Jump to content

Uzura anvelope, aveti idee?

Tien

Recommended Posts

Azi am mai tras si eu masina pe rampa sa ma mai uit dedesubt.....

Pe langa faptul ca imi trebuie o bieleta si bucsi pe stanga :blink: am constatat cu stupoare ca anvelopa stanga spate e mai uzata VIZIBIL pe mijloc (muchie) decat cea din dreapta....

Ele au aceasi vechime , nu stiu daca am facut vreo 20k cu ele, sunt Michellin Pilot Sport.

Are cineva vreo idee de ce?

Edited by theotien

cam asa ar fi... nu vad alt motiv , doar defect de fabricatie in interiorul anvelopei , ceea ce e foarte putin probabil. Asa ca ramane aia cu presiunea , dar tu cat de des verifici presiunea in pneuri ca trebuie sa mergi destul de mult cu presiune mare ca sa se cunoasca uzura.

Ca o completare , cand pneul este uzat pe laterale ,adica pe exterioare inseamna ca ai mers cu presiune prea mica...

cam asa ar fi... nu vad alt motiv , doar defect de fabricatie in interiorul anvelopei , ceea ce e foarte putin probabil. Asa ca ramane aia cu presiunea , dar tu cat de des verifici presiunea in pneuri ca trebuie sa mergi destul de mult cu presiune mare ca sa se cunoasca uzura.

Ca o completare , cand pneul este uzat pe laterale ,adica pe exterioare inseamna ca ai mers cu presiune prea mica...

138724[/snapback]

E uzat pe centru decat iar presiunea nu am mai verificat-o cred ca in ultimii 4000 km. Mi se par putini kilometri, asa tocit doar in 4000 km rulati cu presiune mai mare? (pe care nici nu am verificat-o , apropos, s-ar putea sa nici nu fie asa)...

Edited by theotien

Imi zice cineva ca am mers cu cea uzata cu presiune mai mare decat in cealalata... Oare?

138722[/snapback]

Are dreptate. Daca mergi cu ea umflata prea tare, ti se uzeaza mijlocul mai tare. Daca mergi cu ea umflata prea putin, ti se vor roade marginile mai inainte. Si daca mergi cu ea umflata corect, dar accelerezi prin curbe pina la limita sa rupi aderenta o sa te trezesti ca pe fata ai umerii interiori rosi pina la pinza desi suprafata de rulare e inca super OK :blink:

Azi am mai tras si eu masina pe rampa sa ma mai uit dedesubt.....

Pe langa faptul ca imi trebuie o bieleta si bucsi pe stanga  :blink: am constatat cu stupoare ca anvelopa stanga spate e mai uzata VIZIBIL pe mijloc (muchie) decat cea din dreapta....

Ele au aceasi vechime , nu stiu daca am facut vreo 20k cu ele, sunt Michellin Pilot Sport. 

Are cineva vreo idee de ce?

138720[/snapback]

Poate nu ar fi rau sa verifici geometria.

Poate nu ar fi rau sa verifici geometria.

138861[/snapback]

Are vreo influenta geometria in astfel de uzura pe mijloc? Eu stiam ca se toceste pe o margine de la geometrie care nu e in regula, dar nu fix pe mijloc....

Edited by theotien

Are vreo influenta geometria in astfel de uzura pe mijloc? Eu stiam ca se toceste pe o margine de la geometrie care nu e in regula, dar nu fix pe mijloc....

138878[/snapback]

presiunea si geometria sunt primele 2 potentiale motive... apoi vin chestiile nasoale... :blink:

Guest IulianE
eu cred ca si pneul nu e de cea mai buna calitate...sau sa aiba vreu defect de fabrica si cand umflii e posibil ca suprafata de rulare sa nu fie dreapta....e o ipoteza...paluzibila ce-i drept

eu cred ca si pneul nu e de cea mai buna calitate...sau sa aiba vreu defect de fabrica si cand umflii e posibil ca suprafata de rulare sa nu fie dreapta....e o ipoteza...paluzibila ce-i drept

139334[/snapback]

Mda, se poate!Ma simt ca in "Twilight zone"!

Haideti ca , privind mai atent cauciucurile, am constatat ca , desi amandoua sunt Michelin Piplot Sport, adica 255/40/ZR18, unul este extraload , adica 99 Y (scrie pe el max. 780 kg, iat celalalt este fara 99 Y.......

141904[/snapback]

Faptul ca unul nu are 99Y pe el nu e o tragedie. TREBUIE insa sa scrie undeva si indicele de greutate pe el (adica 99, ca Y ar fi indicele de viteza). Cauta pe ambele, si pune cauciucuri identice (cel putin la parametri, daca nu si brand si model) macar pe fiecare axa.

Haideti ca , privind mai atent cauciucurile, am constatat ca , desi amandoua sunt Michelin Piplot Sport, adica 255/40/ZR18, unul este extraload , adica 99 Y (scrie pe el max. 780 kg, iat celalalt este fara 99 Y.......

Oare......?

141904[/snapback]

Al doilea am cautat acum este numai 680 kg max. load ca scrie pe el.....