Jump to content

Consum ciudat e90

alin popescu

Recommended Posts

Salut baieti,

de cateva zile sunt posesor de bmw seria 3 e90 318d. am o intrebare. am resetat consumul mediu si am avut un drum lung de facut. am facut peste 300 de km si imi apare consum 15 dar masina nu a consumat atat stiu exact cat i am bagat motorina si a consumat cred ca 5/100km este vreo eroare sau ce poate fi.

Va multumesc,

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Este foarte posibil ca indicele de consum sa nu fie setat cum trebuie,de-aici si diferenta foarte mare fata de consumul real.Intrati in meniul ascuns al BC-ului la punctul 20.00 si setati indicele la 1000,aici aveti si indicatiile:

http://e90.wetpaint.com/page/BC+hidden+menus

20.00 acela este indicele de consum nu ? si il voi modifica la 1000 ?

Salut baieti,

de cateva zile sunt posesor de bmw seria 3 e90 318d. am o intrebare. am resetat consumul mediu si am avut un drum lung de facut. am facut peste 300 de km si imi apare consum 15 dar masina nu a consumat atat stiu exact cat i am bagat motorina si a consumat cred ca 5/100km este vreo eroare sau ce poate fi.

Va multumesc,

Sigur e ceva eroare la electronica asta facuta sa fie ieftina si apoi buna.....oricum sa te bucuri ca iti consuma mai putin decat arata decat sa fie invers, cum e de ex la E39 si E46 care de ex la 525d arata 7.5-8 in oras cand colo consumand 8.5-9% :twoup:

Este foarte posibil ca indicele de consum sa nu fie setat cum trebuie,de-aici si diferenta foarte mare fata de consumul real.Intrati in meniul ascuns al BC-ului la punctul 20.00 si setati indicele la 1000,aici aveti si indicatiile:

http://e90.wetpaint.com/page/BC+hidden+menus

20.00 acela este indicele de consum nu ? si il voi modifica la 1000 ?

Da,si apoi fa o proba.

Valoarea se modifica odata ce ai trecut la 20.01; 20.02; 20.03:

20.01 1er KORR (100x) Counting fourth digit from 0 to 9

20.02 10er KORR (10x0) Counting third digit from 0 to 9

20.03 100er KORR (xx00) Counting 1st and second digit from 7 to 12

Dupa ce ai setat indicele 1000 tii apasat lung ca sa iesi din meniul 20.00,orice apasare scurta dupa setare nu face decat sa o ia de la capat cu numaratoarea.

am reusit sa l setez la 1000! imi poti spune te rog ce reprezinta valoare? cu cat o pun mai mare sau mai mica ce se intampla?

Nu mai stiu exact,eu l-am setat acum vreo 2 ani pt ca imi arata pe bord consum mai mic decat in realitate,tin minte ca m-am jucat la el si in functie de cat il setam(sub 1000 sau peste) consumul era ori prea mare ori prea mic fata de realitate.Dupa ce l-am setat la 1000 am facut proba si consumul e cat se poate de real acum.Cea mai simpla solutie e cu plinul ochi,faci 100 de km fix si apoi alimentezi iar de la aceasi pompa.

Nu stiti pe nimeni care are masini la demembrari si pot lua un filtru de particule second???

pentru ce masina ce an? ce motorizare cati cai?

problema de consum in + apare in general cand se strica termostatul, si de obicei sunt 2 unul principal si altu la racitorul de gaze EGR, asadar verificati daca apa sta la 90 grade sau tinde sa scada. cu un termostat stricat poate consuma si cu 3lt in +

alt factor ce influenteaza consumul este si DPF-ul infundat pt ca masina incearca sa faca multiple regenerari, regenerarare la DPF se creaza prin postinjectie.

asa am si eu 12-13! sa va vand un pont. mergeti cu caldura oprita pana se incalzeste motorul si castigati cam 2 L/100km. explicatia: din cate stiu eu toate e90-urile au un sistem auxiliar de incalzire si de aici daca faci drumuri scurte iarna avem un consum exagerat de mare zic eu pt un 320d

asa am si eu 12-13! sa va vand un pont. mergeti cu caldura oprita pana se incalzeste motorul si castigati cam 2 L/100km. explicatia: din cate stiu eu toate e90-urile au un sistem auxiliar de incalzire si de aici daca faci drumuri scurte iarna avem un consum exagerat de mare zic eu pt un 320d

deci asta explica consumul mare pe aceasta vreme. partea aiurea e ca nu sti cand s a incalzit motorul