Jump to content

cutie automatica - lectii

iulian518i

Recommended Posts

Am luat un 520iA, E34...cu o cutie automatica care e destul de desteapta...am facut cca 1000km de cand am luat-o (am aproape o luna de cand am masina) si nu m-am obisnuit inca (unii ar spune sa mai am rabdare :) ) ca intr-un singur picior sa am controlul la 1,5 tone....simt inca nevoia de inca o pedala si un facalet sa schimb eu vitezele...desi in mers nu simt nevoia sa apas ambreiajul pt ca se schimba vitezele la 3000rot/min...deci nu aud motorul cerand sa-i schimb eu vitezele :)...e ciudat...cel putin pt mine..

Intrebarea era daca exista un ghid, ceva pentru cei ce conduc o automatica...

Si mai am o intrebare...la cutie am 3 programe de mers...economic/sport si iarna...ei bine...ce inseamna acel program de iarna? cumva e ASC+T? o fi ceva cuplat cu senzorii de abs si regleaza turatia din cutie?...abia astept sa vina zapada sa testez acel program...

Am gasit descrieri la cutii automatice..dar erau cu 4 trepte de viteza si in locul acelui program de iarna...era ceva in genul manual...orice ar insemna acel manual :)

In rest... :blink:

Si mai am o intrebare...la cutie am 3 programe de mers...economic/sport si iarna...ei bine...ce inseamna acel program de iarna? cumva e ASC+T? o fi ceva cuplat cu senzorii de abs si regleaza turatia din cutie?...abia astept sa vina zapada sa testez acel program...

139347[/snapback]

Nu pleaca cu viteza 1, doar a 2-a sau a 3-a ,nu stiu exact,in functie de model.

ASC+T ar fi fost bun :blink:

• 3 weeks later...
Nu pleaca cu viteza 1, doar a 2-a sau a 3-a ,nu stiu exact,in functie de model.

ASC+T ar fi fost bun :blink:

139398[/snapback]

Ar fi fost bun...dar nu are... :) am inteles ca pleaca mai incet de pe loc cu programul de iarna...ca sa nu rupa aderenta cu zapada si sa derapeze...

Apropos...nu vrea nimeni cutia asta sa o ia si sa o testeze unde vrea el si mie sa-mi dea una care are facalet clasic?...si inca o pedala? :)

Ar fi fost bun...dar nu are... :) am inteles ca pleaca mai incet de pe loc cu programul de iarna...ca sa nu rupa aderenta cu zapada si sa derapeze...

Apropos...nu vrea nimeni cutia asta sa o ia si sa o testeze unde vrea el si mie sa-mi dea una care are facalet clasic?...si inca o pedala? :)

146614[/snapback]

Asteapta sa te obisnuiesti cu ea... nu cred ca o sa iti mai doresti asa mult facaletzu` ala :blink:

Manual , adica pot schimba vitezele ca si cind as avea o cutie manuala? Poate este o intrebare stupida dar aveti mila sint incepator.

147703[/snapback]

Aproape....manual e un mod al cutiei in care poti folosi acele 1,2,3 trepte care, culmea, sunt chiar trepte de viteza ale cutiei...adica cu schimbatorul in pozitia 1 cutia nu trece de treapta 1, oricat de mult ai ambala motorul..cred ca asa poti sa faci chiar frana de motor...

Cu schimbatorul in pozitia 2, cutia nu merge dacat in treapta 1 si 2...mai sus, ioc...asemenea si pe pozitia 3...nu ajunge in treapta 4 decat daca pui maneta pe Drive...eu am pozitiile 2-3-4-D-N-R-P si la butonul ala am S-E-*, adica in loc de manual am program de iarna...orice ar insemna asta...

Insa sa nu crezi ca nu poti schimba vitezele, adica nu poti pune "facaletul" :) pe pozitiile 1,2 sau 3 daca esti in E/S..o poti face linistit..mai ales in situatii limita, in care ai nevoie de un demaraj si nu vrei sa folosesti kick-down-ul :) , de exemplu, la munte, cand urci o panta si vrei sa depasesti in scurt un "obstacol auto", fie el camion sau alta masina...insa atentie sa concorde cat de cat viteza cu treapta...adica sa nu ai 60km/h si tu sa schimbi in 1...ca sar pistoanele si, in loc sa accelerezi...o infranezi :D

PS: si eu sunt incepator...altfel nu as fi deschis acest topic :D dar am citit niste lucruri pe net si de pe la muadib :blink:(mersi inca o data) asa ca sunt in masura sa mai spun si altora ce mai stiu :)

Edited by iulian518i