Jump to content

O mica dilema

bgcnet

Recommended Posts

Sper sa nu radeti ca va pun aceasta intrebare, dar mai bine sa trec la fapte...

Stiu ca este un forum bmw si majoritatea sunteti pasionati de aceste masini, insa as dori sa fiti cat mai impartiali si sa raspundeti sincer la intrebarea care urmeaza:

Dupa cum stiti s-a lansat noul logan de curand (ma refer la berlina) cea de 1.6 l si 16 V cu 105 cai al carei mirific pret ajunge undeva pe la 10000 euroi :) (pret CIP, probabil real undeva in jurul valorii de 9900 euroi nu mai stiu sigur). Ce este drept tot in acesti bani poti avea destule variante de auto straine, unele chiar noi dar marea majoritate sh deloc de neglijat care pot fi considerate o concurenta destul de solida :blink: . Daca tot suntem pe acest forum sa ne concentram atentia asupra seriilor de bmw sh care se pot cumpara cu aceasta suma de 10000 euroi (nu enumar care sunt modele cu siguranta multi impatimiti de pe aici cunosc mult mai bine ca mine ce si cum).

Bineinteles ca intrebarea ar fi : Oameni buni daca ati dispune de 10000 euroi ati cumpara un LOGAN NOU NOUT sau un BMW SH ??? Va rog sa faceti referire STRICT la modelel de bmw deoarece nu degeaba suntem pe acest forum si sa excludeti din start alte marci de automobile. As dori raspunsuri cat mai pertinente cu argumestari cat mai solide nu ceva genul BMW desigur...

Trebuie sa recunosc ca si eu sunt un fan BMW, momentan nu am una deoarece sunt in mici dileme (mai concret am de ales intre BMW SH si LOGAN NOU NOUT).

Deci in concluzie...nu va zgarciti scrieti tot ce aveti pe suflet, care sunt atuurile fiecarui automobil in parte si chiar daca majoritatea iubiti BMW fiti cati mai impartiali...

Astept aspunsuri...bafta tuturor si cati mai multi km fara evenimente:)

BMW RULLZ :)

Edited by bgcnet

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

si sa raspundeti sincer la intrebarea care urmeaza:

Dupa cum stiti s-a lansat noul logan de curand (ma refer la berlina) cea de 1.6 l si 16 V al carei mirific pret ajunge undeva pe la 10000 euroi (pret CIP, probabil real undeva in jurul valorii de 9900 euroi nu mai stiu sigur). Ce este drept tot in acesti bani poti avea destule variante de auto straine, unele chiar noi dar marea majoritate sh deloc de neglijat care pot fi o concurenta destul de acerba. Daca tot suntem pe acest forum sa ne concentram putin asupra seriilor de bmw sh evident care pot cumpara cu aceasta suma de 10000 euroi (nu enumar care sunt modele cu siguranti multi impatimiti de pe aici cunoasteti mult mai bine ca mine ce si cum).

Bineinteles ca intrebarea ar fi : Oameni buni daca ati dispune de 10000 euroi ati cumpara un LOGAN NOU NOUT sau un BMW SH ??? Va rog sa faceti referire STRICT la modelel de bmw deoarece nu degeaba suntem pe acest forum si sa excludeti din start alte marci de automobile. As dori raspunsuri cat mai pertinente cu argumestari cat mai solide si cat mai serioase nu ceva genul BMW desigur...

138361[/snapback]

Acum depinde cam ce gasesti la 10.000 de euro.Probabil un E46 cu motor mic pe benzina,sau diesel,tot mic :blink:

Chiar daca iti place Logan,nu prea merita deoarece valoarea lui va scadea foarte mult dupa 1-2 ani,deci pierzi multi bani.

Despre fiabilitate si preturi de intretinere la Logan,nu stiu,nu ma bag.

La BMW preturile de intretinere sunt mari ,iar daca se strica ceva important(pompa de injectie la diesel de ex),sa fii pregatit sa scoti multi bani din buzunar. :)

Eu as merge pe BMW,dar tu trebuie sa stii ce iti doresti si ce iti permiti :)

In Logan o sa pierzi in 2-3 ani cam 3-4000 de euro. In BMW nu cred ca o sa scada un E46 sub 7 mii de euro in urmatorii 2-3 ani.

La ora actuala cu 8500 de euro cred ca ai putea lua un 316i din 99-00. La 10 mii poate iei un 320d.

Si gandeste-te la ce interior are un BMW si ce interior ai in Logan, plus optiuni.

nu prea iei un BMW cu interior decent in banii aia ce naiba. si nici prea accesorizat

138375[/snapback]

Pai fatza de un Logan? E bine sa ai comenzi pe volan, sa ai climatronic, geamuri electrice fatza-spate, o cotiera, computer de bord, si ceva jante cat de cat. Asta gasesti cam in toate daca stai sa te gandesti. Daca mai ai si semnale albe si e si argintie, deja e de vis pe langa un Logan.

Nu e suficient?

daca iti iei un BMW sh sigur o sa trebuiasca sa faci niste investii, caci nu cred ca o sa gasesti o masina fara probleme. poate ai noroc sa gasesti la un prieten care sa iti zica problemele reale pt ati face o idee daca poti sa duci sau nu; daca nu.. din pacate logan. la BMW costa ceva intretinerea. daca masina e luata sh (cat un logan) preturile la piese de schimb sunt de BMW.poti sa dai 10000 pe masina si sa bagi 1000 imediat cum ai luat`o; cum a fost in cazul meu (debitmetru, fulie si placute fr.) dc nu alte variante pt masina noua.. iti place logan ? iti tin pumnii p. un BMW bun. good luck Edited by Bec

Din punct de vedere al sigurantei BMW are ABS si cateva Airbag-uri, Loganul nu are ABS si maxim 2 airbag-uri. BMW-ul are si ASC sau DSC (in functie de motor) pe cand Loganul nu.

