Jump to content

E la moda diesel-ul

Florinnnnn

Recommended Posts

vorbeam de masini stock sau usor modificate, nu de motoare duse la 1000cp puse pe caroserii goale, caroseria de E30 oricum nu are mare lucru pe ea, asta e adevarul pana la iesira noului M5, atunci vedem, nu te mai supara :rolleyes:

hehe, punctul pe I.

pai da, clipuri cu RS6, M6 si alte bestii din astea pe BENZINA, dar tot diesel-ul e mai tare... :laugh:

Acum serios, dupa ce ne vine mintea la cap mai toti ar trebui sa zicem asa:

- sub 2 litri e indicat dieselul, pentru ca, indiferent cat ne-am alinta, combustibilul COSTA FOARTE MULT si peste tot infrastructura e cum e;

- de la 3 litri in sus indicat e sa iei benzina, diferenta de pret data de combustibilul consumat amortizandu-se in costurile de exploatare mai ridicate la dizel, costuri care, ATENTIE, cresc exponential cu numarul de alimentari cuprinse in marja 30-50 de lei.

Drept urmare, daca in Ro nu-ti raman IN MANA (dupa ce ai scazut cheltuielile lunare - rate, intretinere, facturi -) MINIM 700 de euro, pentru cheltuielile...uzuale, a spune ca moama co..e ci misto sa moara cici si-mi permit sa am mashana da' motor si da' benzana ori un dizal cu turbina cat mai mare de lesina Veta de imi e vecina, nu denota decat o dovada evidenta ca individul in cauza a fost refuzat de multe din tinerele desper care s-a laudat ca le-a bajbait.

- sub 2 litri e indicat dieselul, pentru ca, indiferent cat ne-am alinta, combustibilul COSTA FOARTE MULT si peste tot infrastructura e cum e;

- de la 3 litri in sus indicat e sa iei benzina, diferenta de pret data de combustibilul consumat amortizandu-se in costurile de exploatare mai ridicate la dizel, costuri care, ATENTIE, cresc exponential cu numarul de alimentari cuprinse in marja 30-50 de lei.

Drept urmare, daca in Ro nu-ti raman IN MANA (dupa ce ai scazut cheltuielile lunare - rate, intretinere, facturi -) MINIM 700 de euro, pentru cheltuielile...uzuale, a spune ca moama co..e ci misto sa moara cici si-mi permit sa am mashana da' motor si da' benzana ori un dizal cu turbina cat mai mare de lesina Veta de imi e vecina, nu denota decat o dovada evidenta ca individul in cauza a fost refuzat de multe din tinerele desper care s-a laudat ca le-a bajbait.

Nu sunt carcotas de fel, dar din spusele tale inteleg ca fara 700 de euro lunar in mana nu are nici un sens sa-ti cumperi BMW? Asta ar insemna ca doar vre-o 30% din populatia BMW-istilor si-ar permite o astfel de masina. Nu inteleg de ce toata lumea tinde spre exagerare. E adevarat ca sunt costuri de intretinere oarecum mari comparativ cu alte marci dar totusi, nu schimbi turbina odata la doua luni!

vorbeam de masini stock sau usor modificate, nu de motoare duse la 1000cp puse pe caroserii goale, caroseria de E30 oricum nu are mare lucru pe ea, asta e adevarul pana la iesira noului M5, atunci vedem, nu te mai supara :rolleyes:

S85-ul de pe e30 M3 e stock (507HP)+ ca vorbim de un motor aspirat, si chiar nu e usurat, e un e30 M3 cu S85 ba chiar are in loc de roata de rezerva saci de ciment pentru aderenta.

Pai nu te supara nici tu dar e diferenta de putere de ~250HP, e foarte mare.

Parerea mea, RS6-le de 750HP este slab ca performante pe 400m 1000m sau alte distante, comparat cu masini de ~ aceasi putere.

Edited by dragos1801

Nu sunt carcotas de fel, dar din spusele tale inteleg ca fara 700 de euro lunar in mana nu are nici un sens sa-ti cumperi BMW? Asta ar insemna ca doar vre-o 30% din populatia BMW-istilor si-ar permite o astfel de masina. Nu inteleg de ce toata lumea tinde spre exagerare. E adevarat ca sunt costuri de intretinere oarecum mari comparativ cu alte marci dar totusi, nu schimbi turbina odata la doua luni!

