Jump to content

segmentare bmw e36 (help me)

dredy

Recommended Posts

sunt nou pe acest forum si nu prea am mare habar despre mecanica dar tot timpul am fost fan bmw.vreau si eu sa imi cumpar un 316 coupe din 95.are dublu climatronic scaune recaro cu semipiele volan in 3 spite imbracat in piele cotiera abs geamuri si oglinzi electrice nu sunt sigur daca are si esp.....etc.problema este ca are 300.000 km `originali`ceea ce e cam mult la benzinare si mi cam frica sa nu ma lase motorul dupa ce o cumpar.pretul de achizitie ar fii undeva la 1850-1900 euro ceea ce e putin la cum arata masina si e si inscrisa.are 8 jante de aliaj cu cauciucuri de iarna si de vara.cine a mai segmentat un motot de bmw 316 imi puteti spune si mie ca cat costa sa faci asta.....piesele si manopera as mai avea 1500-2000 de euro pentru aranjarea masinii dar as vrea sa schimb si distributia.ambreajul.bujiile.toate filtrele discurile de frana placutele telescoapele arcurile si nu stiu unde pot vedea piese de bmw online ca sa imi fac un calcul,sa vad daca reusesc sa o fac cum doresc sau nu pentru ca nu am timp sa umblu le la magazine cu talonul :twoup:

Nu stiu cat costa un segmentat de motor, dar te pot ajuta cu preturile la:

1.Distributie... vad ca masina e din '95 si ai distributia pe lant, deci nu e chiar musai. Totusi daca lantul e cel cu care a iesit masina din fabrica, poate ca ar fi bine sa il inlocuiesti.

2.Discuri de frana (Brembo Max ventilate si cu striatii pentru eliminarea apei sau a mizeriei 450 RON/perechea + 100 RON etrieri de 325 la mana a doua)

Tu ai discuri neventilate si etrieri mici, dar daca tot schimbi discurile... ia ventilate. Nu trebuie decat sa inlocuiesti etrierii care ii ai pe masina cu unii mai mari de pe un 320, 323,325... asta daca nu ai deja discuri ventilate.

Diferenta de bani e mica dar franarea e mult mai buna !

Adauga: placute frana fata (200 RON marca ATE), lichid frana (50 RON)

Pe spate trebuie sa verifici: tamburii in primul rand (daca au sant trebuiesc schimbati 200 RON/perechea), sabotii (150 RON, e bine sa-i schimbi) si nu in ultimul rand pistonasele (30-40 RON/bucata... sunt 2).

3.Kit reglabil pe inaltime 4arcuri+4amortizoare (1100 RON ceva mediu, daca vrei ceva mai bun te costa mult mai mult)

4.Filtrele aer+ulei+benzina+polen (maxim 250 RON... poate mai putin)

5.Bujiile (100 RON, poate un pic mai mult daca vrei NGK... recomand)

Majoritatea masinilor de peste 15 ani vechime au peste 300 de mii de km, numai ca proprietarii nu recunosc asta. :twoup:

Fa o verificare a motorului intr-un service si daca e ok, nu ai de ce sa iti faci griji ca se va strica prea repede la tine.

Sfatul meu ar fi sa nu te apuci de schimbat piese doar de dragul de a schimba, fa o verificare serioasa si stii ce ai de pus la punct. Pe parcurs e posibil sa ai nevoie de bani pt. eventuale defectiuni.

Banuiesc ca asta si vrea omul ! Sa evite eventualele defectiuni.

Din punctul meu de vedere e mai bine sa previna defectiunile schimband acum, cand are bani, ceea ce ar putea sa se strice mai incolo luandu-l poate pe nepregatite.

Ceea ce vrea sa faca nu mi se pare deloc "doar de dragul de a schimba" ci de "dragul de a fi in siguranta" !

Din punctul meu de vedere e mai bine sa previna defectiunile schimband acum, cand are bani, ceea ce ar putea sa se strice mai incolo luandu-l poate pe nepregatite.

Ceea ce vrea sa faca nu mi se pare deloc "doar de dragul de a schimba" ci de "dragul de a fi in siguranta" !

+1

daca vrei sa iti faci motorul ta si esti multumit de 1.6 atunci intra aici (pt 316i coupe din 1995)

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Coup.../M/1995/browse/

iti cauti codurile pt piesele care te intereseaza si le introduci pe realoem.ro si vei afla preturile pt piese originale...

o alta varianta ar mai fi sa intri si pe autokarma.ro sa iti faci o idee despre preturi pt anumite piese!

