Jump to content

Filtru de particule sau nu?

Onnix

Recommended Posts

toate 320d facelift au ce ai aratat tu in link. inseamna ca toate au filtru de particule? si la a mea, cand i-am facut evacuarea, am vazut asa ceva pe care l-am si dat jos dealtfel, si care de fapt este doar un catalizator, nimic mai mult. Edited by stef29

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Are dreptate colegu', sunt e46 cu filtru de particule, cele care au euro 4 si sunt dupa 2004 sa zic. Spun asta pentru ca atunci cand am cautat masina sa o cumpar am urmarit mai bine de 2 luni un site de vanzari (autoscout24) si tot la una cu euro 4 ma orientasem si eu prima data, dar cerea mai mult pe ea si nu avea optiunile celei pe care am luat-o. Deci sunt cu siguranta si cu filtru de particule, si nu retrofit.

@stef29

Daca ai avut intradevar ce-i in prima poza, atunci clar era filtru de particule retrofit. Asta scrie ca este pe realoem si bmwfans. Daca tu crezi ca este doar un catalizator, imi pare rau sa-ti spun, dar te inseli! Pentru posesorii de BMW din intreaga lume, ce scrie pe aceste site-uri este cam litera de lege, nu cred ca ei se inseala si noi stim mai bine. :twoup:

@JaMb0

Se pare ca au putut fi montate retrofit si pe cele cu euro 3. http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Seda...ter_ungeregelt/

Din ce-am mai citit pe net, se pare ca acum cativa ani, s-a dat o lege in unele tari europene prin care, montarea unui astfel filtru de particule si implicit reducerea emisiilor, iti puteau reduce impozitul anual la jumatate. Deja pare foarte logica montarea unui asemenea filtru de particule retrofit.

Edited by DJ Allexinno

@JaMb0

Se pare ca au putut fi montate retrofit si pe cele cu euro 3. http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Seda...ter_ungeregelt/

Din ce-am mai citit pe net, se pare ca acum cativa ani, s-a dat o lege in unele tari europene prin care, montarea unui astfel filtru de particule si implicit reducerea emisiilor, iti puteau reduce impozitul anual la jumatate. Deja pare foarte logica montarea unui asemenea filtru de particule retrofit.

Da stiu, am gasit si eu masini cu euro 3 care aveau montat acest filtru de particule retrofit. Chiar am gasit pe eBay acest filtru care se poate monta si pe a mea (euro 3). Si este adevarat, cu acest filtru beneficiezi de o reducere a impozitului, omologat bineinteles.

Edited by JaMb0

@lucian81v

Am verificat in cartea service. In ianuarie 2006 a fost montat acest filtru de particule.

Iata si o stire din 2005

VW/AUDI TO RETROFIT MILLIONS OF CARS WITH PARTICLE FILTERS; BMW & DAIMLER- CHRYSLER MAKE MOVES, TOO.(Volkswagen AG)

Article from: Diesel Fuel News | April 11, 2005

Volkswagen just announced that this fall it will offer "retrofit solutions for particulate filter systems to more than six million of its customers across Europe for vehicles which previously complied with the Euro-2, Euro-3 or Euro-4 standard." VW's Audi division simultaneously offered to retrofit all its European diesels of Euro-2, Euro-3 or Euro-4 vintage. "Virtually all Audi models with diesel engines have satisfied what is currently the most stringent emission standard (Euro4) for more than two years. Unlike its competitors, Audi achieves this exclusively through internal engine modifications," Audi said. Costs to retrofit the vehicles weren't disclosed, but the …

http://business.highbeam.com/61474/article...cle-filters-bmw

Unde in cartea serice au scris despre montarea DPF-ului?Chiar sunt curios...

Off.... in cartea service pe care o primesti cand cumperi masina. Sub locul unde este trecut kilometrajul este scris. Urmeaza stampila, data si semnatura.

Poza pot face numai de luni incolo, nu sunt in localitate acum.

Edited by DJ Allexinno

Mounted nachrust dieselpartikelfilter 18100413058

Asta e tot ce scrie, cu pix, scris de mana. Oricum, chiar daca nu aveti scris in cartea service, verificati cel mai bine ce e pus pe masina, nu cred ca toti si-au schimbat la reprezentanta.

Daca ce aveti montat arata exact in prima poza, atunci aveti particulate filter. Cei care au montat ce-i in poza 2, au primary catalyst. O seara buna!

Primary Catalyst http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Seda...iesel_catalyst/

Retrofit Particulate Filter http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Seda...ter_ungeregelt/

post-26584-1296403830_thumb.png

post-26584-1296403837_thumb.png

Edited by DJ Allexinno

ori sunt eu praf ori in cele doua foto este aceeasi piesa, numai ca una este imagine de ansamblu in care apare si sonda lambda, iar cealalta este mai amanuntita, fara sonda , dar cu orificiul de montare. Ce ziceti?

LOL!!! :)) Pai nu aveti si linkurile deasupra pozelor?! Vreti sa vin eu sa va citesc... or what!?

