Jump to content

Rezervorul(volum)

Catalin BMW

Recommended Posts

Am si eu o intrebare si as vrea sa-mi raspundeti cu exactitate,deci cati litri are un rezervor de e36 touring(benzina) si inca ceva...cati litri de benzina raman de la inceputul zonei rosii(rezerva),sau ce autonomie mai am pe toata zona rosie(asta in conditii standard)? Multumesc.

Intr-un final am reusit sa-i aflu consumul real al masinii(pt cei ce vor sa afle cat consuma un 1.8i e36). S-o luam cu inceputul:am facut plinul "ochi" :twoup: (acum exact 2 saptamani) si astazi mi s-a dus acul aproape de sfarsitul zonei rosii(cred ca mai sunt vreo 2-3 litri) si am parcurs 540 km dar 90% au fost facuti exclusiv in oras; condusul a fost unul normal,fara valeitati sportive,in cateva zile din toata aceasta perioada am mai prins si cate un trafic infernal iar de cateva ori (nu multe,ce-i drept) am mai ajuns si cu acul turometrului in jurul valorii de 5000-5500 rpm. Dupa calculele mele,a rezultat un consum mediu de 11,8% de km. Banuiesc ca daca ii faceam in extraurban,mai castigam in jur de 100 km,adica as fi ajuns pe la 650km efectuati cu un plin.

Ce parere aveti,e mult,putin sau normal? :)

Intr-un final m-am convins ca cei ce sustin ideea unui consum de 8% la un benzinar,mi se pare un pic deplasata.

Eu merg 150 de km cu 20 de litrii de benzina in oras, deci 13.3 consum, dar ii fac in 30 de drumuri, si masina abia se incalzeste. Consum facut la pompa in 1000 de km pana la mare si inapoi, 6.7%. Vara nu depaseste 11 in oras, dar mai dau drumu si la clima. Exista un topic despre consum la seria 3, o sa aflii multe opinii acolo.

Numai bine.

Intr-un final m-am convins ca cei ce sustin ideea unui consum de 8% la un benzinar,mi se pare un pic deplasata.

Asa ziceam si eu pana mi s-a stricat diferentialul. Si am fost nevoit sa vin din Mangalia pana in Constanta cu maxim 50Km/h, abia atingand pedala de acceleratie. Doar un pic daca apasam mai tare acceleratia, se auzeau niste zgomote groaznice din diferential.

Consumul pana in Constanta a fost sub 9l/100 Km.

Mentionez ca am un 530i si cutie steptronic.

Daca analizez mai bine,pot spune ca am cam gresit cand am scris ca am un consum mediu de 11,8%,pentru ca acest test l-am facut aproape in totalitate in oras(cu exceptia a 40km care am mers pe autostrada),deci ca sa corectez,cred ca e mai bine spus un consum urban de 11,8l%. Abia acum mi-am dat seama.. :twoup: