Jump to content

Schimbare ceas analogic cu cel digital de pe consola

Catalin BMW

Recommended Posts

Salut. Modelul pe care il am(e vb de un e36 din '95) e acela cu ceas analogic si langa el,suportul pt mici obiecte;as vrea sa-l schimb cu cel digital(probabil de pe modelele mai noi)care mai are si un alt afisaj ce indica temp exterioara s.a. E cineva care a mai facut asa ceva,pt ca m-am uitat la ele,cel cu ceas analogic are o singura mufa,iar celalalt are doua. Credeti ca se poate, a schimbat cineva asa ceva si daca aveti idee,ce-mi trebuie pt a face mutarea asta? Si inca ceva,renteaza? :twoup:

Salut! Am revenit la acest topic cu o intrebare: am gazit pe doua bmw-uri dezmembrate 2 tipuri de sisteme cu ceasuri digitale(MID si OBC cred)si vreau sa va intreb,ce diferenta este intre ele,adica ce are in plus(sau ce indica)unul fata de celalalt?banuiesc ca cel cu 18 butoane e mai performant,e adevarat?

mid-ul nu ofera prea multe informatii (ceas ,data,temperatura exterioara),in schimb obc-ul ofera mult mai multe dar si astea sunt de mai multe feluri,cu 7,11,18 butoane,depinde ce ai gasit tu

Stai putin ca m-ai bagat in ceata: :twoup: mid-ul cate butoane are?iar obc-ul ce informatii ofera in + fata de mid?

mid-ul are 7 butoane si nu arata decat ora ,data si temperatura

obc cu 11 butoane nu stiu exact ce info da ca nu am avut

obc cu 18 butoane

-temp

-ora+data

-consum instant + mediu

-viteza instanta + medie

-distanta pe care o mai parcurgi cu combustibilul din rezervor

-litri disponibil de combustibil

-voltajul bateriei

si multe altele (lista este lunga)

atentie : daca masina ta are 4 cilindri,obc-ul trebuie luat de pe o masina tot cu 4 cilindri (316,318,318is) ca datele legate de consum sa fie cele corecte altfel da niste cifre total eronate

post-21027-1294943416_thumb.jpg

post-21027-1294943430_thumb.jpg

post-21027-1294943448_thumb.jpg

Multumesc mult Genu :twoup: . In cazaul obc-ului cu 18 butoane,banuiec ca-mi trebuie si altele in afara de mufe si senzorrul de temp exterioara,pt ca ma gandesc,de unde ia el informatiile de consum,viteza si celelalte? in cazul asta cred ca-l iau p-ala simplu :)

Multumesc mult Genu :twoup: . In cazaul obc-ului cu 18 butoane,banuiec ca-mi trebuie si altele in afara de mufe si senzorrul de temp exterioara,pt ca ma gandesc,de unde ia el informatiile de consum,viteza si celelalte? in cazul asta cred ca-l iau p-ala simplu :)

nu trebuie nimic in plus fata de ceea ce ai enumerat tu,doar ca ce trebuie montat de un baiat care stie ce are de facut,toate informatiile si le ia de pe cablajul ceasurilor de bord

si chiar recomant obc 18 ,daca tot faci modificarea fa-o cum trebuie,poate candva o sa regreti ca nu ai facut-o acum

Edited by Genu