Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

intreberari de motorul bmw M10 B16

ionut5

Recommended Posts

salutare tuturor ma numesc ionut si sunt detinatorul unui bmw e21 din 1978 motor M10 B16 cc 1.6 si as vrea sa stiu daca il modific cati cai as putea scoate din motorul respectiv .

vreau sa fac modificarea respectiva deoarece am o pasiune pentru :twoup: bmw si tot odata pentru ca motorul dela cine am cumparat masina merge cu carburator de dacia si as vra sa readuc la viata acel motor si sa fac masina sa fie cat mai classica si cu un motor puternic.

P.S pun niste poze cu motorul

Edited by ionut5

Asta e un fel de "Tara arde si baba se piaptana"!

Pai tu ai o masina veche de 33 de ani si in loc sa te gandesti sa o restaurezi complet pt ca deja este o clasica,tie iti arde de marit puterea motorului care functioneaza cu carburator de dacie?? :twoup:

Edited by THX-1

da cu multa pasiune si cu multa iubire fata de marca BMW uni nu vor sa inteleaga ca eu vreau sa readuc motorul la viata si sa sachimb carburatorul si tot odata toate piesele din motor pentru ca stiu ca ii foarte uzat din cauza carburatorului de dacie de accea vreau sa cumpar un carburator original sa il readuc la adevar si sa fac un adevarat BMW ii foarte mult de munca pe el stiu sigur deoarece am desfacut jumate din masina si va spun ca nu ii mancat de rugina a fost putina rugina la pedalier in partea soferului dela apa cred am antifonat inauntru am reconditionat partea electrica din inauntru si tot odata am incercat sa ii refac bordul dar nu am reusit prea multe cu reconditionatul bordului si am facut ce face romanul improvizeza si mam ales cu un bord urat :twoup:

THX-1 eu iti inteleg frustrarea si multi is de parera ta insa eu nu sunt ca alti sa cred ca gata o masina ce a trecut de 32 ani nu o mai putem folosi insa sunt multi care au pasiunea si daca vor sa faca ceva fac sthiu pe cati va pasionati de bmw din oradea care au facut niste bijuteri din masinile lor cahiar daca nu e ea asa de tanara ca a acelor pasionati sper ca intro zi din pasiunea mea si tot odata din pircepera mea sa ajung sa fac o masina clasicasi frumoasa si cu un motor complect functional nu pe jumate cum merge acuma pot sazic ca nu ma lasat niciodata in pana numai atunci cand am ramas fara benzina ca nu mergea indicatorul de benzinadin bord :twoup:

:):))

P.S E prima mea masina ca dupa ce am terminat permisul aveam nevoie de o masina asa ca a fost dragoste la prima vedere :)

THX-1 eu iti inteleg frustrarea si multi is de parera ta insa eu nu sunt ca alti sa cred ca gata o masina ce a trecut de 32 ani nu o mai putem folosi insa sunt multi care au pasiunea si daca vor sa faca ceva fac sthiu pe cati va pasionati de bmw din oradea care au facut niste bijuteri din masinile lor cahiar daca nu e ea asa de tanara ca a acelor pasionati sper ca intro zi din pasiunea mea si tot odata din pircepera mea sa ajung sa fac o masina clasicasi frumoasa si cu un motor complect functional nu pe jumate cum merge acuma pot sazic ca nu ma lasat niciodata in pana numai atunci cand am ramas fara benzina ca nu mergea indicatorul de benzinadin bord :)

:twoup: :))

1.Cum adica "frustrarea"? Adica sunt frustrat ca nu am o masina din...'78? :twoup:

2.Cred ca tu nu ai inteles ce-am scris eu;tocmai de-aia iti repet! : In loc sa te interesezi de marit puterea si alte bazaconii de genul asta,ai putea sa te apuci sa o restaurezi,adica sa o readuci la look-ul si starea ei din tinerete!...sa cauti piese originale de E21

3.Pt. ca nu sunt baiat rau am sa-ti pun un link ce te poate ajuta si poate ai sa intelegi la ce ma refer:

http://www.bmwe21.net/forum/viewtopic.php?t=5861

P.S.-Pe forum aici e un user INTERCEPTOR,amator de masini clasice si care te poate ajuta.

Bafta!

Edited by THX-1

Thx-1 SCUZE de vorba accea rea insa nu era vorba de frustrare acea ca nu ai o masina din 1978 ce accea ca nu sti din ce cauza am postat pe forum

am postat pe acest forum in speranta ca cineva are sa vada si postul meu si sa ma ajute cu niste indicati atat am ceru si intrebarea mea era cati cai pot sa scot din motor daca il pun la punct pentru ca motorul este praf (_chiulasa_ ,supapele si carburatorul ) atat merge doar cat sa pot sa merg pana la brutarie sa imi iau paine

MULTUMESC PENTRU ADRESA RESPECTIVA CHIAR DESPRE ASA CEVA VORBEAM EU CAND AM ZIS DE RESTAURARE SI VREAU SA O FAC EU SINGUR SINGUREL CU MANUTA MEA SI CU PUTIN AJUTOR LA PARTEA DE VOPSITORIE

P.S Rares _CJ 1400 de cai nu ii cam mult ? ii vorba de motor M10 B16 de 1600 cntimetri cubi (sa nu acem confuzie cu M10 B18 care sunt motoare de BMW 320 si 318 ) almeu e 316