Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Geam sofer nu mai coboara e46

Recommended Posts

Sal all! Am si eu o prob, nu mai merge sa cobor geamul fata sofer, masina e bmw e46. Am patit dintr-o data era geamul deschis pe jumate si nu a mai mers sa il cobor de tot, l-am inchis si dupaia nu a mai mers sa il cobor, motorasul se aude cum invarte. Astept sfaturi, daca ar trebui sa schimb macaraua sau e vb de o piesa.

Sal all! Am si eu o prob, nu mai merge sa cobor geamul fata sofer, masina e bmw e46. Am patit dintr-o data era geamul deschis pe jumate si nu a mai mers sa il cobor de tot, l-am inchis si dupaia nu a mai mers sa il cobor, motorasul se aude cum invarte. Astept sfaturi, daca ar trebui sa schimb macaraua sau e vb de o piesa.

macara..... s-a dus dreaq melcul care trage cablul...sa nu iei d'aia italiana Spal ca te chinui sa o montezi.... (parerea mea....)

Nu aveti o poza cu melcul d la macara sa stiu ce sa cumpar? Numai la dezmembrari se gaseste, la magazin de piese auto nu este? Este greu de schimbat sau doar la service se poate? Va multumesc pt informatii.

Arunca o privire aici. Si eu am avut probleme cu geamul din dreapta. De obicei se rup niste piese culisante pe care le poti "coase" tu cu putin indemanare.

Succes!

P.S. Punctul 13 din DIY este important. Eu am citit in fuga si m-am apucat de treaba fara sa stiu ca cele doua suruburi de la geam se desfileteaza intr-o pozitie anume. Dupa ce scoti afara tot mecanismul o sa vezi exact care e buba.

Edited by Marius Ionut

Cel mai des se sparg ghidajele alea de plastic din capetele tijelor de metal sau cele incercuite de la punctul 13 (vezi DIY-ul de mai sus) si scapa cablul pe acolo. Probabil ti s-a facut colac cablul langa motoras. Nu esti singuru care a patit-o... Asta e una din bubele lor :twoup:

Iti recomand sa cumperi una noua si sa mergi la cineva care a mai montat. De obicei alea SH au aceleasi probleme (altceva n-are ce sa se rupa) si daca le carpesti peste 1 an iar se strica.

Diferenta intre cineva care a mai montat si care n-a mai montat este de la 30min la zile :)

Bafta.

Mersi pt raspuns. Dar eu la magazin ce piesa cer? Eu am desfacut fata de usa si am gasit ceva bucatele de plastic rupte, erau cazute in interiorul usii. Am incercat sa dau geamul jos de la buton se auzea motorasul am oprit, dupia am tras de geam in jos cu mainile si a picat c-am pe la nivelul unde am oprit geamul, de urcat a mers sa il inchid, numai in jos nu merge. Si cand l-am inchis sau auzit niste pocnituri. Am sa ma vb cu un mecanic care se pricepe la bmw-uri. Dar sa stiu ce sa cumpar. Multumesc din nou pt rasp. O zi buna la toti.

Mersi pt raspuns. Dar eu la magazin ce piesa cer? Eu am desfacut fata de usa si am gasit ceva bucatele de plastic rupte, erau cazute in interiorul usii. Am incercat sa dau geamul jos de la buton se auzea motorasul am oprit, dupia am tras de geam in jos cu mainile si a picat c-am pe la nivelul unde am oprit geamul, de urcat a mers sa il inchid, numai in jos nu merge. Si cand l-am inchis sau auzit niste pocnituri. Am sa ma vb cu un mecanic care se pricepe la bmw-uri. Dar sa stiu ce sa cumpar. Multumesc din nou pt rasp. O zi buna la toti.

daca nu gasesti bune la dezmembrari, le poti lipi cu super glue...eu asa am facut si inca tin....de vreo 3 ani :twoup: