Jump to content

sludge(depuneri ulei) la bmw 525i 2006

Recommended Posts

Salut,

Am o problema naspa la masina. sa o luam cu inceputul: motorul oscila cand era la relanti, ba chiar se si oprea, plus ca, atunci cand se incalzea, se auzea un tacanit aiurea, aproape ca de diesel, plus martor motor aprins in bord.... am verificat pe tester si scria ceva, ca axa cu came nu se coreleaza cu vanos si au aparut 2 sonde lambda care nu merg in valori ok. la a 2-a verificare mai ampla, la bmw filaret, primesc vestea naspa: foarte multe depuneri in ulei(sludge). Eu am luat masina la 70.000km, iar acum are 88.000. eu am schimbat uleiul la fiecare 8000km, dar primul proprietar.. se pare ca nu prea il schimba. Acum nu stiu ce sa fac, pt ca o solutie drastica ar fi sa-i desfac motorul pentru curatare, dar am auzit ca exista posibilitatea sa nu mai mearga deloc dupa. iar daca pun in el motor flush sau mai stiu eu ce naiba solutie de curatare, exista posibilitatea sa se desprinda bucati mari de sludge care sa infunde ceva si va fi si mai rau:(

ce sa fac? a mai curatat cineva motorul de sludge? cum? unde? oare daca desfac baia de ulei si o curat bine o sa functioneze? sau ce alte solutii propuneti? va rog, astept raspunsurile voastre, multumesc frumos

Lucian111 - depinde si ce dotari ai ca sa faci asta. normal ar trb sa dai jos baia + capacul de la tacheti, speli interior motorul bine cu petrol fierbinte, lasi sa se scurga, garnituri noi, filtru de ulei de calitate si uscat bine, ulei detergent. share driving pleasure ....vreo 2-3 000...dupa ai scurs uleiul in un vas curat si un check upp sub capac tacheti. insa, vazand si facand.

ingineru' - primele 2 poze nu se vad dar cea de-a treia e chiar buna, se poate mult mai rau.

ti-am pus si eu o poza, acu' sa nu te sperii....

post-5642-1295110062_thumb.jpg

Edited by brownshark

uleiurile sintetice fac asa ceva in motor ?

cele minerale si semisintetice .... stiu ca au depuneri.

se pare ca si cele sintetice fac probleme, in special cand nu se schimba la timp.

de ex, la masina noua, Bmw reprezentanta spune ca trebuie sa mergi 25k km

asa ca, sa nu ne miram daca lumea nu schimba uleiul la timp

uleiurile sintetice fac asa ceva in motor ?

cele minerale si semisintetice .... stiu ca au depuneri.

se pare ca si cele sintetice fac probleme, in special cand nu se schimba la timp.

de ex, la masina noua, Bmw reprezentanta spune ca trebuie sa mergi 25k km

asa ca, sa nu ne miram daca lumea nu schimba uleiul la timp

bineniteles ca fac.. se numeste "long service interval" :twoup: . Apare in special la marcile care ofera garantii simbolice de 100k. km. sau 2 ani, cum e BMW.La alea care ofera garantii serioase uleiul sintetic se schimba la cel mult 15k.

LA bmw apare si inca des, mai ales daca schimbi la 25k cum spune idrive... Cine spune ca nu are inca nu a desfacut acolo sa vada. Sau nu e inca atat de grav sa aibe simptome.

Eu m-am ingrozit cand vedeam si cum arata cate un motor de 4.0i de e65 la 70-100k .Si vorbesc masini rulate in state sau in Vest.

Am vazut multe poze la motoarele astea desfacute din cauza problemei cu valvetronic. E jale. Masini in garantie cu schimb facut la reprezentata dupa iDrive, M50 -ul meu arata boboc dupa dumenzeu stie catit km are..pe bord ar fi 202k momentan..

Edited by DOMI