Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

distributie, ulei motor, e39 525D/2001

osiris_done

Recommended Posts

Am tot cautat, dar nu am gasit urmatoarele informatii despre distributia pe lant:

- la cati km se schimba?

- daca nu mai stii km masinii, se poate verifica/diagnostica cumva uzura?

- care sunt costurile materiale/manopera? reprezentanta/privat? ce contine kitul de distributie?

si despre:

- cati litri de ulei intra in motor? un 5w40 este ok pentru acest motor (10-15mii km)?

Am tot cautat, dar nu am gasit urmatoarele informatii despre distributia pe lant:

- la cati km se schimba?

- daca nu mai stii km masinii, se poate verifica/diagnostica cumva uzura?

- care sunt costurile materiale/manopera? reprezentanta/privat? ce contine kitul de distributie?

si despre:

- cati litri de ulei intra in motor? un 5w40 este ok pentru acest motor (10-15mii km)?

ulei 7 litri http://ew5.earlweb.com/recommendations.php...mp;vehicle=2248

1. Nu mai Âştiu pe unde am citit/auzit cĂŁ distribuĂžia pe lant se schimbĂŁ la 250 mii km.

2. Uleiul recomandat e 5w30 Âşi da, ĂŽĂži trebuie 7 litri.

3. Bãnuiesc cã manopera la reprezentanÞã va fi foarte mare. Eu aº merge la privat, dar nu oriunde.

4. Pt a afla exact ce cuprinde kitul de distribuÞie, Îi poÞi contacta pe colegii de forum care vând piese.

Cred cĂŁ ĂŽn kit vei gĂŁsi lanĂž, ĂŽntinzĂŁtor, patinĂŁ, garnituri capac distribuĂžie, poate sprocheĂži arbore cotit + pompa de ĂŽnalte.

• 4 weeks later...
distributia pe lant nu se schimba ,o verifici si daca este cazul se schimba ,cat despre ulei intra 7 litri cum ti-au spus si alti colegi ,eu folosesc ulei castrol, 5w40 magnatec diesel il schimb la 10000 km si motorul merge super si folosesc acest ulei de 4 ani, acum poti sa cumperi ce doresti 5w30 este cel indicat de fabricant dar la noi in romania schimbul de ulei sa face de regula la 10000 de km datorita conditiilor de trafic si a carburantilor de multe ori botezati cu apa .si nu uita sa verifici kit-ul de transmisie .

pai atunci nu mai cere pareri daca le stii pe toate schimba ce vrei cand vrei simplu masina ta, banii tai, treaba ta, dar macar arata putin respect daca cineva a pierdut cateva minute sa iti explice ceva ,sau ia-ti logan e mai ietfin ,si nu mai dai faliment ,poti sa ii pui si untdelemn de la bunica tu alegi

nu am vrut sa jignesc pe nimeni sau sa ofensez,dar atat timp cat nu esti sigur daca km sunt reali, cum nici eu nu sunt la masina mea, eu unul asa procedez ;schimb uleiul la 10000 de km si folosesc un castrol 5w40 magnatec diesel ,il folosesc de aproape 4 ani si motorul merge super , tu acum schimbi uleiul cand doresti era si este parerea mea ca este mai bine la 10000 de km dat fiind faptul ca la noi, in Romania, carburantii sunt , subcalitativi iar conditiile de trafic fac ca uleiul sa isi piarda din calitati mult mai repede ca in alte tari unde traficul este mult mai degajat,mai ales ca daca nu stim exact km reali ,nu stim nici stadiul de uzura al motorului eu consider ca asa este mai bine pentru masina mea si asa imi protejez motorul mai bine.salut la toata lumea .