Depinde de masina, dar ceva nu mai vechi de 10 ani cere ceva atentie..iar daca dupa plata cheltuielor personale, facturi etc ramai cu 10-15mil, un BMW e intradevar o fitza :thumbsup:

eu vorbeam de clipul pus de tine, unde este E30 cu motorul S85 dus la 1000cp, si in final si stock sa fie, carapacea de E30 nu cred ca are mai mult de 1T plus, motorul o face mai grea :), oricum parerea mea, poate ma insel, E30-ul ala nu stiu ce face pe un circuit, e clar ca masina e un pic dezechilibrata, prefer oricand un M3 E30 stock in locul mutantului ala cu S85 :rolleyes: , ma rog, in final oricum mi se par aiurea comparatiile astea, in fond sunt destui care pot lua o ghioaca de E30 si sa ii puna un motor urias, dar nu va fi niciodata RS6 sau M5....e o masina de drag si atat! Edited by mik15

banuiesc ca ai avut 2-3 motoare benzina,2-3 diesel sub 2000cm si alte cateva peste 3000cm,vb din experienta,nu ?

Adica 1500e venit minim,hai sa fim seriosi nu este dracul atat de negru daca iti vezi lungul nasului si nu te arunci la cine stie ce 7er sau x5 cu motor V8

Edited by ionut_marius

chiar si asa, acum tu ce ai alege :) ? E30 pe care sa il tii de weekend si sa te duci cu el la drag sau RS6 cu care le poti face pe toate...ideal ar fi sa le ai pe amandoua :D, dar doar una aia ar fi RS-ul, fara second thoughts...

:D

Ce exprimari de Braila ai in tine :drinks:

Acu nu mai agati cu M3-u, trebuie BMX si tricou cu captain Planet la corporatiste.

hehe, punctul pe I.

...ca sa nu fiu banuit de lipsa voluntara si premeditata de obiectivitate...am fost cu o cunostinta cu un e60 535d, dus la 380cp (mi s-a parut cam mult, dar mi-a psus ca i-a scos si filtrul de particule...ne vedem la ITP :thumbsup: )...eram in dreapta...nu m-as mira sa ma ia cu putin...nu as crede, dar nu ar fi o surpriza...am bagat o repriza 80 - 190...si te impingea persistent in scaun...acum in dreapta e una, ca sofer e alta...poate o sa facem niste reprize, baiatul era curios cum se comporta fata de a mea...

:D

Ce exprimari de Braila ai in tine :drinks:

Acu nu mai agati cu M3-u, trebuie BMX si tricou cu captain Planet la corporatiste.

Heheeee :sorcerer: Cui ii trebuie corporatiste?

Insa, mister DSF, apreciez ca ati prins ideea :p

Ionu Marius: vorbesc cu cap, daca ai cap ia altceva, tigarile dacia. Orice masina INGHITE bani, mai repede decat agata.

Am zis 700 pentru ca deplasarile zilnice cu masina cam implica doua plinuri or 5 lei litrul X 120 de litri egal 600 de lei, plus cafeaua si apa din peco, care inseamna ca-ti mai raman vreo 20 de mils pentru mancare, tigari, scos tanara agatata cu bolidul la un film dar fara suc, plus un sac de cartoafe pe luna.

De ce sa ne imbatam cu apa rece, sunt convins ca 3 sferturi din vajnicii posesori de bemve de aici ori de aiurea simt cum li se usuca mana cand baga de un milion.

Eu regret foarte tare, pe vremurile astea, ca n-am in dizal de 1,4, sa ma duc tramvai prin oras, printre tinerii cu slapi conducatori de masini serioase.

...ca sa nu fiu banuit de lipsa voluntara si premeditata de obiectivitate...am fost cu o cunostinta cu un e60 535d, dus la 380cp (mi s-a parut cam mult, dar mi-a psus ca i-a scos si filtrul de particule...ne vedem la ITP :thumbsup: )...eram in dreapta...nu m-as mira sa ma ia cu putin...nu as crede, dar nu ar fi o surpriza...am bagat o repriza 80 - 190...si te impingea persistent in scaun...acum in dreapta e una, ca sofer e alta...poate o sa facem niste reprize, baiatul era curios cum se comporta fata de a mea...

Nu care cumva sa ne faci N62-uri de ras ca nu mai vorbesc cu tine :Devil:

Fa-o pe 1 km sau pana la 200-250 km/h, in caz ca pleaca de langa tine pana in 100 km/h sa ai timp sa recuperezi dupa. Sau fugi la o resoftare.

Eu m-am jurat : in caz ca mi-o iau de la vreun diesel a -2-a zi o vand si imi iau altceva.

pe bune, de cand merg pe imprumut (vin sa-ti iau masina, am nevoie, nu comenta, la ce-s buni prietenii)am inceput sa visez la o masina din asta mica, care sa-mi ofere EXACT CE TREBUIE SA OFERE O MASINA - deplasare de la A la B la costuri FOARTE reduse.

N-am ce sa va fac baieti, eu n-am agatat niciodata cu masina, dimpotriva :p