Jump to content

Set brate fata bmw e36

mihai vigariu

Recommended Posts

Salut,

Am tot vazut pe forumuri de vanzari de piese , seturi de brate "aduse din germania", probabil ca acolo opreste vaporu din turcia sau china.

Nu am gasit insa nici o opinie a cuiva care a achizitionat asa ceva si a montat pe masina lui.

Atasez si o poza pentru a vedea despre ce este vorba. Aparent pretul pare avantajos, in jur de 800 de lei pe setul d ebrate, bucsa bratului(unele seturi au doar bucsa, altele au cu tot cu parte ametalica in care vine introdusa), bielete de directie, capete de bara,bielete stabilizatoare.

Motivul acestui post este sa reuneasca experienta celor care au achizitionat acest set, acestia sunt bineveniti sa ne povestesca experientele lor cu aceste produse.

Numai bine.

Salut,

Am tot vazut pe forumuri de vanzari de piese , seturi de brate "aduse din germania", probabil ca acolo opreste vaporu din turcia sau china.

Nu am gasit insa nici o opinie a cuiva care a achizitionat asa ceva si a montat pe masina lui.

Atasez si o poza pentru a vedea despre ce este vorba. Aparent pretul pare avantajos, in jur de 800 de lei pe setul d ebrate, bucsa bratului(unele seturi au doar bucsa, altele au cu tot cu parte ametalica in care vine introdusa), bielete de directie, capete de bara,bielete stabilizatoare.

Motivul acestui post este sa reuneasca experienta celor care au achizitionat acest set, acestia sunt bineveniti sa ne povestesca experientele lor cu aceste produse.

Numai bine.

Vedeti ca si cele de la OPTIMAL - Germany sunt bune in comparatie cu cele originale cu care sunt echipate masinile din fabrica si au preturi bune. Am luat eu si sunt multumit. Nu iau niciodata "no name".

800 RON / set... e cam suspect...

Vedeti ca si cele de la OPTIMAL - Germany sunt bune in comparatie cu cele originale cu care sunt echipate masinile din fabrica si au preturi bune.

Mai bine fara OPTIMAL, nu as pune pe masina brate de la o firma care nu e in stare sa faca un amortizor de capota:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=92944

eu am luat set pentru e34 cu ~170 de euro de pe e-bay. Cele mai ieftine fara informatii despre producator erau ~ 130.

Daca o sa cauti atent in anunturi o sa iti listeze si producatorii diverselor componente din kit, cu coduri de producator, tot tacamul. La mine de exemplu 2 brate erau de aluminiu si bucsele din capetele bratelor lemforder. Restul erau diverse firme, pareau ok.

Nu am foarte multi km cu ele, poate 10k. Am vazut bucse lemforder crapate dupa 40k km. Asa ca mai conteaza si pe unde si cum mergi. Avand in vedere pretul, daca pica daor o parte din ele dupa un an doi zic eu ca e ok.

E o achizitie buna daca iei tot kitul.

Edited by DOMI

http://cgi.ebay.de/MEYLE-Querlenker-Set-ko...=item4cf4774bca

mai bine setul asta de pe ebay, macar stii ca eto de la meyle, iar de astia am auzit d ebine pana acum.

ce arata acolo pe Meyle, Grozadan are pe Lemforder.

m-am interesat eu:

- bascule

-capete de bara

- bielete antiruliu

toate costa 1110 ron pe Lemforder.

PS: la alea de pe ebay platesti si transport aprox 60-70 euro.

faza e ca nu prea are rost sa iei absolut tot meyle sau lemforder.

Probleme apar in general la bucsele mari din capatul bratelor, restul gen linkuri bara stabilizatoare, capete de bara tin cu anii fara probleme.

Asta e toata smecheria sa tii costurile sub control.

La mine articulatiile aveau 17 ani si 180k km cand s-au dus. Si nu erau toate duse, desi trebuiau inlocuite macar din bun simt, practic singurul joc notabil si motivul pentru care am decis sa le schimb erau bratele, se dusesera bucsele mari din capete si aveam vibratii la franare. In rest nu aveam batai, joc in directie sau alte nebunii.

Edited by DOMI

faza e ca nu prea are rost sa iei absolut tot meyle sau lemforder.

Probleme apar in general la bucsele mari din capatul bratelor, restul gen linkuri bara stabilizatoare, capete de bara tin cu anii fara probleme.

Asta e toata smecheria sa tii costurile sub control.

La mine articulatiile aveau 17 ani si 180k km cand s-au dus. Si nu erau toate duse, desi trebuiau inlocuite macar din bun simt, practic singurul joc notabil si motivul pentru care am decis sa le schimb erau bratele, se dusesera bucsele mari din capete si aveam vibratii la franare. In rest nu aveam batai, joc in directie sau alte nebunii.

Nici eu nu am nici o problema, am observat doar cand e foarte frig si plec dimineata cu masina la primel viraje daca iau si o groapa aud cate un sunet la roata dreapta(ceva scartait mai infundat). Iarasi cand merg incet incet si trec peste o groapa mai nasoala se mai aude ceva de la roata dreapta, suspectez telescoapele pe care o sa le schimb in primavara, fac deja doi ani pe drumurile noastre si nu mai sunt ca noi, desi la testul clasic de a te lasa pe aripa masinii ca sa-i observi balansul nu-mi dau senzatia ca ar avea probleme.

http://cgi.ebay.de/MEYLE-Querlenker-Set-ko...=item4cf4774bca

mai bine setul asta de pe ebay, macar stii ca eto de la meyle, iar de astia am auzit d ebine pana acum.

ce arata acolo pe Meyle, Grozadan are pe Lemforder.

m-am interesat eu:

- bascule

-capete de bara

- bielete antiruliu

toate costa 1110 ron pe Lemforder.

PS: la alea de pe ebay platesti si transport aprox 60-70 euro.

eu am dat 920 lei(toate lemf) asta vara doar ca am luat pivotii si bucsile separat

eu mi-am cumparat kit-rile respective. si pe fata si pe spate. + 2 randuri de discuri(cu placute si senzori aprox. 120 euro)

la banii astia se merita sa le schimbi in fiecare an daca circuli cu masina.

singura piesa care nu imi rezista pe masina este nr.5:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=31&fg=10

in 45 000 km le-am schimbat de 3 ori(meyle, swag si ceva tot din germania, dar nu imi amintesc firma). oricum nu sunt scumpe nici la noi.

cum scria cineva mai inainte... se merita daca iei kit-ul complet.

exemplul este elocvent: 4 discuri frana(2fata/2spate), placute frana fata/spate, senzori frana, saboti frana de mana pentru e38 m-a ajuns undeva la 130 euro cu transport pana acasa. si am si frane.

voi decideti daca se merita sau nu.

e normal ca daca ai m6, m5 sau m3 sa nu te uit la asa ceva. dar pentru normalitate ... e ok.

cum am mai scris si pe alte topicuri: multe consumabile de bmw se intalnesc si la alte masini. numai ca pretul lor este mult mai mic.

exemplu: filtru epurator - diferenta de minim 50 roni intre bmw si omega.(dreaq, sunt identice). tubulatura pentru vacuum, furtune de inalta presiune au acelasi cod de producator pentru mai multe marci de masina dar da tejghea difera pretul pentru bmw.

fiecare e liber sa isi cumpere de unde doreste ceea ce crede de cuviinta ca este mai bun pentru masina lui.

eu cam ce mi-am cumparat din reprezentanta(coturi, furtune, role intinzatoare, rulmenti, alte plasticaraie) nu am gasit decat made in polonia si cehia.

Edited by unvicont