Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

pls help bmw e46

ReSp3cT

Recommended Posts

totul e relativ, la fel si starea tehnica.

completeaza-ti locatia la profil si eventual cauta pe cineva din zona cu tine care are o masina cu acelasi motor si faceti o comparatie, asta ca idee asa...

dar poti face si o diagnoza masinii, vezi ce erori are, ce valori arata...

un test de compresie a motorului te ajuta sa-ti dai seama daca internele lui sunt ok.za

vezi ambreiajul, aprinderea, injectoarele, catalizatorul...

filtrul de aer si benzina, asigura-te ca sunt schimbate de curand.

uleiul trebuie sa fie cel recomandat pt motorul tau.

apoi benzina...

si mai conteaza si "chestia" aia dintre scaun si volan :twoup: , cum ziceam e relativ.

Edited by roby_m

de unde stii ca e de 318? oricum daca ar avea raport mai scurt, ar trebui sa fie mai rapida in acceleratii.

desi cred ca acel grup are raport ca cel de 320i.

daca ai spune exact de pe ce fel de 318i provine grupul, sau ce cod are, iti spun raportul.

iar eroare de care ai zis, pare sa spuna ceva...

chestia cu pus cip = 0;

Ti-am mai spus grupul cu raportul pe care il ai tu acum 3.23 este ffff putin mai lung fata de 3.45,

tu la startul de pe loc cu motorizarea asta nu prea simti mare lucru pentru ca nu ai putere mare, plus de asta motorul asta trage dupa 3000 de ture asa ii place lui sa munceasca, cip-ul creste cuplul si vreo 12 -15 cp motorul trage ceva mai bine de la ture mai joase in rest nimic interesant..

verifica pe tester masina

am si eu un bmw e46 320 i coupe are 150 de cai din fabrica este din 2000 dar nu trage ma asteptam la mai mult de la 150 de cai.....o avea vro problema sau asa sunt ele puturoase la 150 de cai... ? daca ii pun cip mar ajuta cu ceva...?

nu-i pune cip ,cauta de-i pune un motor de 3.2 343cp :twoup:

de unde stii ca e de 318? oricum daca ar avea raport mai scurt, ar trebui sa fie mai rapida in acceleratii.

desi cred ca acel grup are raport ca cel de 320i.

daca ai spune exact de pe ce fel de 318i provine grupul, sau ce cod are, iti spun raportul.

iar eroare de care ai zis, pare sa spuna ceva...

Vezi ca induci in eroare :twoup: cu cat raportul creste adica 3.45;3.91; etc masina este mai sprintena in acceleratie si scade viteza maxima,

cu cat raportul este mai scurt gen 3.23;2.98;2.45 masina devine mai moale in acceleratie dar creste viteza maxima..

Acest raport 3.23 este foarte apropiat de motorul de 2,0 de 150 cp si cel de 2,2 de 170 cp!

daca avea un grup raport 2.98 chiar se simtea asa intre 3.23 sau 3.45 dif este sesizabila foarte putin.

bafta

P.S- @ ReSp3cT ai grup sigur de 318i