Jump to content

Recommended Posts

Salutare! Am nevoie de putin ajutor:

- am un kit de incalzire in scaune original de pe un E34 format din plase, cablajele de la plase pana la butoane si evident butoanele

- cablajul are o mufa mare care se infige in mufa originala de pe masina

- am montat sisemul pentru proba in casa si am alimentat la 12V folosind firele groase de la mufa mare (respectand polaritatea)

- butoanele se ilumineaza, daca apas pe butonul cu o treapta de incalzire plasele se incalzesc usor, daca apas pe butonul cu cele 3 trepte(3 serpisori) se aprinde butonul si se stinge repede,

- in concluzie rog pe cineva sa-mi dea detalii ce reprezinta celelalte fire ale mufei, daca mai trebuie luat ceva sau daca ar trebui sa mai fac legaturi undeva pe masina?

- sistemul vreau sa-l montez pe un e36

Merci anticipat, poate ma poate ajuta cineva (am citit toate topicurile despre incalzirea in scaune seria 5 si seria 3 insa nu m-am lamurit).

pune poze ca sa dam pareri,idei :twoup:

deci...

am fost atent la schemele electrice si la mufele mele si am tras o concluzie aproape universal valabila:

- doua fire, cele groase sunt pentru alimentare (la mine maro e masa si verde cu negru e plusul care trece prin caseta de sigurante, ideea este ca e un plus care da curent doar cat timp e contactul pus - cand iei cheie nu exista riscul sa consume bateria sau risc de incendiu)

- celelalte fire de la mufa (mai ales la seria 5 sau 7 sau seria 3 cu optiuni sunt pentru plasa airbaguri, reglaje din butoane, memorii, etc... la scaune) NU conteaza pentru incalzire

- butoanele contin practic releul care stie cat si cum sa tina caldura in plase.

- partea dura pentru DIY este demontatul si montatul tapiterieide pe scaun, cu scos scaunul din masina, cu avut grija la mufe ca daca nu se respecta principiile corecte de lucru apare eroare de airbag.

Merci BMWclub!Topicele anterioare cu detalii, care chiar daca vizau doar E39 si E46 m-au ajutat f mult.