca download-ai exemplul meu de oferta vedeai si pretul :twoup: dar daca tot m-ai intrebat ( ca sa nu mai dai jos atasamentul) pretul este de 250 EURO.

Daca imi dai PM cu : modelul tau exact de motor ,an si adresa de mail iti pot trimite o oferta de pret/CP/Nm.

Numai bine!

Datorita faptului ca am avut o gramada de cereri legate de chip-tunning m-am decis sa ofer si acest serviciu dar la un mod diferit fata de ceea ce se practica pe la noi in ziua de astazi,adica NU fac chip-tunning SOFT ci HARDWARE adica se monteaza la masina O CUTIUTA CU JUCARII :twoup:.

Avantajele fata de tunningul software sunt:se poate demonata oricand de pe masina ( chiar si de catre client ),nu se intervine deloc in softul original al masinii,montajul se face in fata clientului si dureaza aproximativ 15 minute,etc

In 99% din cazuri creste puterea cu 30% iar cuplul intre 19-28% iar consumul de combustibil scade cu 2%.

Aveti atasat si o oferta ca exemplu ( se dezarhiveaza ZIP-ul iar oferta este in format XLSX).

Pentru cine este interesat astept PM si va trimit oferta pentru masina vostra exact dar am nevoie si de o adresa de mail pe care sa trimit deoarece din mesageria forumului nu pot trimite atasamente.

O zi buna va doresc!

Salut,petru un 318i e46-143cp,1995cmc 16v,la cat il urcam ms?Si ce pret...

Faci si la motoarele turbodiesel care nu au senzor de temperatura al motorinei?

Da-mi exact modelul de masina,cati cai are din fabrica,anul si iti spun ce se poate face la modelul respectiv.

Salut,petru un 318i e46-143cp,1995cmc 16v,la cat il urcam ms?Si ce pret...

citeste si tu mai atent, omul a spus ca pt benzinare nu are decat pt:

BMW 1er E87 135i

BMW 3er E90 335i

BMW 5er E61 535i

BMW 5er F10 535i

BMW 5er GT F07 535i Gran Turismo

BMW 7er F01 740i

BMW X6 E71 xDrive35i

BMW Z4 E89 sDrive35i

BMW Z4 E89 sDrive35is

Nu imi sunt clare urmatoarele:

-firma e "din Germania". Asta nu zice nimic.... Deci cum se cheama firma?

-scrie "high quality components". Ca inginer electronist o spun, in vremurile astea piata neagra si cea gri de componente electronice este invadata de fake-uri. Au chinezii tehnologia necesara sa taie cipuri felie cu felie si sa copieze tot. Orice firma care se respecta cumpara doar de la distribuitori autorizati componente electronice...

Deci cum se cheama firma? Ofera garantie la ce? La faptul ca aceasta cutie va functiona sau ca motorul la care este ea atasat nu va avea probleme?

Masina mea e un E60 LCI 520d 177cp. La ce putere/cuplu poate ajunge?

Edited by Bala

Bala,eu din cate am inteles de la prietenul meu ce le aduce din Germania ( ca nu le aduc eu direct,mi-le aduce si mie cineva) ca ei garanteaza ca daca se strica cipul din cutiuta ti-o schimba gratis in perioada asta de 2 ani si ca daca se strica motorul sau cutia mai ales daca este automata ceea ce zic ei ca este imposibil deoarece se lucreaza DOAR in plaja de 30% pe care o lasa toti producatorii,iti platesc ei reparatia/schimbatul DAR doar in urma unui raport de diagnoza al unui dealer oficial,iar legat de firma nu stiu INCA sa dau detalii dar cand le am PROMIT sa le scriu aici pe forum.Legat de componentele din ea spun si eu ceea ce stiu,nu am desfacut sa vad daca este asa sau nu deoarece pierd garantia dar dupa 2 ani o desfac sigur sa vad ce este inauntru :twoup:

Acum pentru masina ta: cu cutiuta pusa o sa ai 224 PS de la 177 PS si 418 Nm de la 350 Nm.

PS: Am si eu pus pe 535d-ul meu si nu mi se pare sa dea vreun rateu sau ceva ( e adevarat ca-l am doar de 1 saptamana) si nici pe DIS sau INPA nu il sesizeaza ( adica nu da vreo eroare sau ceva).

