Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

camera marsarier

gabicornel

Recommended Posts

Am si eu o problema, sa zic asemanatoare ... am bagat masina pe tester, iar acel nene mi-a zis ca am o chestie la care pot sa imi pun camera de marsarier este vb despre un bmw e90... Daca ar putea sa ma lumineze si pe mine careva i-as fi recunoscator :twoup:

Am si eu o problema, sa zic asemanatoare ... am bagat masina pe tester, iar acel nene mi-a zis ca am o chestie la care pot sa imi pun camera de marsarier este vb despre un bmw e90... Daca ar putea sa ma lumineze si pe mine careva i-as fi recunoscator :)

Poate se referea ca ai intrare video (jack) la monitorul din bord pentru camera :twoup:

da ceva de genul mia zis si omul ... unde este aceasta intrare :twoup: ? si cum imi pot pune camera?

@aria_cluj daca ai tv iti apare in meniul din entertainment... dar pentru a avea tv iti trebuie acel modul tv :)

Acea intrare ar trebui sa fie in spatele monitorului, desfa-l si uitate pe acolo, e o mufa jack galbena de obicei. Si camera sunt in comert de care vrei, de o pui in spoiler, de se pune in locul unei lampe de iluminare de la numar... sunt mai multe modele. Am avut si eu pe vechea masina (Alfa 156) dar aveam dvd cu monitor motoorizat (de iese din el) si daca nu era aprins dvd tot timpul cand dadeam inapoi se aprindea dvd si iesea monitoru afara, ajunsese enervand. si mare scofala nu e, mai buni sinte senzori de parcare in sensu asta.

Edited by JaMb0

Nu ai ce sa cauti in spatele monitorului. Modulul video este in portbagaj. Pe Xoutpost este un DIY pentru montare camera marsarier la X5, e explicat acolo cum trebuie sa legi camera, e aceasi chestie si la E46. Dar numai daca ai modul video.

Nu ai ce sa cauti in spatele monitorului. Modulul video este in portbagaj. Pe Xoutpost este un DIY pentru montare camera marsarier la X5, e explicat acolo cum trebuie sa legi camera, e aceasi chestie si la E46. Dar numai daca ai modul video.

si la e90 este acelasi principiu?

si la e90 este acelasi principiu?

Nu . La e46/e39/e38/x5 modulul video are niste pini nefolositi pentru intrari video ( doar te legi acolo si la un pin de activare marsarier si merge)

Le e90/e60 modulul video nu stiu sa aiba vreo intrare video standard. Solutiile sunt 2:

OEM

Iti trebuie modul ACM (retrofit) si camera originala cu modul de control. Nu ai neaparat nevoie de modulul TV . La e60 se pot pune 4 camere daca vrei :twoup:

Aftermarket

O interfata gen Dension Gateway 500 + modul AVR +camera aftermarket+ un switch pentru bus-ul masinii ( ca sa iti comute automat displayul pe camera cand bagi marsarier). Sau ceva in genul asta , sunt o gramada de alternative pentru interfata , chinezii lucreaza din greu. :)

Costuri la e60/e90 peste 600-700 euro. Depinde de ce optiuni ai pe masina e nevoie de recodare (Aux-in, magazie de cd)

Edited by DSF

Sa presupunem ca vreau aceeasi chestie la un E36 care nici n-a auzit de asa ceva...:twoup:

Am display,camera....idei imi mai trebuie...stiti vreu diy sau pe cineva care a facut asa ceva?

Stiu, exista kit-uri de vanzare....dar daca nu fac eu, unde e distractia?

Edited by Cristi B.

Eu am camera cumparata dar mi-a fost lene sa o montez, e prea frig afara si n-am unde sa ma duc intr-un garaj ceva. Am si gresit firele care le-am tras de la display, trebuie iar sa desfac bordul sa schimb legaturile, cand o sa am chef ma apuc.

off topic..

apropo mi se pare o "fiitza" cei care isi monteaza camera de marsarier si au senzori parcare :twoup: ,pur si simplu nu vad necesitatea ei...

vezi santzul :)

Da e un display de sine statator...

pai legi camera pe input la monitor (pe video) si alimentarea o comanzi cu un releu care e comandat de becurile de marsarier...cel mai simplu :)

off topic..

apropo mi se pare o "fiitza" cei care isi monteaza camera de marsarier si au senzori parcare :twoup: ,pur si simplu nu vad necesitatea ei...

vezi santzul :)

Da e un display de sine statator...

pai legi camera pe input la monitor (pe video) si alimentarea o comanzi cu un releu care e comandat de becurile de marsarier...cel mai simplu :)

merci zeronoo...dar daca tot mi-ai zis de modul,zi-mi si cat costa instalarea lui ...