Succes!

PS: am un priten care si-a facut motorul la un 318tds si a dat in jur de 3000-3500lei pe piese!!!

Am inteles ca un piston echipat cu segmenti costa 350lei... setul de segmenti pt un piston e undeva la 80lei... cuzinetii de la palier si de la vibrochen sunt mai scumpi in jur de 1000-1100lei... distributia la 318tds costa in jur de 1000lei (2 lanturi + intinzatoare, pistonase si arcuri + sine)...

desigur preturile variaza... eu ti-am spus asa in mare din ce am mai cautat pe net si la baieti cu piese auto de vanzare...

va multumesc miati fost de ajutor.atunci segmentarea motorului ar iesii din plan.ramane cu cei 300.000 de km `originali` :twoup:) pecareii are.schimb doar distributia ambreajul bujiile filtrele discurile placutele suspensia directia completa.apropo....am vazut pe bazar4tuning la vanzari piese ca sunt baieti care aduc din germania chit de directie bmw e 36 la 200 euro ati cumparat careva de la ei??merita sa dau atatia bani pe piesele alea ??o fii ceva de capu lor sau dupa cateva luni pot sa bag iar bani in ea.si un kit exterior de M.am mai facut rost de 500 E pe care ii pot investii in masina si acuma sunt deja 2500 E pt aranjarea masinii :) abea astept sa ma car cu eala vara :).....va multumesc inca odata pentru raspunsurile date

O parere....cu banii pe care i-ai da pe ea si cu ce-ti mai raman(am inteles ca in jur de 2500+1800,1900 deci in total ar fi in jur de 4400) daca ai avea putina rabdare si ai cauta,nu crezi ca ti-ai lua ceva mai bunicel?poate chiar un e46,si poate n-ar avea atatia km...nu stiu,zic si eu!

O parere....cu banii pe care i-ai da pe ea si cu ce-ti mai raman(am inteles ca in jur de 2500+1800,1900 deci in total ar fi in jur de 4400) daca ai avea putina rabdare si ai cauta,nu crezi ca ti-ai lua ceva mai bunicel?poate chiar un e46,si poate n-ar avea atatia km...nu stiu,zic si eu!

imi doresc un coupe si e 46 nu gasesc la banii astia coupe.am gasit un e 46 cu motor de 1.8 inscris cu 4000 E si un e46 320d la 4200 inscris la bulgari dar totusi prefer un e36 coupe.prefer masinile in 2 usi.au un aspect mult mai sportiv.si daca imi iau una la 4000 nu o sa mai am bani sa modific mai nimik pe la ea :twoup:)

doamne fere sa mai prinzi si o masina calarita la banii astia k stai si plangi langa ea cand se strica

prefer sa fiu sigur pe ceea ce conduc.nu imi doresc sa mi se strice ceva la 1000 km de casa.costa remorcarea mai mult decat reparatia :))

Edited by dredy

iti spun din propria experienta...

am un bmw din 1992 sedan 318i distributie curea...si am platit 42 milioane cu tot cu manopera pentru urmatoarele...

1.segmenti

2.cuzineti biela

3.cuzineti palier

4.garnitura chiulasa

5.garnitura admisie + evacuare

6.semeringuri supape

7.pompa apa

8.termostat

9.kit distrubutie

10.ulei+filtru ulei

11.antigel

12.curea alternator

13.curea pompa de apa

14.vascocuplaj

in astea am bagat eu 42 mil piese + manopera...

Edited by Fan4BMW

iti spun yo cat costa un motor facut nou.. 2000 de euro piesele 1000 de euro manopera...dar dupaia pot sa spun ca merge exemplar :twoup:

Nici la diesel nu te costa atat.

La diesel stiu ca pistoanele echipate sunt in jur de 600ron bucata mahle.

Eu am vazut un 320i cu peste 300k caruia i s-a rupt patina de la distributie dar motorul arata foarte bine si cu toate ca putea sa-l si segmenteze cu o cazia asta, nu a facuto pentru ca nu era necesar.

