Jump to content

Filtru de particule sau nu?

Onnix

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Oh shit! Asta se curata, regenereaza, se schimba sau cum? Vad ca pe e46 difera sistemul fata de e90 sau e60, nu are electronica conectata la el, ma refer la toti acei senzori care masoara temperatura inainte si dupa filtru.

Nu ai asa ceva la masina ta.

Cum sa nu am mai nene?!?! Ieri am fost in service si am vazut cu ochii mei! LOL! Arata exact ca cel din poza pusa de SirAndi. Daca citesti pe realoem, scrie clar ca a fost pus pe masini cu motoarele M47.

"Retrofit particle filter only in conjunction with E46-M47 E46-M47 EURO3"

Catalizatorul nu este celalalta piesa? (sub piesa 1). Si daca este catalizator (piesa 1), atunci de ce scrie "Retrofit particle filter only in conjunction with E46-M47 E46-M47 EURO3" "Only for vehicles with EURO4 emissions control"!?

Nu cred ca ai asa ceva la masina ta.

Pe bmw fans apare ca retrofit dar cred ca tu ai doar catalizator.

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Seda...iesel_catalyst/

Nu-nu..... daca te uiti mai bine, in linkul meu dupa realoem nu arata ce-mi arati tu. Este diferit! Este si pe realoem sistemul aratat de tine, dar ce am eu pe masina, arata exact ca in linkul meu.

Edited by DJ Allexinno

Asa ceva , adica filtru de particule, ce ai vazut tu (am vazut si eu la mine) este "primary catalitic convertor", pentru ca nu prea cred ca i-a facut cineva retrofit.

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=...hg=18&fg=10

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Seda...iesel_catalyst/

Sunt sigur ca stii ce inseamna retrofit.

Daca "back" la linkul tau o sa ajungi aici.

http://realoem.com/bmw/partgrp.do?model=EU...hg=18&fg=10

Edited by lucian81v

@lucian81v

Ce ti-am aratat eu si ce tot insisti si-mi arati tu, sunt doua lucruri diferite ca marime, aspect si nu in ultimul rand, ca si cod de piesa. Ce ai vazut in linkul meu, difera ca marime (este mai mare), difera ca si prindere si ii lipseste piesa 15 din linkul tau. Am facut acest post, in speranta ca cineva ma va ilumina, deoarece la service-ul unde merg eu, mi-au zis ca este filtru de particule, ca se gaseste si pe e46 in special cele euro 4 si ca este o versiune mai "primitiva" fata de cele dupa e60 sau e90. Asta mi-au zis, asta va zic!

Daca intradevar este filtru de particule, vreau sa stiu ce e de facut, se poate curata, regenera, deoarece tot aud ca acestea trebuiesc schimbate undeva peste 200.000 km.

PS. Exact asta il am pe masina, NU cel din linkul tau.

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Seda...ter_ungeregelt/

post-26584-1296125174_thumb.jpg

Edited by DJ Allexinno

M-am uitat la cuplurile de strangere pt evacuare (complet) si nu apare dpf.

Citeste si al 2-lea document.

Astea-s pentru 320d 04. Stiu ca 320d nu ramanea in urma fata de 318d la upgrade-uri.

P.S. este posibil sa ai retrofit dar cred ca putin probabil si oricum daca e retrofit se poate "de-retrofita" :twoup:

SBT_EURO_4_exhaust_emission_regulations_and_E_OBD_for_M47TU_diesel_engines_M47TU__M5.pdf

AZD_Exhaust_Assembly.pdf

Edited by lucian81v

@Popi

Pai daca pe realoem si bmwfans la specificatii scrie clar ca este Filtru de Particule, pe ce te bazezi tu cand spui ca este catalizator?! Daca nici acolo nu sunt datele corecte, nu stiu ce sa mai zic. Si catalizatorul simplu are racord flexibil, asta daca racordul este singurul tau indiciu pe care iti bazezi afirmatia.

@lucian81v

Tot insisti ca am catalizator normal pe masina si nu te inteleg! Sti mai bine decat mine ce am pe masina!? Imi tot dai link de catalizator normal si parca nu intelegi cand iti spun ca NU am ce-mi arati tu pe masina, ci ce ti-am aratat eu! Ce-mi arati tu scrie clar diesel catalyst, iar ce-ti arat ca am eu, scrie ca e filtru de particule! Chiar e atat de greu sa vezi diferenta dintre ele dupa poze, marime, coduri, modul de prindere?!

Un lucru este clar, ce am pe masina este filtru de particule. Cred ca nemtoaica de la care am luat masina, si l-a montat dupa, deci este retrofit. Am gasit pe google niste informatii cum ca, in anumite tari, la inceputul lui 2006, s-au dat niste legi conform carora, trebuie sa-ti montezi filtru de particule daca nu ai.

http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic....f=4&t=24110

Eu stiu ca particle filter a inceput sa se puna de prin 2006, te-ar incanta mai mult sa-ti spuna cineva ca masina ta are sau te-ar face sa te simti mai bine stiind ca este acolo?

