Jump to content

Ă�ntreținere E36

AlexVaio

Recommended Posts

VĂŁ salut! Mașina mea are 270000 km. (E36 320i) Ăn afarĂŁ de a schimba consumabilele la timp și cu unele de calitate, aș mai putea face ceva pentru a ĂŽngriji mai bine motorul?

M-am gândit la urmĂŁtorul schimb de ulei sĂŁ cumpĂŁr mai mult ulei și sĂŁ fac o 'spĂŁlare a motorului'.

VĂŁ mulțumesc anticipat!

Numai bine!

Apropo de spalare, chiar ajuta la ceva, sau doar placebo?

poate ajuta in cazul in care mai ai si altceva pe acolo in afara de ulei.....dar in rest...apa de ploaie, sau bani aruncati pe fereastra.

si poate nu te mananca undeva.....sa pui vreo minune de aditiv.

Edited by wind-3er

Nu ma intereseaza aditivii :)

Eram curios daca e buna spalarea aia, sau daca ajuta la ceva.

cea mai buna spalare e cu ulei....pui ulei..( nu foarte scump, dar cu acelasi indicativ )..mergi 100-200 km si il schimbi cu unul ok.:twoup:...Castrol, BMW ....parerea mea.

Revin cu o întrebare. M-am gândit că la schimbul de ulei pe care îl voi face fundând să dau jos baia de ulei și să fundăț în special sorbul și ce alt ceva ar mai putea fi nedorit pe acolo.

Bănuiesc că ar fi indicat să schimb și garniturile. Dacă da trebuie folosit silicon atunci când le pun la loc?

Operațiunea nu cred că este una dificilă. :twoup: Sau? (nu am mai făcut niciodată la BMW și vreau să o fac singur)

Numai bine!

Edited by AlexVaio

• 2 weeks later...

VĂŁ salut! Mașina mea are 270000 km. (E36 320i) Ăn afarĂŁ de a schimba consumabilele la timp și cu unele de calitate, aș mai putea face ceva pentru a ĂŽngriji mai bine motorul?

M-am gândit la urmĂŁtorul schimb de ulei sĂŁ cumpĂŁr mai mult ulei și sĂŁ fac o 'spĂŁlare a motorului'.

VĂŁ mulțumesc anticipat!

Numai bine!

Stii cumva cat e diametrul gaurii la Jantele tale? In general la E36.Mersi

Am cam schimbat tot ce s-a spus mai sus! :twoup:

Vă mulțumesc!

Numai bine!

Pompa de apa merita schimbata cu una noua care are paleti de metal (daca cea de pe masina are paleti de plastic).Si capacul termostatului schimbat cu unul din aluminiu.Cel din plastic datorita vechimi se deformeaza.Asta preventiv sa eviti fierberea motorului. ;)

Edited by calinbmw2000

Mai poti schimba placutze frana fata spate , si daca auzi sau sinti ca bate ceva schimba bucsaraiele + fa unghiul de fuga ;) bafta !

ps: Ce fel de ulei puneti in diferential ? care e bun si de calitate ? . Si o intrebare ciudata :)) Cu ce acumulator vine bmw e36 318i din fabrica ( marca si ah ? ) MS

• 3 weeks later...

@calinbmw2000: Bună ideea ta. La primăvara/vară sigurat le voi schimba.

@Nate: Le-am schimbat acum ceva timp. Pe față trebuie să le schimb din nou....Unghiul de fugă l-am făcut.După multă bătaie de cap cu niște infecți, care prima oară mi-au lăast capătul de bară destrâns și după ce au făcut din nou îmi trăgea cumplit într-o parte. Dar asta e România. Dacă nu te pricepi/ai posibilitatea să faci singur, cu greu găsești cineva care să nu te fraierească.

Eu am pus Castrol și în diferențial și în cutie.

Numai bine!

Edited by AlexVaio

• 4 weeks later...
dupa cite stiu , poti curata motorul dar asta cu solutii speciale , sh doar atunci cind doamne fereste ai cv impuritati sau ai avt cv , stiu eu de ex pilitura ,da cum am vz sh mai sus e mai bn s iti vz de treaba k dai bani degeaba