Jump to content

calitatea BMW-urilor

cyborg

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pai asta e ideea oameni buni - daca vine unu de lucreaza la fabrica asta si va zice "hai frate sa iti dau un cablaj de BMW" voi zicetzi "nu frate ca nu e original, eu il cumpar de la Bavaria", sau voi credetzi ca astia care produc componente BMW nu scot pe piatza acelasi produs, la acelashi standard, dar bineinteles fara sa scrie pe el Made BMW, ci Made of Gogu.

138921[/snapback]

doar manufactura e romaneasca oameni buni...firele,blocurile(mufele),terminalii,cositorul,banda izolatoare,sigurantele si releele...etc...deci toate componentele sunt fabricate outside ,la noi doar asamblam acel cablaj.Si macar ca in Bistrita sunt destule firme ce produc fire izolate,oare de ce nu agreaza BMW sau Mercedes cablaje cu fire fabricate in Bistrita???Pt. ca nu sunt la standardu cerut de ei!!!

Nu stiu ce stiu unii sau altii dar eu ma zbat zilnic cu cu forumuri ci cu constructia masinilor si stiu ce piese trebuiesc si de unde vin inca la BMW e bine se fac multe inca in Germania,la alti producatori renumiti arata totul altfel.Din pacate asa se fac masinile pentru anumite tari altfel.Eu unul dau numai un sfat un BMW SH trebuie luat din Germania sau care a fost facut pentru Germania.La alte discutii nu ma mai las dus ca nu are rost caci cam asta e....

Dan98 ..la Djibouti ma refeream.Dar am tastat Gibuti pt ca suna mai inapoiat .Apropo ...cica acolo abia acum se construiesc strazi iar numerele de mobil sunt cu 4 cifre.Au telefonie mobila de 2 ani.Dar daca respecta standardele Bmw sa faca si motoare M ca nu conteaza.E normal sa se caute tari cu mana de lucru mai ieftina.Cine isi deschide o afacere doar ca sa multumeasca clientii si lui sa nu ii ramana nimic.Nu ?

• 1 month later...

ca s-mi dau si eu cu parerea....nemtii sunt nemti...ei produc niste masini care trebuie sa corespunda unei calitati indiferent de tara pt care se produce dar pentru ca exista un DAR.

tinind cont ca mai multe subansamble sunt produse(sau asamblate) in tari unde mina de munca este ieftina exista posibilitatea ca aceste produse sa aiba niste vicii de productie/asamblare pt acest fapt exista linii de asamblare a masinilor cu subansamble facute in germania sau in tarile in care se exporta masina respectiva(sua,canada) si linie de productie cu subansamble care sunt produse in alte tari.

DAR acele subansamble care sun produse in alte tari nu inseamna ca sunt mai proaste sau de calitate indoielnica dar datorita tehnologiei si supravegherii continue a calitatii cele din/pt tara de origine sunt superioare de aceea exista anumite diferente de calitate sa zic asa a componentelor,si as mai putea sa continui dar cred ca ati inteles ce vrea sa va spun.

Am facut acest mic preambul deoarece lucrez la o astfel de firma germana si mi-au explicat ei in mare cam cum sta cu calitatea la ei si calitatea la noi restul.

Ce am uitat sa va spun este ca pt usa testele de calitate inainte de a fi livrate sunt draconice. astept reply la ceea ce am zis sau daca nu m-am facut inteles.