@MCO

Deci... am si INCERCUIT la ce trebuie sa va uitati ca sa vedeti diferentele!!! :twoup: :) Ce naiba sa mai zic.... in poze nu va uitati, specificatiile din linkuri nu le cititi.... pffff!

@DJ Allexinno-is curios cum e teava ta de la toba. e curata-curata sau e afumata? daca e curata e clar ca ai filtru de particule, daca e afumata iar e clar, nu ai si cu asta basta. nu cred ca-si mai are rost topicul asta. si eu aveam aceeasi piesa pe evacuare pe care tot o indici tu a fi filtru de particule, dar nu era. testul cu teava de esapamant e sfant. si cu asta sper ca incheiem polemicile. macar de am discuta ceva interesant... Edited by stef29

@DJ Allexinno-is curios cum e teava ta de la toba. e curata-curata sau e afumata? daca e curata e clar ca ai filtru de particule, daca e afumata iar e clar, nu ai si cu asta basta. nu cred ca-si mai are rost topicul asta. si eu aveam aceeasi piesa pe evacuare pe care tot o indici tu a fi filtru de particule, dar nu era. testul cu teava de esapamant e sfant. si cu asta sper ca incheiem polemicile. macar de am discuta ceva interesant...

Domnule Stef29, nu EU indic acea piesa drept Filtru de Particule, ci asa ESTE trecuta pe TOATE site-urile (RealOem, BmwFans etc.). Daca ai fi avut bunul simt sa citesti ce scrie pe acele site-uri, ti-ai fi dat seama ce sunt cu adevarat si n-ai fi comentat tu aiurea si prost! Daca nu stiai pana acum ce sunt, nu-i nicio rusine.... invatam! Banuiesc ca macar odata in viata ta, ai avut nevoie de un cod de piesa si acolo l-ai gasit, deci nu are rost sa contestam veridicitatea informatiilor dupa aceste site-uri; milioane de oameni din intreaga lume il folosesc, de la magazine de piese auto pana la ultimul "briscar" cu o conexiune la internet. Daca nici asa nu te vei convinge, atunci mergi undeva la dezmembrari si poate ai norocul sa vezi pe viu ambele obiecte. Din avion privite par asemanatoare, dar de aproape ai sa realizezi ca filtrul de particule este mai mare decat catalizatorul primar, are altfel de prinderi, racordurile flexibile difera, chiar si codurile care sunt stantate pe acestea difera. Noteaza-ti codurile apoi cauta pe site-urile de mai sus si vezi ce gasesti! :twoup:

Nu cred ca religia are vreo treaba in acest subiect (referitor la testul tau sfant la teava). Aceste filtre de particule montate pe e46, scad emisiile dar nu sunt identice si nu au acelasi randament ca cele dupa modelele mai noi, gen e60 sau e90, deci nu trebuiesc comparate 1 la 1. Ca raspuns, esapamentul meu este foarte curat!

Am facut acest topic in speranta ca va ajuta mai multi useri; nu cred ca sunt singurul care are asa ceva montat pe masina, si de care nu stia pana acum. Un filtru de particule infundat poate duce la un randament foarte prost al masinii si nu sunt putini cei care scriu pe acest forum ca nu le trage masina, desi au schimbat toate filtrele, epurator, debitmetru, convertoare, furtune, curatat senzori etc etc etc si tot nu le trage cum trebuie. Nu strica verificat, poate fi una din cauze.

esti dus omule. nu ti-a zis nimeni ca pe realoem sunt informatii gresite. ti-am zis doar ca poate asa crezi tu ca este filtru de particule si de fapt nu e. daca zici ca ai luat codul de pe el si asa e, m-ai convins. referitor la cuvantul "sfant", l-ai cam scos din context. nu se referea nimeni la religie aici, era un mod de exprimare dar se pare ca iti cam place gargara inutila. ai scris 15 randuri si nu ai spus nimic.

P.S. se pare ca ne-am imprietenit cam repede. hai sa ne relaxam putin.

esti dus omule. nu ti-a zis nimeni ca pe realoem sunt informatii gresite. ti-am zis doar ca poate asa crezi tu ca este filtru de particule si de fapt nu e. daca zici ca ai luat codul de pe el si asa e, m-ai convins. referitor la cuvantul "sfant", l-ai cam scos din context. nu se referea nimeni la religie aici, era un mod de exprimare dar se pare ca iti cam place gargara inutila. ai scris 15 randuri si nu ai spus nimic.

P.S. se pare ca ne-am imprietenit cam repede. hai sa ne relaxam putin.

Sunt plimbat amice, nu dus! :twoup: Usor cu jignirile ca nu-ti pune nimeni epoleti de smecher pe aici.

In subiectul de fata eu m-am documentat spre deosebire de tine; vorbesc in cunostinta de cauza despre filtrul de il am pe masina, nu este un figment al imaginatiei mele, chiar am specificat ca montarea acestui filtru o am trecuta si in cartea service a masinii, am pus linkuri, poze si uite..... tot se gasesc indivizi care spun ca nu-i asa. Imi pare rau ca nu ai inteles nimic din ce am scris. Maine o sa aud ca nici turbina nu e ce pare...