Jump to content

BMW X5 vs. Dacia 1310 ( accident de fita )

wind-3er

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ce articol de caca , unde e x5-ul ala praf ? O alta bara si e ca nou plus ca cel care a scris atricolul nu a auzit de deformarea mai rapida a noilor masini tocmai pentru a absoarbe socul .

Plus farul dreapta si ceva aripa de indreptat .

Edited by Billy M

bart - 10 !!! cine stie, cunoaste... :)

Viper05 - cine nu, nu.... :twoup:

nu-i rau filmuletul dar la vopsire si la lovirea cu ciocanul e cam prosteala...

ma omule ce vrei de la plastic, ala din cate stiu e facut sa revina la forma initiala in cazul accidentelor usoare, la o viteza mai mare se sparge, nu te mai da cunoscator , am vazut data trecuta ca nici macar nu stiai sa copiezi din google(STAYER), :) :twoup: :twoup: hai bafta

Edited by Viper05

ma omule ce vrei de la plastic, ala din cate stiu e facut sa revina la forma initiala in cazul accidentelor usoare, la o viteza mai mare se sparge, nu te mai da cunoscator , am vazut data trecuta ca nici macar nu stiai sa copiezi din google(STAYER), :twoup: :) :) hai bafta

Bara aia trebuie sa absorba cat mai multe energie de la accident prin deformare. Daca sa rupe nu a facut treaba destul de bine. Plus margine ascutite sunt un pericol in plus in caz de accident cu pietoni, biciclisti, motociclisti, animale.

Nu toate plastice sunt la fel, trebuie sa fie un material gandit si testat pentru scop pe are pe masina.

Mi se pare curios cum s-a rupt cel din pozele. O fi fost mai casant din cauza temperatura scazuta? O fi fost o bara de un producator indoielnic?

poate cei care au mai patit ceva cu X5 poate sa ne spune daca chiar asa se rupe bara.

Eu sunt proprietarul Bmw-ului si coducatorul din momentul producerii accidentului !!!

Pe scurt : Ma deplasam pe Radu Beller cu maxim 40 km/h , de pe o straduta laturalnica a iesit o dacie care a virat stanga fara sa se asigure. Impactul a fost aproape frontal . In urma accidentului am urmatoarele daune: bara fata, senzori parcare, spalator faruri, faruri , aripi , pasaje roti fata!

Toate componentele de pe masina erau originale, asa sa spart , asta e ... plastice!!!

poze cu masina pe cand era intreaga puteti gasi aici : http://www.farcebook.com/album.php?aid=2421...100001181121365

daca aveti alte nelamuriri va stau la dispozitie !

Am eu o nelamurire: de ce nu le zici ceva de dulce astora de la Libertatea ca au facut misto cand tu n-ai avut nicio vina? Spune-le sa dea jos stirea...

Celor de la Libertatea le-am trimis azi un drept la replica. Astept 24 ore sa vad ce se intampla !

Referitor la dacie... e rupta de la jumate!! exact de unde se imbina portiera cu aripa fata ! ... nu are nimic la radiator ... a . si mai are si roata rupta!

Se pare ca cei de la libertatea nu vor sa imi publice dreptul la replica cu toate ca au modificat articolul si au sters commenturile.

Astept sa treaca 24 ore dupa care o sa-i actionez in judecata!

Ma vad nevoit sa postez aici dreptul la replica:

CATRE: REDACTIA ZIARULUI LIBERTATEA, EDITIA ONLINE

IN ATENTIA: REDACTOR-SEF – ANA NITA

Ref: articol “BMW X5 facut praf de o Dacia 1310”

In data de 25.01.2011, la ora 21:55 a fost publicat in editia online a ziarului Libertatea un articol in care erau descrise conditiile de desfasurare a unui accident in zona Radu Beller. In articolul dumneavoastra scris intr-un mod ironic la adresa subsemnatului, se genereaza idea ca as fi vinovat de acest accident. Consider ca daca ati fi dorit sa publicati un articol serios, ar fi trebuit sa aveti si marturiile persoanele implicate in acest accident pentru a nu denatura adevarul faptelor.

In calitate de conducator al autoturismului BMW X5, va descriu in continuare conditiile in care s-a petrecut acest eveniment rutier:

In data de 25.01.2011, in jurul orelor 13, ma deplasam pe strada Radu Beller din directia Piata Dorobanti catre Bulevardul Mircea Eliade.

In dreptul intersectiei cu Nicolae Constantinescu, autoturismul Dacia 1310, de culoare albastra, nu a respectat indicatorul “cedeaza trecerea” si a patruns pe strada Radu Beller fara sa se asigure, avand intentia de a face stanga, catre Piata Dorobanti.

Banda de mers cu sensul catre Piata Dorobanti era ocupata de un autobuz care se afla in miscare, astfel incat autoturismul Dacia a patruns pe contrasens, moment in care s-a produs impactul intre cele 2 autoturisme. Mentionez ca viteza cu care ma deplasam era de maxim 40 km/h .