Tre sa zici si de unde esti.

iti spun ca am schimbat tot la motor ... adika tot tot nu a ramas nimic vechi p el...am fost la pitesti sa honuiesc blocu motoru( sper ca am scris bine) garnituri ,axa cu came, tacheti,cuzineti,distributie etc etc... furtunase ,fise si tot ce iti mai trece prin cap ca are un motor.e o lista mare trebe sa ma uit p facuta :twoup: urmeaza sa o vopsesc si niste jante:D si cam atat

Daca face un test de amortizoare si ii iese randament de 80%, are rost sa schimbe? Placute si discuri care sunt ca noi are rost sa schimbe? Ambreiaj care isi face treaba corect? O masina intretinuta corect se vede imediat la o verificare atenta. E usor sa vorbim pe banii altuia. :twoup:

Amortizoarele, discurile de frana si placutele sunt chestii care tin de siguranta !

Avand in vedere ca el a cumparat masina, inseamna ca nu le-a schimbat el si nu are de unde sa stie daca sunt bune sau nu. Plus de asta, nu vad de ce ar fi spus ca vrea sa le schimbe daca nu ar avea ceva dubii in legatura cu ele.

Eu unul as schimba aceste piese (apropo, la fel am facut si eu cand mi-am cumparat masina) nu m-am bazat pe ceva vizual.

Cine o face... ar trebui sa o faca pe "barba" lui! :twoup:

Amortizoarele, discurile de frana si placutele sunt chestii care tin de siguranta !

Avand in vedere ca el a cumparat masina, inseamna ca nu le-a schimbat el si nu are de unde sa stie daca sunt bune sau nu. Plus de asta, nu vad de ce ar fi spus ca vrea sa le schimbe daca nu ar avea ceva dubii in legatura cu ele.

Eu unul as schimba aceste piese (apropo, la fel am facut si eu cand mi-am cumparat masina) nu m-am bazat pe ceva vizual.

Cine o face... ar trebui sa o faca pe "barba" lui! :twoup:

vreau sa ii pun discuri ventilare sau ceva sport.am gasit kit brembo(2 discuri + 2 etrieri 4 pistonase + placute frana + furtunase racing + suportii necesari) la 350E

La ce motor ai pe masina nu o sa le folosesti la maxim... dar te vor scuti de alti bani daca o sa vrei sa-i pui motor mai mare si abia atunci vei folosi kitul la maxim !

Furtunasele sper ca sunt cele imbracate in plasa metalica... din alea mi-am pus si eu !

Furtunele mele de frana sunt GOODRIDGE (vreo 100 de euro) si am cumparat setul de 6 furtune ... pentru ca de ce :twoup: ...2 furtune sunt pentru fata (merg pentru toate motoarele 1.6, 1.8, 2.0, 2.3, 2.5) iar celelalte 4 sunt 2 daca ai discuri pe spate si 2 daca ai tamburi. In momentul de fata, nu le folosesc pe cele 2 pentru discuri pe spate pentru ca nu am momentan asa ceva dar cand imi voi pune discuri pe spate bineinteles ca le voi folosi!

Apropo, daca iti vei achizitiona setul asta sport (sau racing) vezi ca trebuie sa-ti iei si lichid de frana mai deosebit (ce am eu: EBC BF307+ dar te poti interesa si de MOTUL RBF 600 FACTORY LINE) cu punct de fierbere ridicat. Da un search pe google si afli mai multe despre asa ceva.

Nu ti-a zis nimeni.... Nu te baza pe motorul ala de 1,6.... E chinuit rau daca esti mai tinerel si vrei sa te dai si tu cat de cat la ea... Te face o solentza de vorbesti singur.... Macar un 2.0 daca nu 2.5... Parerea mea e ca vei regreta teribil daca iti iei 316... Trage jenant pt un bmw... Nici cu 2.0 sau 2.5 nu esti zmeu dar ai si tu 6 pistoane...

Sunt multe discutii intre 318is si 320... Ambele motoare au fost foarte bune indiferent de ce parte te afli in aceasta polemica dar de 316 nu iti va spune nimeni ca e motor... Fara sa ofensez pe nimeni si-mi cer scuze... E o rashinitza...

Nu are rost sa repari un motor de 1,6... Oricum in 6 luni vei vrea un 2.5 2.8 sau un M... Chiar daca nu se strica motorul il vei schimba singur din proprie initiativa... Asa ca stai relaxat cu reparatia motorului... Cauta alta masina...

Edited by bmw325