Sa te mai intreb ceva... masina scoate fum? nu in cantitati mari, normal....

Daca vi cu afirmatii gen "eu stiu ca...", astea nu tin. Tind sa cred mai mult ce scrie pe realoem sau bmwfans, decat ce-mi aud de la lume adunate. Nu ma incanta sa aud ca am :twoup: , ci sunt intr-un fel ingrijorat, pentru ca filtrul de particule se schimba dupa un anumit nr. de km.... si costa destul de mult! Nu, nu prea scoate fum.

Eu stiu ca particle filter a inceput sa se puna de prin 2006, te-ar incanta mai mult sa-ti spuna cineva ca masina ta are sau te-ar face sa te simti mai bine stiind ca este acolo?

Sa te mai intreb ceva... masina scoate fum? nu in cantitati mari, normal....

Daca vi cu afirmatii gen "eu stiu ca...", astea nu tin. Tind sa cred mai mult ce scrie pe realoem sau bmwfans, decat ce-mi aud de la lume adunate. Nu ma incanta sa aud ca am :twoup: , ci sunt intr-un fel ingrijorat, pentru ca filtrul de particule se schimba dupa un anumit nr. de km.... si costa destul de mult! Nu, nu prea scoate fum.

Nu prea scoate nu merge.... cu particle filter masina nu scoate gram de fum indiferent de conditii!!!

Nu prea scoate nu merge.... cu particle filter masina nu scoate gram de fum indiferent de conditii!!!

Pff.... n-am vazut diesel sa nu scoata "gram" de fum. Plus ca filtrul retrofit dupa e46 nu-i exact ca cel dupa e60 sau e90, nu-i la fel de eficient.

@lucian81v

Tot insisti ca am catalizator normal pe masina si nu te inteleg!

http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic....f=4&t=24110

Nu insist, am zis ca e posibil sa ai retrofit si acum ma bagi si pe mine la idei pt ca masina mea a fost adusa in 2007...

Daca nu vrei sa stai stresat, un tester ti-ar zice sigur cum stai cu dpf-ul.

Eu daca as avea nu l-as schimba cu unul nou, masina nefiind dotata din fabrica cu asa ceva.

Inca ceva: retrofitu ar trebui mentionat in istoricul service.

P.S. documentele pe care le-am atasat mai sus sunt din TIS 07.

Edited by lucian81v

Eu am adus masina in tara in decembrie 2006. A fost cumparata cu ajutorul unui prieten care locuieste in Germania, direct de la proprietar (in cazul meu, proprietara).Masina avea 105.000 km atunci, toate reviziile facute la BMW, ultima fiind facuta in octombrie 2006 la 100.000 km Inspection II daca-mi aduc bine aminte.

Cum mi-am dat seama ca nu este doar un primary catalyst si am inceput aceasta investigatie? Well, zilele trecute am fost la service pentru schimbul de consumabile si ceva verificari. Pe elevatorul de langa masina mea, era alt e46 320d FL caruia i se schimba racordul flexibil. Atunci am observat ca racordul original pe acea masina, vine imbracat intr-un fel de tabla! Imediat mi-am amintit ca in urma cu 3 luni cand am schimbat eu racordul flexibil, la mine nu era imbracat in tabla, ci se vedea impletitura lui. Indiscutabil, pe masina mea, racordul nu a fost schimbat niciodata pana atunci, asa ca am inceput sa caut pe realoem. Am am vazut ca unele au primary catalytic converter si catalyst (cu racord imbracat in tabla) iar altele au particulate filter si catalyst (cu racord unde se vede impletitura).

@lucian81v

Am sa verific in cartea de service sa vad daca e ceva mentionat vizavi de acest filtru de particule.

@Jacobs

Tocmai de-asta sunt ingrijorat, ca nu pot sti cu siguranta cand trebuie schimbat, ce trebuie facut pentru mentenanta.

Nici eu nu stiam ca pe e46 poti gasi filtru de particule, dar uite ca invatam in continuare.

Pai dupa cumparare SE POATE MONTA ! Asta este foarte clar. Nu sunt convins ca POATE sa vina din fabrica cu DPF.

Jacobs, am scris destul de clar cred "nu stiam ca pe e46 poti gasi filtru de particule". Asta inseamna ca mai mult ca sigur, sunt destule persoane care au o masina second si au asa ceva montat, dar care, pana azi poate nu stiau ca pe e46 pot gasi filtru de particule.

Acum, poate ca multi useri vor verifica daca au asa ceva pe masina. S-ar putea ca acest filtru de particule retrofit, sa fie raspunsul muuultor probleme gen "nu-mi trage cum trebuie"...

Think about it! :twoup: