Jump to content

Se poate sa fac stroboscoape din blitz?

Recommended Posts

Azi am cumparat un aparat foto foarte vechi impreuna cu un blitz , nu ca as fi colectionar . Eram cu un amic si trecand pe langa un domn care vindea vechituri mi-a zis , ba as fi curios daca merge sa faci stroboscoape din blitz`ul asta. N-am ezitat si l-am cumparat , am dat 20RON pe el.

Blitz-ul este foarte puternic , se incarca de la priza , poti sa faci "flash-uri" fara problema .

Se pot face stroboscoape din asa ceva?

post-15287-1296936054_thumb.jpg

post-15287-1296936069_thumb.jpg

Pai la ce vrei sa-l folosesti?

STROBOSCĂP, stroboscoape, s. n. Aparat optic cu ajutorul cĂŁruia se pot observa, ĂŽnregistra sau mĂŁsura corpurile aflate ĂŽn mișcare periodicĂŁ.

nu o sa pun asa ceva pe masina , dar amicul vrea , sa puna pe a lui.

as vrea sa le folosesc la masina , gen :

boala romanului...:twoup:)))))...ot:poti folosii doar lampa de descarcare (care(btw) are numar limitat de descarcari...), chiar daca, pe masinile de politie nu sunt folosite lampi de intensitatea celor folosie la bliturile foto ci mult mai slabe...cu lampa aia de blit o sa provoci accident in prima saptamana daca o folosesti noaptea, ca sa nu mai spun ca pedeapsa pentru folosirea dispozitivelor de acest gen este foarte aspra...

boala romanului...:twoup:)))))...ot:poti folosii doar lampa de descarcare (care(btw) are numar limitat de descarcari...), chiar daca, pe masinile de politie nu sunt folosite lampi de intensitatea celor folosie la bliturile foto ci mult mai slabe...cu lampa aia de blit o sa provoci accident in prima saptamana daca o folosesti noaptea, ca sa nu mai spun ca pedeapsa pentru folosirea dispozitivelor de acest gen este foarte aspra...

ce va mai place sa cititi printre randuri .

NU sunt ptr mine , am intrebat din curiozitate .

Chestia asta cu "nu sunt pentru mine ci pentru un prieten" reprezintĂŁ cea mai veche scuzĂŁ. :twoup: :)

... am masina de 3 ani , daca vroiam pana acum sa-mi pun ,crede-ma ca-mi cumparam de mult si fara sa fac improvizatii din "blitz-uri" si fara sa cer sfat pe aici . Plus ca risti dosar penal daca le folosesti.

Si...pana la urma , care ar fi problema ta daca mi-as pune pe masina asa ceva?

Problema ar fi a tuturor participanĂžilor la trafic, noaptea.

rares , eu nu ii suport pe aia cu xenon-ul ala idiot , imi vine sa intru in ei .

Dar eu mor pe astia care comenteaza doar ca sa se afle in treaba si ei le stiu pe toate , pentru astia chiar mi-as pune flash-urile astea .

... am masina de 3 ani , daca vroiam pana acum sa-mi pun ,crede-ma ca-mi cumparam de mult si fara sa fac improvizatii din "blitz-uri" si fara sa cer sfat pe aici . Plus ca risti dosar penal daca le folosesti.

Si...pana la urma , care ar fi problema ta daca mi-as pune pe masina asa ceva?

Păi nu ţi-ai pus de 3 ani tocmai pentru potenţialul dosar penal.

Problema e că astfel de porcării sunt deranjante nu doar pentru cei pe care vrei tu să-i pedepseşti ci şi pentru ceilalţi.

D-aia sunt ilegale.

Semnalele luminoase de acest tip sunt doar pentru poliţie, nu ca să-şi facă oricine singur dreptate, ĂŽn legea lui, pe drumurile publice.

Problema mea e că şi eu circul pe drumurile publice, aceleaşi pe care circuli şi tu.

Dacă ţi-ai pune aşa ceva ca să dai blitz-uri la tine pe tarla, chiar nu m-ar deranja.

Edited by Ciupanezu

Mare tâmpenie sã pui asa ceva pe maºinã.

Da,dar sub masina ar fi interesant stromboscoape de diferite culori:rosu,verde,albastru,violet,etc,poate si cateva lanterne cu laser :twoup:)..ar parea un OZN,fara insa motorul de dilitiu,pt. propulsia hiperluminica si propulsorul antigravitatie :))

era un accesoriu simpatic in state, un proiector waterproof rosu, se monta sub portbagaj, langa tips, orientat spre asfalt. avea un sist de comanda cu o bobina p o fisa de bujie, de ce accelerai, de asta se aprindea mai des, avea si un reglaj cu potentiometru manual , pt fine tune....nu era rau...la vremurile alea...