La masina mea se poate pune din cate inteleg ce diferenta este?

Da-mi te rog pe PM o adresa de mail unde pot sa-ti trimit oferta si tipul motor cu cati cai are din fabrica si modelul de masina.

Merci!

-scrie "high quality components". Ca inginer electronist o spun, in vremurile astea piata neagra si cea gri de componente electronice este invadata de fake-uri. Au chinezii tehnologia necesara sa taie cipuri felie cu felie si sa copieze tot. Orice firma care se respecta cumpara doar de la distribuitori autorizati componente electronice...

Deci cum se cheama firma? Ofera garantie la ce? La faptul ca aceasta cutie va functiona sau ca motorul la care este ea atasat nu va avea probleme?

Cei care fac chiptunnig direct ce garantie ofera?? Singura garantie oferita este ca i-ti rescrie inapoi softul original.Daca cutia e cu probleme si motorul deasemenea,cine ofera garantie ca repara motorul sau cutia in caz ca pica, dupa chiptunning?? Asa toata lumea cand observa ca-i pica motorul sau cutia,merge face un chiptunning,motorul pica,iar omul repara gratis masina....simplu.....si inca ceva:pe chiptunning cine ofera garantie ca softul tunat este scris bine(sunt pe net giga intregi de fisiere tunate) si nu apar anomalii sau bug-uri dupa o perioada oarecare de timp??

--fara sa supar pe nimeni...eu mai degraba as pune un power box decat sa fac un chiptunning.

Cei care fac chiptunnig direct ce garantie ofera?? Singura garantie oferita este ca i-ti rescrie inapoi softul original.Daca cutia e cu probleme si motorul deasemenea,cine ofera garantie ca repara motorul sau cutia in caz ca pica, dupa chiptunning?? Asa toata lumea cand observa ca-i pica motorul sau cutia,merge face un chiptunning,motorul pica,iar omul repara gratis masina....simplu.....si inca ceva:pe chiptunning cine ofera garantie ca softul tunat este scris bine(sunt pe net giga intregi de fisiere tunate) si nu apar anomalii sau bug-uri dupa o perioada oarecare de timp??

--fara sa supar pe nimeni...eu mai degraba as pune un power box decat sa fac un chiptunning.

Pai tocmai asta e ideea cu chip-box-ul asta nu se modifica softul din calculatorul motor si se poate scoate oricand de pe masina chiar si de catre proprietar in 10 minute( daca are ceva dubii legate de box),iar legat de chestia cu garantia am mentionat ca in caz de se strica motorul sau cutia se plateste reparatia/inlocuirea DOAR dupa o constatare facuta de catre un dealer BMW unde se precizeaza cauza defectiunii motorului/a cutiei dar eu sincer nu cred ca nemtii astia care fac box-ul is chiar asa de tampiti si nu s-au gandit cum sa protejeze motorul/cutia in caz de ceva si nu au facut teste din moment ce dau garantie,ca totusi sunt nemti nu chinezi sau turci.Oricum eu inainte de a-l monta fac o scanare a motorului si-mi salvez anumiti parametri ( pentru ca daca ai observat nu merge dacat pe modele mai noi cu DDE-uri mai destepte "nu merge pe E46,e39 cu pompa rotativa"unde poti vedea mai multi parametri in timp real).

@severus_phantom Nu ai inteles nimic din ce am scris...

In primul rand, nestiind cine este producatorul cutiutei nu poti cauta review-uri. Dupa ce sa caut ? Si sa fac teste pe masina mea nu e chiar ok (am luat-o de noua si are 55k km).

In al doilea rand am intrebat de garantie nu ca sa aflu daca mi se schimba turbina, pistoane etc. pe garantia cutiutei ci de ex. se leaga cutia, se face un scurt intern in cutie si ia foc. Mi se va schimba cablul din jur sau nu? Deci poate fi garantie doar pe cutie sau poate fi garantie si pe montaj.

Nu stiu daca imi voi pune asa ceva pe masina insa cu siguranta pana nu aflu mai multe detalii nu imi voi pune. AC Schnitzer, de exemplu, ofera doar 210 cp pt motorul meu.

