Jump to content

masina de tranzitie :)

mik15

Recommended Posts

cu permisiunea voastra, prezint si eu aici masina actuala, de tranzitie ii zic eu, pana la urmatorul BMW, deocamdata asa a fost sa fie, printr-o conjunctura favorabila am luat-o pe asta, pretul si starea masinii au fost oarecum elementele decisive, desi plecasem sa iau un E38 750i. E vorba de un Jaguar X-type, fabricatie 2001, motorizare 2.5, V6, cutie automata de 196cp cu AWD. Masina are 117k cu servicebook si se prezinta intr-o stare generala buna spre foarte buna, zic eu, mai sunt unele mici chestii de facut la ea, insa minore, cum ar fi un polish exterior, un plastic de inlocuit in interior si husa de la frana de mana. Pana acum i-am luat 4 cauciucuri noi, schimbat ulei si filtre si pus folie cu protectie UV pe geamuri plus un mic detailing la interior, nu unul profesional ci facut de mine pana la cel profesional care va fi probabil facut luna aceasta. Cam atat ii fac, deja am pus-o la vanzare si daca iau banii care ii vreau pe ea urmatoare o sa fie un BMW, normal :twoup:.

alte cateva poze..

Edited by mik15

tind sa cred este E4, asta pentru ca motorizarile sunt de provenienta Ford, insa nu conteaza pentru ca nu e inmatriculata in Romania unde nici nu circul cu ea, momentan eu ma aflu in Abu Dhabi pentru o perioada de timp si tot aici o voi si vinde, daca nu, o pun pe container si o aduc acasa :twoup:. E intr-adevar interesanta, nu-i deloc o masina rea, chiar dimpotriva, partea mai dificila la ea este ca nu prea gasesti piese decat la reprezentanta si nu sunt chiar ieftine, insa din ce citeam pe forumurile din UK si US e destul de fiabila, sper ca si asta sa fie la fel, oricum nu intentionez sa o tin prea mult desi m-am apucat sa tot fac una alta la ea, deh...pasiunea asta pentru masini :), stiti prea bine cum e...

corect :twoup:. Insa ca si calitate a finisajelor si in general este peste Mondeo, si o spun pentru ca am avut si un Mondeo pe a carui platforma se bazeaza. La fel si Mondeo, ca si fiabilitate mi s-a parut foarte bun, doar ca finisajele lasau de dorit, plastice ieftine, insonorizare slaba, auzeai orice pietricica care sarea pe sub masina, ca la Logan.

este cea mai transparenta folie pe care am gasit-o aici, 20% opacitate cu protectie UV, este un must have in zona asta, nu am vrut sa pun foarte inchisa, asa se vede interiorul care are o culoare placuta.

Ieri i-am facut un polish la faruri pentru ca erau usor sablate din cauza soarelui banuiesc, am vazut aici si masini de 3-4 ani cu problema asta, daca nu ai garaj e nasol ca sta tot timpul in soare.

...si azi vine cineva sa o vada, un posibil cumparator dar parca deja nu as mai da-o :), oricum daca iese pretul care vreau e ok, am gasit un 840ci din 1995 la un pret bun, o sa ma duc sa il vad, mi-ar placea unul :). Are un coleg de la lucru un 850 care arata impecabil, totul original la ea :twoup: , frumoasa rau masina!!!

• 2 weeks later...
inca nu am dat-o, nu stiu daca sa pun un smiley/sad face, nu ne-am prea inteles la pret, mai asteptam inca cumparatorul potrivit :D, ce sa mai zic...am facut weekend-ul trecut aproape 1600km, niste drumuri incredibile ce au prin Oman, absolut superbe, credeam ca Germania e etalon la asa ceva dar m-am inselat, oricum ca si impresii despre masina, este confortabila la drumuri lungi, nu te oboseste insa suspensia nu este nicidecum pentru drumuri virajate prin munte cum am avut in weekend si nici cutia, desi are modul sport nu e foarte rapida si ii lipseste modul manual, foarte nasol din punctul asta de vedere din pacate. As vrea sa ii fac un detailing complet in curand, piele este un pic cam deshidrata si au aparut cateva crapaturi din cazua soarelui iar vopseaua clar are nevoie de un polish si de o protectie. O sa pun poze dupa ce ii fac detailing-ul, ma astept la un rezultat care va face intr-adevar diferenta, se va observa cu siguranta! Edited by mik15

