Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

318d trepideaza la km110/h

Recommended Posts

Cauciucurile sunt de vina. Am avut aceiasi problema, trepida rau intre 110 si 150 km/h. Dupa ce am echilibrat rotile de mai multe ori si nu am avut rezultat, am schimbat cauciucurile si s-a rezolvat. Cauza era data de o ruptura a atelor si sarmelor din cauciuc si la viteza se deforma pneul.

la mine e o alta problema...am avutun etrier pe fata blocat...a ovalizat discul...am schimbat etrierul...la momentul acela nu mi-am dat seama ca discul e ovalizat, am echilibrat rotile si tot imi vibra volanul, tot pe la 110...ulterior am verificat si era discul...poti lua si problema asta in calcul daca rotile au iesit bine la echilibrare..

• 1 month later...

Pai si daca am schimbat rotile, toate 4 , am pus michelin noi, amortizoare la fel, noi geometrie si echilibrat facute, de ce totusi masina continua sa vibreze la fix 120-130 de km/h !?!?!?!?

Sa fie din transmisie !?!? Am senzatia ca vibreaza din cardan sau din cutie, e doar o senzatie....de aceea va intreb

poate fi si de la transmisie insa asta s-ar simti si pe la viteza mai mica, zic eu. O problema asemanatoare am si eu si imi vibreaza tare numai pe franare, la 110-120km/h si se simte o instabilitate mare dupa ce depasesc aceasta viteza; discurile sunt noi, fara problema, bucsele la fel, ferificate cu brate cu tot. Problema la mine e o janta dreapta care e putin indoita. Discurile schimbate pe degeaba cred, brate la fel iar cand am schimbat roata stanga cu cea din dreapta s-a modificat si trepidatia. Poti sa ai si cauciucuri noi,si eu le-am cumparat degeaba crezand ca celelalte nefiind de marca nu-s bune, echilibrarea iti iese bine intotdeauna insa tot tremura. Poate scapi si tu numai cu atat! mai sunt de verificat bieletele de directie, mai fac si ele figuri, si apoi caseta de directie.

Bafta!

Acum depinde ce simptome ai:

Trepidatii in volan

Joc stanga-dreapta

Si eu am schimbat anvelopele, am pus jante de tabla, bielete, brat stanga, amortizoare fata, discuri fata + placute frana.

Casete de directie am reconditionat-o, dar pe la 110 km/h-120 km/h, tot se simte un joc mic in volan trebuie sa mai fac o echilibrare cum trebuie pentru ca, cand am montat anvelopele acum 1 luna nu face deloc(erau noi).