P.S. Si vezi tu undeva unde sa fi scris eu ceva de chiptuning si ce garantie ofera ei?? Daca as umbla la motor doar cu power box as umbla.

@severus_phantom Nu ai inteles nimic din ce am scris...

In primul rand, nestiind cine este producatorul cutiutei nu poti cauta review-uri. Dupa ce sa caut ? Si sa fac teste pe masina mea nu e chiar ok (am luat-o de noua si are 55k km).

In al doilea rand am intrebat de garantie nu ca sa aflu daca mi se schimba turbina, pistoane etc. pe garantia cutiutei ci de ex. se leaga cutia, se face un scurt intern in cutie si ia foc. Mi se va schimba cablul din jur sau nu? Deci poate fi garantie doar pe cutie sau poate fi garantie si pe montaj.

Nu stiu daca imi voi pune asa ceva pe masina insa cu siguranta pana nu aflu mai multe detalii nu imi voi pune. AC Schnitzer, de exemplu, ofera doar 210 cp pt motorul meu.

P.S. Si vezi tu undeva unde sa fi scris eu ceva de chiptuning si ce garantie ofera ei?? Daca as umbla la motor doar cu power box as umbla.

Daca e sa-ti raspund cu aceiasi moneda as putea spune ca esti un neinteles(cel putin de mine :twoup: ). Eu am zis asta cu garantie de chiptunning asa ca o privire de ansamblu...nicidecum ca tu ai zis asta...

Fiind inginer electronist cred ca stii si tu faptul ca powerboxul are cel putin un procesor in el,care intra in contact cu calculatorul de injectie si ia o decizie in functie de cum a fost programat sa o faca.

Diferenta majora dintre chiptunning si powerbox este ca in cazul chiptunning,calculatorul de injectia ia noua decizie in functie de dorinta sau de putinta celui care a facut fisierul tunat,iar in cazul powerboxului,decizia o ia un procesor,altul decat cel de injectie,dar care interactioneaza cu calc. de injectie.

Ma bucur ca suntem amandoi deacord in privinta powerboxului....si scuze daca te-am inteles gresit si as vrea ca tu sa ma fi inteles pe mine bine :)

Topicul asta imi aduce aminte de un scandal monstru de pe alt forum, unde cativa si-au topit pistoanele din cauza renumitei cutiute. Sper sa nu pateasca nimeni vreodata asa ceva.

Acum nu vreau sa par rautacios dar daca altii au patit asa ceva nu inseamna ca otit care-si pun asemenea cutiute vor pati la fel ( adica da unul inconstient si-a luat un jaf de BMW adica vechi si neintretinut si nu a mai facut nimik la el ( nu a pus nici macar gume kalumea pe el) si a mers cu 250 direct in pom acum noi sa nu mai cumparam BMW ca uite ce a patit ala si ala cu BMW-ul.Daca tot ai adus aminte de acel scandal da si ceva detalii legate de masinile pe care au fost puse cutiutele ( in ce conditie tehnica erau masinile alea) din ce tara era producatorul cutiutelor si daca au primit sau nu ceva garantie pe acele cutiute si ceva repratii sau despagubiri primite de la furnizorii cutiutelor.Eu personal nu le-am testat inca suficient ca sa pot spune 100% dar cum am mai mentionat am si eu pus pe 535D-ul meu asa ceva si dau detalii peste cateva luni si am sa rog pe toti cei de pe forum care vor cumpara sa scrie aici pareea lor despre ele (buna sau rea).

PS. Am mentionat ca merge doar de la E46si E69 Diesel FaceLift in sus deci la masini nu foarte vechi.

O seara faina!

Topicul asta imi aduce aminte de un scandal monstru de pe alt forum, unde cativa si-au topit pistoanele din cauza renumitei cutiute. Sper sa nu pateasca nimeni vreodata asa ceva.

Si in cazul chiptunning,i-ti pot iesi prin capota pistoanele la turatii mari :twoup: .Totusi masina trebuie pusa pe tester si citit parametri live.Eu unul nu mi-as scrie pe ECU un fisier tunat,as prefera sa leg doar niste mufe,pe care sa le pot scoate oricand.