Referitor la pozele prezentate de publicatia dumneavoastra in care se mentioneaza ca ma uit socat la partea frontala a masinii care este facuta zob, tin sa mentionez ca in aceea poza demontam farul dreapta al masinii pentru a preveni un eventual incendiu, iar avariile accentuate se datoreaza faptului ca autoturismul este fabricat in conformitate nu normele de siguranta Euro 5, care prevad o protectie sporita peentru pietoni in cazul impactului, astfel incat partea frontala a autoturismului este fabricate din plastic casant.

Posesorul Daciei, pe care publicatia dumneavoastra il vede linistit si calm gandindu-se la o reparatie simpla a Daciei, nu poseda asigurare obligatorie la autoturismul pe care il conducea, mai mult avea si ITP-ul expirat din luna a VI a a anului 2008, ceea ce ii anula dreptul de a merge cu autoturismul pe drumurile publice.

Pentru a demonstra cele spuse mai sus, va atasez procesul verbal de la DGPMB – Brigada Rutiera, prin care conducatorului Daciei i s-a retinut permisul de conducere si talonul, a primit o amenda de 1.273 lei respectiv 19 puncte de penalizare.

In cazul in care veti considera necesar, va pot pune la dispozitie si alte poze de la momentul accidentului.

Am rugamintea publicarii prezentului drept la replica intrucat din articolul dumneavoastra se intelege ca eu, un smecher cu o masina de “jdemii de euro” am stricat masina unui om muncitor care din toata agoniseala vietii si-a luat o Dacie pe care o conducea linistit pana s-o izbeasc eu impreuna cu “bestia” mea de masina. Nu am fost intrebat de nimeni din redactia dumneavoastra cu privire la cele intamplate si consider ca aprecierile facute la dresa mea si a masinii mele sunt de natura sa imi atace imaginea.

Va mai aduc la cunostinta faptul ca de cand posed permis de conducere categoria B nu am fost implicat in alt eveniment rutier si nu am avut nici-o contraventie de natura rutiera.

Avand in vedere acordarea dreptului la replica acordat prin decizia nr.114 din 14 octombrie 2002, publicat in monitorul M.Of. nr. 773/24 din octombrie. 2002, am rugamintea de a face public acest drept la replica, mai putin pocesul verbal incheiat la politie, intrucat apar date confidentiale pe care nu doresc sa le fac publice.

Ceea ce ma enerveza ca BMW ul e considerat automat de 'fitze' si prezumat automat ca si vinovat. Nici nu se pune problema de a fi un simplu participant la trafic, aflat in locul nepotrivit in momentul nepotrivit.

Astfel de stiri alimenteaza preconceptia ca faptul de a detine un BMW inseamna automat ca esti cocalar, baiat de bani gata,... si zeci de alte apelative pe care cred ca nu este necesar sa le enumar. De ce nu poti sa fii doar cineva care sa vrea sa aiba o masina de calitate, care iti ofera satisfactii la volan?

Un E46 se da acum la pret de Logan nou. Nu mi se pare nimic exclusivist, sau de 'lux'. E o simpla alegere: iti asumi riscul cu o masina de 7-10 ani, sau alegi una noua cu 'garantie'.

Super! Mi se pare mai mult decat ok ce ai scris. Esti cumva avocat sau lucrezi in domeniu? :)

O chestie am vazut...

"astfel incat partea frontala a autoturismului este fabricate din plastic casant."

Este fabricat.

In ceea ce priveste nesimtitii de la Libertatea.. ma indoiesc ca o sa faca altceva decat sa scoata "stirea" de pe site. Vezi daca nu a aparut si in ziar ca atunci chiar trebuie sa-ti publice dreptul la replica ma gandesc eu.

Oricum, bravo tie daca ii dai in judecata! Nu-ti doresc decat sa le iei cat mai multi bani hienelor.

PS: In caz ca n-am mentionat, ii urasc pe astia de la Libertatea. :twoup: Indobitocesc populatia pentru profit.

Nu aveam in acel moment nici fusta scurta, nici tate mari !! nu vad ce interes prezentam pt niste jurnalisti ! Daca erau destepti coborau din masina si faceau un articol despre cum circula omu in centrul Bucurestiului fara RCA si FARA ITP si cu permisul depasit !

O chestie am vazut...

"astfel incat partea frontala a autoturismului este fabricate din plastic casant."

Este fabricat.

:twoup: initial am scris aripile sunt fabricate .... si dupa aia nu am mai modificat tot :)

Nu aveam in acel moment nici fusta scurta, nici tate mari !! nu vad ce interes prezentam pt niste jurnalisti ! Daca erau destepti coborau din masina si faceau un articol despre cum circula omu in centrul Bucurestiului fara RCA si FARA ITP si cu permisul depasit !

O chestie am vazut...

Este fabricat.

:twoup: initial am scris aripile sunt fabricate .... si dupa aia nu am mai modificat tot :)

sau cum opresc maxi-taxi-urile pe pod la voluntari....PE POD

dar un articol cu "bolizi" da mai bine, ca deh...

Edited by turmentatu