Jump to content

tampon motor

dennnys

Recommended Posts

salut,dupa cum stiti si voi ca service-urile de cartier isi fac preturile dupa cat de bine arati as vrea sa stiu si eu cu aproximatie cat costa manopera de schimbare tampoane motor la un e46 320d cu cutie manuala,multumesc.

70-100 ron ... (amandoi)

depinde de care sunt. eu am schimbat unul si am pus care a fost mai ieftin si de atunci imi vibreaza masina la relanti

Vibreaza in ce sens???//// Esapamentul ? Sau toata masina? Cand e rece ? L-a oprire nu se sguduie mai tare decat cu cele vechi??? Cred ca suntem in acceasi situatie :twoup:.

Si mie de cand a dat frigul imi vibreaza masina la ralanti. Cel mai mult se simte pana cand se incalzeste motorul (dar sa se incalzeasca la normal bine, nu doar sa para ca a ajuns). La mine cred ca e termostatul EGR care incepe sa dea semne si probabil il voi schimba in curand). Poate acest termostat sa faca sa iti oscileze turatia la ralanti? Imi face din cand in cand figuri (intre 750 - 600 - 750). Nu pot reporoduce dar daca dau in ea putin nu mai oscileaza dupa (de aia tind sa cred ca e vb de faptul ca motorul nu este exact la temp normala si de aceea face). Aveti idee?

Tind sa cred ca si eu ar trebui sa schimb tamponii motor si cutie deoarece cred ca am si racordul flexibil fisurat (suiera putin si are miros intepator).

Voi cum simtit masina? Eu am automata si parca incep sa o simt ca are ca un delay pe acceleratie, ca si cum s-ar misca tot ansamblul de motor+cutie etc cand accelerezi. Oricum, este ceva ce mi se pare mie care cunosc cat de cat masina. Poate e doar impresia mea....

Edit: am clapetele de pe acceleratie scoase dar nu am citit pana acum sa se planga cineva de asa o problema din aceasta cauza....

Edited by ntdone

Nu are treaba termostatul egr cu vibratiile, daca e stricat termostatul se incalzeste mai greu motorul, atat.

Daca iti vibreaza rau de tot masina in stationare e posibil sa ai tampoanele de motor rupte. Eu am patit asa la un e39; la 525d si 530d se poate lovi baia de ulei de jugul motor si se crapa.

Din ce spui tu acolo mai degraba pare a fi un injector, dar depinde ce motor ai...benzina diesel....

Ce clapete ai pe acceleratie?

Edited by valllentin

Am un e46 330cd din 2004 (FL) Steptronic.

Este vorba despre acele "swirl flaps" de pe admisie......

Nu vibreaza rau, dar nu se simte ca si cum ar fi in sarcina cand nu vibreaza absolut deloc. Comparabil cu un Avensis 2.0d4d a mea este ca o benzinara si aia ca un tractor. Eu doar compar cum vibra atunci cand am cumparat-o si cum face acum, acolo se simte diferenta. Altfel ai putea spune ca nu vibreaza dar eu stiu ca da :twoup:

• 4 weeks later...