Jump to content

E la moda diesel-ul

Florinnnnn

Recommended Posts

ĂnĂželeg cĂŁ un motor mare (3l>=), pe benzinĂŁ, sunĂŁ frumos ĂŽn ture, trage liniar, etc., dar nu ĂŽnĂželeg de ce atâta ĂŽnverÂşunare a unora ĂŽmpotriva diesel-ului.

Am avut benzinar de 2,5l, 192cp, dupĂŁ care diesel de 2,5l 163cp. DiferenĂža era de vreo 100 Âşi un pic nm ĂŽntre cele douĂŁ.

DupĂŁ resoftare la diesel, am avut aceiaÂşi cp ca la benzinar, ĂŽnsĂŁ peste 200nm ĂŽn plus, Âşi atunci s-a terminat joaca..

ÂŞi uite cĂŁ dupĂŁ 2 ani de la resoftare, nu au crĂŁpat injectoarele, nu s-a prĂŁjit ambreiajul, volanta e ok, turbo la fel, etc.

Toi toĂži plecaĂži de la premisa cĂŁ nu are rost sĂŁ cumperi diesel dacĂŁ nu faci cel puĂžin 25k km/an...

GreÂşit. ToatĂŁ lumea zice cĂŁ o sĂŁ pice turbina/turbinele, injectoarele, etc. Dar, de ce ar pica? Doar ca sĂŁ ne/vĂŁ justifice raĂžionamentul?

DacĂŁ iei un diesel Âşi ĂŽl Ăžii 3 ani, sĂŁ zicem (sau 5, nu conteazĂŁ), Âşi nu a picat nimic din cele enumerate mai sus, aÂşa-i cĂŁ banii economisiĂži cu carburantul sunt de ordinul zecilor de milioane?

Nu-mi iau diesel cĂŁ ĂŽi picĂŁ turbina! Ămi iau benzinar, cĂŁ e mai uÂşor/ieftin de ĂŽntreĂžinut! Ei bine, Âşi la benzinar poate sĂŁ pice cutia, modulele, ecu, etc.

Noi luĂŁm decizii Âşi aruncĂŁm pisica moartĂŁ ĂŽn curtea diesel-ului ca Âşi cum am fi "psychics" Âşi ÂŞTIM (nu bĂŁnuim sau credem, Âştim) cĂŁ cine Âştie ce se va defecta la ea) Âşi la benzinar nu!

Pe principiul ãsta, hai sã mergem toÞi cu transportul În comun sau cu bicicleta! Sau, chiar mai bine, hai sã nu mai mergen nicãieri, cã poate se stricã yala de la uºã când ieºim din casã...

Comparand masini de 5xx cp cu masini de 3xx cp am ajuns la ac concluzie :goodjob:

Atat timp cat dieselul ala de 300cp (chiar daca nu este atat de rafinat ca un V8 benzina)este mai rapid pana la 180km/h eu nu am ce face cu V8-ul aspirat,asta e parerea mea ,degeaba benzina fara una sau doua turbine,chiar daca e V8. Nu contest fiabilitatea nu am zis ca a fost prost,insa in zilele noastre prefer motoare turbo.

Care diesel de 300 cai ? Ca ala cu care s-a dat colegu Radusky era ridicat pe la 380 cai, fara catalizatoare si alte minuni.

Adica la diesel tuning-ul nu se pune dar benzina aspirata trebuie sa fie stoc. 535d fara nimic se chinuie cu 330i e92 si nici nu schimba turbinele si cutia la schimbul de ulei.

O masina cu motor turbo > 3l (desi nu stiu prea multe exemple) sau una aspirata de 4l nu se justifica drept masina de zi cu zi. Nici in termeni de confort la condus, nici in termeni de beneficii vs. costuri.

Daca vorbim de masini de fun, atunci un saloon de 4.4 sau 5l iar nu se justifica (hint: vezi nissan gt-r :D)

FIECARE are necesitatile lui si asteptari diferite de la o masina! Asa ca, nu generaliza! In Bucuresti, cu tot traficul de ra..t si locuri de parcare sublime, dar care lipsesc cu desavarsire, as folosi un FIAt 500 1,3 M-Jet (D-RIVE stie ce inseamna!). In rest, m-as rasfata cu un Z4 35i. Dar, nu le poti avea pe toate! :laugh:

Care diesel de 300 cai ? Ca ala cu care s-a dat colegu Radusky era ridicat pe la 380 cai, fara catalizatoare si alte minuni.

Adica la diesel tuning-ul nu se pune dar benzina aspirata trebuie sa fie stoc. 535d fara nimic se chinuie cu 330i e92 si nici nu schimba turbinele si cutia la schimbul de ulei.

F10e nou,nu 535d de 272cp

asta de aici : http://www.zeperfs.com/duel3882-1226.htm

F10e nou,nu 535d de 272cp

asta de aici : http://www.zeperfs.c...el3882-1226.htm

Aveam pretentii de la tine. Ia uita-te mai bine pe comparatia aia. Nu ti se pare nimic "defect" pe acolo ?

545i 0-100km - 6.3 sec ? pe ploaie cu gume Montana.

Pana la 180 e mai rapid F10 cu 0.1 sec si intre 180 si 200 recupereaza 545i si are si 2.2 secunde in fata. A dracu racheta

F10 e mai rapid pana la 180 dar intre 80 si 180 e 545i mai rapid cu o secunda si ceva.

