Jump to content

Jante pe 19

F_man

Recommended Posts

Oare merg pe un e39?Ating, probleme ceva la bucsi pivoti etc,etc.Oare ce gume trebuiesc?Ma bate gandul sa-i pun !Dar vroiam o parere mai profesionista!Stima.

Cred ca au fost zeci de discutii pe tema asta!!!!!! Fireste ca sunt ma grele, mai scumpe, anvelope scumpe, articulatii mai des schimbate etc! Si, fireste, gumele "trebuiesc" sa fie pe 19"!

Dar n-as crede sa mearga pe E 39!

OK!!!!! Oricum nu prea mai lamurit.Cat despre gume itrebam despre dimensiuni adica ar merge un 225/55R19?Ceva de genul asta!Cat despre jante am inteles ca sunt unele(Beyern) mult mai usoare.Problema cred ca rar fi gumele care incarca foarte mult greutatea.Stima!

OK!!!!! Oricum nu prea mai lamurit.Cat despre gume itrebam despre dimensiuni adica ar merge un 225/55R19?Ceva de genul asta!Cat despre jante am inteles ca sunt unele(Beyern) mult mai usoare.Problema cred ca rar fi gumele care incarca foarte mult greutatea.Stima!

Jante usoare sunt doar BBS si OZ. Restul......

Si poti pune si 225/55/19! Ai un Hummer, da?

Am vb. cu omu si mia zis ca jantele au ET40 si J8,1/2

Sunt pentru seria 3. Ca sa le poti pune pe masina ai nevoie de distantiere.

Jantele de seria 5 trebuie sa aiba ET mai mic de 24.

Cu niste distantiere de 20mm + anvelope 235/40 si 255/35 ar merge perfect pe masina.

Ce model de jante sunt? Poate gasesti unele asemanatoare cu ET de seria 5.

Nu te intrebasem pe tine daca le-ai cantarit :twoup:

Conteaza foarte mult ce ET si ce J au jantele. Poti pune de exemplu 235/40/19 cu 255/35/19, dar pana nu mentionezi specificatiile jantelor nu iti poate recomanda nimeni ceva exact.

P.S: Ai suspensie normala sau sport?

Da, eu am cantarit multe jante! Spre informarea ta, de exemplu, janta OEM pe 17" cu 7,5" latime este mai grea cu cateva sute de grame ca una BBS pe 18" cu latimea de 8,5"!

Si, ai dreptate: depinde mult greutatea de ....ET!

Cu stima

Sunt cele mai usoare pe care le poti cumpara de prin Europa! Nu intram in discutii despre ce ofera cei de peste ocean! (Vorsteiner, IForge, Forgestar etc).

Asta voiam sa subliniez: ce poti cumpa din Europa. (chiar acum am incercat sa iau jante din State: setul era 600 dolari si transportul era 950 dolari!!!!! Asa ca......)

cu stima

Sunt cele mai usoare pe care le poti cumpara de prin Europa! Nu intram in discutii despre ce ofera cei de peste ocean! (Vorsteiner, IForge, Forgestar etc).

Rondell, se fabrica in europa si sunt cel putin la fel de usoare ca cele mentionate de tine. Exemple sunt cu gramada: Azev, Hamman, ACS-uri, Hartge, Beyern, Breyton etc.

Faptul ca dintre cele doua modele de jante masurate de tine, BBS-urile au iesit mai usoare nu este o regula generala, asta vroiam sa evidentiez.

F_man: Sfatul meu este sa cauti unele cu Et corespunzator, nu are rost sa te complici cu distantiere. In suma de care dispui gasesti multe modele.

750 e

E aprox ok suma. Apoi: DE CE vrei jante pe 19"? Doar pentru ...look-ul masinii?

Pentru ca, in afara de look, nu prea sunt avantaje! Dar, la dezavantaje iti scriu cateva:

- cost mai mare janta

- costa mai mare anvelope

- risc mai mare sa le spargi, sau sa "intepi" anvelopa (din cauza talonului mai mic!)

- conform scazut

- afecteaza articuatiile puntilor

- greutate mare (o janta FARA anvelopa, pe 19", OEM-originala adica, are de la 14,4 la 16 kg bucata!!!!)

- demaraj si reprize mai slabe (simti ca masina trage greu)

aici, nu te-am intrebat ce motor ai!

Raspunde-mi, te rog, ca sa-ti pot da un sfat pertinent

Cu stima

Rondell, se fabrica in europa si sunt cel putin la fel de usoare ca cele mentionate de tine. Exemple sunt cu gramada: Hamman, ACS-uri, Hartge, Beyern, Breyton etc.

Faptul ca dintre cele doua modele de jante masurate de tine, BBS-urile au iesit mai usoare nu este o regula generala, asta vroiam sa evidentiez.

F_man: Sfatul meu este sa cauti unele cu Et corespunzator, nu are rost sa te complici cu distantiere. In suma de care dispui gasesti multe modele.

Alex, nu te supara, dar am avut o sumedenie de jante pe mana!

Rondell sunt niste ...no name-uri care cantaresc mult! ACS si HARGE NU fac jante!! Doar trimit designul catre OZ care le face efectiv! Deci ....

Breyton am avut la vanzare, pe 18" (e topicul inca aici!). Cand le ridicam , faceam hernie!! Ai pus mana pe vreuna vreodata? Avea peste 12 kg bucata!!! E o janta usoara??? Mai pune si anvelopa cel putin 10 kg si o sa vezi ca o masa in miscare, pe fiecare punte de aprox 50 kg!!!!! (ma refer doar la Breyton pe 18")

Crede-ma ca am incercat cam toate jantele care merita!

Sincer......norrmal ca pentru look,dar vroiam sa stiu cam la ce sa ma astept de la un asemenea moft! Cred ca aceste detalii imi sunt de ajuns,asa ca voi trece pe 18 si cred ca nu am sa gresesc si de data asta! Imi placea modelul! Cu toata consideratia!Oseara buna va urez.

A si uitasem de motor:2500d

Sincer......norrmal ca pentru look,dar vroiam sa stiu cam la ce sa ma astept de la un asemenea moft! Cred ca aceste detalii imi sunt de ajuns,asa ca voi trece pe 18 si cred ca nu am sa gresesc si de data asta! Imi placea modelul! Cu toata consideratia!Oseara buna va urez.

Sfatul meu este sa ramai la 18"! Ofera si look si nu "taie" din celelalte placeri!

Daca te intereseaza ceva anume de la BBS, da-mi de stire pe PM. Am gasit niste oferte excelente!

Cu stima