Servodirectia la Logan este mai mult cu numele, BMW-ul este mai confortabil, mai stabil si mai manevrabil.

Intretinerea in primul an la Logan te costa aproape cat la un BMW second (daca ai noroc si nu are probleme). Asta am aflat-o de la un vecin care are Logan.

Piesele la BMW sunt mai scumpe dar au calitate mai buna.

CASCO te costa mai mult la BMW.

Loganul de care zici tu s-ar putea sa consume cat un BMW 316 sau 318 ca cel "vechi" consuma cand il calci de nu se poate (tot de la un vecin am aflat de un consum "nesimtit" la Logan, cand il calci).

Cat despre gadilarea retinei ...

Edited by MishuVerde

decat un 316 mai bine LOGAN...

316 chiar e SLAB... e o masina grea de aceea consuma mult si nu fuge... si ca pret de intretinere... bratele sunt vreo 700 euro (nu poti schimba separat bucse sau pivoti), debitmetru de aer vreo 400... si mai are multe bube...

si ce e mai nasol: o sa treaca aia cu loganu si cu GOLFurile pe langa tine ca vantu si o sa faca misto... asa ca LOGAN WINS !

daca tot vrei sa`ti iei Bmw pentru ca este o masina cool(scuza`mi agresivitatea verbala,da` cine a condus un Bmw nu se poate gandi niciodata la o comparatie de genu` asta)te sfatuiesc macar sa nu iei Logan......ai destule alternative(Skoda,Fiat,etc) ce nu pot fi comparate cu un Logan.

decat un 316 mai bine LOGAN...

316 chiar e SLAB... e o masina grea de aceea consuma mult si nu fuge... si ca pret de intretinere... bratele sunt vreo 700 euro (nu poti schimba separat bucse sau pivoti), debitmetru de aer vreo 400... si mai are multe bube...

si ce e mai nasol: o sa treaca aia cu loganu si cu GOLFurile pe langa tine ca vantu si o sa faca misto... asa ca LOGAN WINS !

138406[/snapback]

:blink: :) :) :) :D Tu glumesti asa-i?!?

Sa o luam in ordine...

Brate cu tot cu bucse cu suporti am dat anul trecut la magazin de piese 1500 RON + 150 RON manopera deci 500 de Euro. Si asta pt ca am fost prost... pt ca daca nu eram, imi luam de pe ebay.de tot brate cu bucse cu 200 de Euro.

Eu am 316i cu motor de 1.9... da... am tot atati cai cat loganul asta nou, dar diferenta e si in cutie. Asadar nu imi vine sa cred ca poti sa spui ca te face golfu sau loganu la aceeasi putere.

Preturile la piese de schimb... multi dintre voi atzi fi surprinsi sa vedeti ce preturi practica Renault la piese de schimb. Asta e si politica lor. Masini ieftine, piese de schimb scumpe, fiabilitate scazuta.

Daca e sa ne luam de bubele lu' E46... LOGANUL e deja decedat... tre sa-i facem de 40 de zile acusica...

Plusuri la logan ar fi faptul ca e noua si ca ai garantie la ea. Insa atunci cand ai sa mergi in service si o sa inceapa baietii sa iti spuna ca: "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... pai asta nu e acoperita de garantie" o sa ti se ia.

Eu eram foarte entuziasmat de LOGAN inainte sa ma duc in .de pt masina. Si poate la pretul mult vehiculat de 5000 de E se si merita. Deja 10.000 Euro e MUUUUULT prea mult. Ai o gramada de alte variante (care nu imi vin in minte acum)...

Asadar... DA BMW, NU LOGAN

Apropo de ce poti cumpara cu mai putin de 10.000 EUR. BMW E46, 318i, 118 CP, 1999,servodirectie,computer de bord, climatizare electronica, ASC, ABS, 6 airbaguri, proiectoare, ski sac, geamuri electrice fata etc. Asta e masina mea.Cat am dat pe ea(pret total)? 9.000 EUR. Adusa din .de, in iulie, inainte de a doua scumpire a vamii. Mie imi place. Are un amic un LOGAN nou. Si m-am plimbat si eu de cateva ori cu el pina acum. Diferenta ? Enorma.......(in favoarea BMW-ului, ca sa nu se inteleaga gresit :blink: )Si o recunoaste si respectivul, ceea ce se intimpla mai rar la noi,romanii, care atunci cind sint posesori de orice altceva dar nu de BMW, nu pierd ocazia de ponegri BMW-urile...

Asa ca, tu alegi.

Comparatia e oricum aiurea facuta...BMW si Logan sint masini TOTAL diferite. Una este mai veche, alta brand new. Una e masina, alta e dezastru, oricum ai lua-o

Cu picioarele pe pamant insa, daca nu esti suficient de ahtiat dupa BMW, n-o lua decat daca ai bani suficienti s-o tii si in functiune.

Daca totusi hotarasti sa nu iei BMW, nu lua LOGAN sub nici o forma. Iti recomand un Mondeo - an 2001-2002, am avut eu si e o masina fiabila, ok la banii astia. Nu te va dezamagi.

sugestie - Opel Astra Classic - 10.000 CIP

Skoda Octavia Tour sau Opel Astra H sunt variante apropiate ca pret. Cu mult peste Logan.

Despre BMW versus Logan nu pot sa spun nimic. incomparabile.

Ia Logan daca esti nevoit sa faci drumuri pe la tara , sa cari saci cu cartofi si daca nu iti pasa prea mult de siguranta celor din masina ta.