Jump to content

PROBLEME 46:Am pus cateva poze cu erorile date de tester

dannym4e

Recommended Posts

Am pus cateva poze cu erorile pe care le-a dat testerul!

Ar mai fi 2 probleme:

1.Nu pot scoate busonul de la ulei cand motorul functioneaza!Se creaza o depresiune foarte mare(daca trag de el,scad turatiile)Se comporta normal,e vorba de recuperatorul de gaze?

2.Unori se aude un fluierat puternic.Initial am crezut ca e vreo curea,dar se aude din zona galeriei de admisie!

Va rog sa ma ajutati!

post-40797-1295634059_thumb.jpg

post-40797-1295634078_thumb.jpg

post-40797-1295634086_thumb.jpg

Valva PCV zic eu.

Oricum din ce ai pus tu acolo nu poti trage nici o concluzie. Cel putin valorile trebuie inregistrate in mers, nu doar la relantiu. Mergi intr-a 4a sau a 3a in functie de cum iti permite drumul, accelerand cu pedala la fund de la 1500 rpm pana cand iti taie acceleratia. Apoi faci acele inregistrari sub forma de grafice si poti trage o concluzie.

Nu. Daca face depresiune atat de mare incat nu poti scoate busonul, si pe deasupra mai si fluiera, atunci sigur este PCV-ul. Uita-te in zona busonului, daca este ulei proaspat scuipat in zona.

In mod normal, busonul opune un pic de rezistenta cand il scoti, iar motorul va simti pierderea de vacuum si va da sa moara.

Nu. Daca face depresiune atat de mare incat nu poti scoate busonul, si pe deasupra mai si fluiera, atunci sigur este PCV-ul. Uita-te in zona busonului, daca este ulei proaspat scuipat in zona.

In mod normal, busonul opune un pic de rezistenta cand il scoti, iar motorul va simti pierderea de vacuum si va da sa moara.

Daca insist il pot scoate..mi s-a parut ciudata acea rezistenta!asa se intampla..motorul da sa moara tragand aer pe langa buson!nusunt urme de ulei in zona!fluiera in zona admisiei,dimineata voi verifica valva PCV.multumesc!

• 5 weeks later...

1.Nu pot scoate busonul de la ulei cand motorul functioneaza!Se creaza o depresiune foarte mare(daca trag de el,scad turatiile)Se comporta normal,e vorba de recuperatorul de gaze?

2.Unori se aude un fluierat puternic.Initial am crezut ca e vreo curea,dar se aude din zona galeriei de admisie!

Schimba valva PCV (Vezi ca la DIY gasesti cam ce trebuie sa faci). Acest component defect este se pare cauza de la punctul 1 si 2.

Reseteaza eroarea , schimba PCV si testeaza din nou masina fiindca s-ar putea sa nu mai apara. Nu stiu daca este corect fiindca nu ma pricep, dar am citit undeva chestia asta si se pare ca a mers.

Cate secunde shuiera in mod normal ? Cand valva e buna..

Cam 2 - 3 secunde, maxim.

Imi cer scuze ca nu am mai dat nici un semn...sesiunea...mi-am achizitionat o valva PCV si o voi monta curand(in cateva ore)problema e ca am cumparat-o de la dezmembrari si era cam prafuita!Este o problema daca a intrat ceva praf in ea?Multumesc!

O poti proba. Astupa orificiul ala mic de pa fata ei (ai acolo o piesa mica de plastic in forma de cruce) cu podul palmei, si trage cu gura prin stutul lateral. Daca tine aer este ok. Praful il speli cu jet de apa si o scuturi bine dupa....Practic asigura-te ca nu mai ai apa in ea.

Edited by DanS

multumesc pt sfaturi,am montat-o se pare ca e buna,dar tot am probleme...dupa ce accelerez putin,iau piciorul de pe acceleratie,si turatiile scad pana la 500,apoi mai cresc..

La mine e altfel.. dupa ce accelerez un pic, creste pe la 1000-1100 r/min si imediat scade la 750 cu piciorul pe pedala. Daca iau piciorul, scade mult de tot pe la 500 si tremura rau de tot motorul. De la ce poate fi, tot de la valva asta? :mellow:

Edited by JaMb0