Nu ti se pare ca e la misto comparatia ?

sunt niste rai,benzinarii astia

sunt invidiosi pe dizelari

eu personal o sa mi pun gpl

GPL pe diesel ? Am auzit eu ca asta e ultima fitza :D. O sa faca astia computerele de bord cu 3 zecimale ca sa vezi ceva la consum.

Edited by DSF

Eu nu mai înţeleg nimic...

Care era titlul topicului?

Automată vs manuală? 4 cil vs 6 cil vs v8 vs v12, aspiraţi vs turbo? Diesel vs benzină? Rft vs normale vs gume cu cameră? iDrive vs iPilotez?

Pai si ce-ai vrea sa facem, nu vindem , nu cumparam nimic, poze cu masini sau femei n-am, placute cu caracter german nu ma intereseaza. Asa facem polemica civilizata oarecum ontopic.

Cam ce ar trebui postat la intrebarea "E la moda diesel-ul ?" Raspuns : da, doar cel pe benzina . Topic closed.:poke:

LE. Nu e vina mea ca nu mai posteaza Ciupanezu, nu mai vezi un flame, o cearta, nimic, parca e prea normal forumul de la o vreme ....:Devil:

Edited by DSF

Aveam pretentii de la tine. Ia uita-te mai bine pe comparatia aia. Nu ti se pare nimic "defect" pe acolo ?

545i 0-100km - 6.3 sec ? pe ploaie cu gume Montana.

Pana la 180 e mai rapid F10 cu 0.1 sec si intre 180 si 200 recupereaza 545i si are si 2.2 secunde in fata. A dracu racheta

F10 e mai rapid pana la 180 dar intre 80 si 180 e 545i mai rapid cu o secunda si ceva.

Nu ti se pare ca e la misto comparatia ?

http://www.zeperfs.com/match1226-3883-3882-3302.htm

Nu cred,daca te uiti si pe alte siteuri ai sa vezi ca cifrele sunt f apropiate.

http://www.zeperfs.c...3-3882-3302.htm

Nu cred,daca te uiti si pe alte siteuri ai sa vezi ca cifrele sunt f apropiate.

E bun site-ul tare. 545iA face suta la fel ca 745i in 6.3 si e mai rapid pe 1000 m si pe 0-200 km/h ca 645i . Eu cand ti-am zis ca e fiara nu m-ai crezut. Sa ma uit la Veyron poate il fac si pe ala pe km la dueluri din astea frantuzesti.:yahoo:

Daca e asa,atunci hai sa comparam

vs benzina vs diesel!!!

Si daca vreti,...vs gpl,vs metan,si vs electrice!!!! nu stiu alea cu hidrogen cum se descurca...mai facem un test daca e nevoie :wacko: .

Uita-te mai bine in film , se vede un 320d cu tuning la debitmetru cum il depaseste.:yahoo:

Ce inseamna masina usoara la plecarea de pe loc. Sunt curios la plecare din mers cum statea 35-ul langa celalalte.

Referitor la http://www.zeperfs.com, mi se pare o prostie de site, cu MULTE valori estimate teoretic, cateodata chiar si date gresite, cum ar fi greutatea.

Daca vrei date cat de cat relevante te uiti pe fastestlaps.com la masini conduse de aceeasi publicatie, sau autobild, automotor und sport etc.

Sau 50-250 pe gtboard.

Topicu' a dat-o in rachete, cand poate un om se gandeste ce sa ia 20i sau 20d. :rolleyes:

Mai cauta si tu pe alte site-uri de specialitate:

545i pe zeperfs 0-200km/h - 20.5s /

545i pe fastestlaps 0-200km/h 20.9s.

545i in testele facute de autobild a scos 0-200km/h 20.8s

545i pe zeperfs: 0-160km/h - 14.1s / 13.7s (motortrend) / 13.8s (torquestats)

Asa o fi,cei de pe zeperfs mint.

Cam din toata discutia asta intelegem ca numai bmw-ul face motoare aspirate,motoarele porsche aspirate sunt lente,posesorii de benzinare spun ca a lor e cea mai tare si nici nu consuma mult(putin mai mult decat dieselul),astia cu dieseluri (adica eu) sustinem ca s-a ajuns departe cu dieseluri si ca are perf f bune.

• 3 weeks later...

Ce inseamna masina usoara la plecarea de pe loc. Sunt curios la plecare din mers cum statea 35-ul langa celalalte.

Referitor la http://www.zeperfs.com, mi se pare o prostie de site, cu MULTE valori estimate teoretic, cateodata chiar si date gresite, cum ar fi greutatea.

Daca vrei date cat de cat relevante te uiti pe fastestlaps.com la masini conduse de aceeasi publicatie, sau autobild, automotor und sport etc.

Sau 50-250 pe gtboard.

Topicu' a dat-o in rachete, cand poate un om se gandeste ce sa ia 20i sau 20d. :rolleyes:

Nu m-am putut abtine sa nu readuc topicul la viata tocmai din cauza filmuletului.

Stati putin ca nu pricep: sa inteleg ca la ora actuala um M3 e36 e mai rapid decat un M3 e90 si un M5 e60???:blink: Pai si-atunci unde este progresul acestor masini? ce rol mai au astea noi daca una veche le da cu praf in urma?

motorina iei la conbunatii de pe unde poti, cat o sa mai mearga (economie)

lol , eu n-as avea curaj in veci sa pun motorina de la "baieti" ..shifty.gif cum n-as avea curaj sa pun nici motorina ieftina , de la pompa..

Edited by POIUYT