Jump to content

BMW Z4 E85 3.0si

xfil3s

Recommended Posts

e diferenta de motor parca ... 3.0i are M54 si 3.0si are N52 aluminiu and stuff

Diferentele ar fi :

- mai mare putere

- cuplu mai mare pe o gama larga de turatii ale motorului

- turatie a motorului mai mare ... redline undeva pe la 7000 fata de 6500 la 3.0i

- greutate redusa

- alta dimensiune a motorului ... parca cu 1-2 cm mai scurt

- folosirea aluminiului in compozitie

- 3.0si are sistemul de inductie cu 3 etape iar pe 3.0i are o etapa ( multipla )

- difera softul motorului

- valvetronic evoluat

- frane mai prompte , discuri cu 35mm mai mari decat la 3.0i

cam atat imi aduc aminte din cate am citit despre Z4 3.0si

M-am uitat si pe mobile...vad ca toate sunt si

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searchre...Car&lang=en

Mai e asta fara "s",dar vad ca puterea e aceeasi :twoup:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=1

nu conteaza totusi ce e la vanzare cu ce se fabrica ... probabil ca in 2006-2008/9 s-au achizitionat mai multe si decat i ... habar nu am .... cert e ca sunt 2 modele produse cu motoare diferite si multiple diferente ...

iti vine un zambet pe buze cand calci pedala?

ce mai intrebi ? nu stii? :)

foarte mic consumul pentru ce ofera masina.ti-am zis eu am scos si 11% la pompa in oras.

ideea e ca in Constata nu-s bulevarde mari si lungi ... si consumul creste ... asa dc resetez din centru si o iau pe bdul Mamaia pana in capat si inapoi o sa scot si 8 :twoup:

. astept insa intrebari de la voi :twoup:

sa-i schimbi uleiul la cutie pana in 100 k km , de fapt cat mai repede mai bine :)

de ce? ... la automatica are long life din cate stiu si nu cred ca ma insel ...

Nu te inseli, asa e teoretic. Insa multi au avut probleme neschimband uleiul, incepand sa dea cutia socuri la schimbarea treptelor.

Eu l-am schimbat la E60 cu tot cu baia de ulei (care are filtrul inclus). Insa uleiul era foarte curat si nu avea miros de ars. Am vazut pe net la unii ca era mai negru si spuneau ei ca mirosea si a ars.

Acum e decizia fiecaruia.

. astept insa intrebari de la voi :)

sa-i schimbi uleiul la cutie pana in 100 k km , de fapt cat mai repede mai bine :)

de ce? ... la automatica are long life din cate stiu si nu cred ca ma insel ...

Nu te inseli, asa e teoretic. Insa multi au avut probleme neschimband uleiul, incepand sa dea cutia socuri la schimbarea treptelor.

Eu l-am schimbat la E60 cu tot cu baia de ulei (care are filtrul inclus). Insa uleiul era foarte curat si nu avea miros de ars. Am vazut pe net la unii ca era mai negru si spuneau ei ca mirosea si a ars.

Acum e decizia fiecaruia.

eu nu l-am schimbat nici la e60 ... si cu siguranta nu-l voi schimba nici la e85 ... am intrebat la service si mi-au zis ca e long life si nu necesita schimb ... o sa ma uit si pe forumurile de pe afara sa vad ce zic si baietii aia ...

...frumoasa masina :twoup:

Ps:intr-adevar zgomotul facut de toba e demential :twoup:

mersi villy ( vip72 ) tu chiar stii cum trage masina si cum se aude toba pe reprize :twoup:

Superba. Sa te plimbe sanatos! Si eu as vrea sa completez E60-le pe viitor cu o cabrio. Dar as vrea ceva hard top.. SL500 imi place f mult.

Sunt impresionat de valorile de consum de la 3.0si.. probabil ca e si cel mai fiabil motor de la BMW.

Edited by dvdcore

Superba. Sa te plimbe sanatos! Si eu as vrea sa completez E60-le pe viitor cu o cabrio. Dar as vrea ceva hard top.. SL500 imi place f mult.

Sunt impresionat de valorile de consum de la 3.0si.. probabil ca e si cel mai fiabil motor de la BMW.

pai cam asta a fost ideea insa eu am ramas straight ... si sa-ti spun ceva si eu ziceam ca as lua ceva dar hardtop dar crede-ma ca e super ok si cu softop si pe viitor o sa-i iau un hardtop ... e super ok pentru ca poti pune hardtopul peste soft ... o decapotezi si apoi pui hardtopul si e super :twoup:

am un prieten care are un sl ... ideea e ca la sl ... impozitul e nimicitor :) vorbind de sl500

@mircea

un pic un pic ... a vazut el ceva :))

cand am citit postul tau in graba ... am inteles ca era ud villy cand ati fost la bavaria :twoup:

vip72 tu chiar stii cum trage masina si cum se aude toba pe reprize :twoup:

...o astept sa se dezbrace, sa ma dau o tura cu ea :twoup:

pai cand vin la atv-uri atunci :twoup:

oricum ... ai ramas restant ... tre sa te dau si cu spyderul :twoup:

Guest poleposition

Da bro', eu am fost cam haotic zilele astea (nu-mi mai dau astia subventionate pentru psihoza toxica) si nu mi-am dat seama ca ti-ai luat z4 :)

Poate faci un video cu tobele alea, de zic baietii astia ca urla mai ceva ca un T-rex in calduri ! :twoup:

Foarte misto masina !

FRUMUSIK SEFU!!LA VARA CAND VIN LA MARE,DACA TE VAD PE STRADA TE OPRESC SA MA DAI SI PE MINE O TURA!!SA O STAPANESTI SANATOS!!

mersi

da domnu :twoup: numai sa stiu cine-mi da flash-uri :twoup:

vara ... vara ... hai cu vara odata :)

nu numai cu zetu ... sa scot si spyderu ca-mi e tare dor de o tura :twoup:

Vad ca ai o prelata intre tetierele din spate. Pana la ce viteza poti sa mergi cabrio fara sa deranjeze curentii si vantul ?

Probabil trage f bine avand decat 1360kg.

ce vezi tu acolo e : 387 WIND DEFLECTOR

sincer sa fiu nu stiu cu cat poti sa mergi decapotat ... cred ca cu 250 :) ... habar nu am ... daca stie careva ... sa-mi zica si mie