inca nu am dat-o, nu stiu daca sa pun un smiley/sad face, nu ne-am prea inteles la pret, mai asteptam inca cumparatorul potrivit :D, ce sa mai zic...am facut weekend-ul trecut aproape 1600km, niste drumuri incredibile ce au prin Oman, absolut superbe, credeam ca Germania e etalon la asa ceva dar m-am inselat, oricum ca si impresii despre masina, este confortabila la drumuri lungi, nu te oboseste insa suspensia nu este nicidecum pentru drumuri virajate prin munte cum am avut in weekend si nici cutia, desi are modul sport nu e foarte rapida si ii lipseste modul manual, foarte nasol din punctul asta de vedere din pacate. As vrea sa ii fac un detailing complet in curand, piele este un pic cam deshidrata si au aparut cateva crapaturi din cazua soarelui iar vopseaua clar are nevoie de un polish si de o protectie. O sa pun poze dupa ce ii fac detailing-ul, ma astept la un rezultat care va face intr-adevar diferenta, se va observa cu siguranta!

referitor la drumuri, am mers si eu prin Egipt si intradevar sunt foarte bune, asa se intampla in multe tari care au un anumit climat. Odata realizate drumurile, nu au probleme foarte multi ani.

850 ramane o masina deosebita.

gata :), am vandut-o pana la urma la pretul meu. Bun, deja am cateva BMW-uri de vazut in weekend printre care si un 850 din 1991 care s-ar parea ca este intr-o stare foarte buna cu doar 100k km si service history, sa vedem...am mai vazut un 540i care mi-a placut foarte mult insa din pacate nu ne-am inteles la pret. Oricum voi posta de indata ce voi gasi ceva care sa ma satisfaca :thumbsup: . Edited by mik15

depinde de unde le cumperi, ca si la noi de fapt, daca o vrei de la un dealer sunt mai scumpe, insa si aici majoritatea dealerilor sunt de fapt niste samsari asa ca nu prezinta deloc incredere, 850-ul l-am gasit tot la un expat, un tip din UK si cere 5000Eur pe masina insa aceeasi masina la dealer poate fi si dublu. Un 540i gasesti incepand de la 2k euro pana la 8k dar cea din urma e deja cu facelift, M-pack, navigatie, oricum un general sunt foarte dotate masinile de aici insa e greu sa gasesti una in stare buna comparabila cu cele bune din Germania, astia nu prea au cultul intretinerii masinilor, ei le cumpara cat mai pline de optiuni sau le tuneaza la tuneri gen Hamman, trag de ele 1,2 ani dupa care le schimba si de cele mai multe ori ajung pe maini care chiar nu au absolut nicio treaba cu intretinerea corespunzatoare plus ca temperaturile ridicate cumulate cu lipsa un garaj duc la deteriorarea lor prematura, crapa plasticele exterioare in cativa ani....eu caut sa cumpar tot de la un expat european sau din cele importate de curand din Japonia, asa am sanse mult mai mari sa gasesc o masina chiar impecabila. 540i-ul pe care l-am vazut era absolut impecabil, era proaspat adusa din Japonia. Edited by mik15

gata cu tranzitia...:), dupa ceva cautari printre care am incercat si un 850i din '91 si 850CI din '98, ambele cu istoric la BMW dar care sincer m-au cam dezamagit, totusi de la o masina de 286cp respectiv 300+cp ma asteptam la mai mult, sunetul motorului si felul in care e realizata masina impresioneaza insa nu mi s-a parut deloc o masina agila, pare greoaie si nu foarte sprintena motiv pentru care am renuntat la idee, in final am luat un 330i din 2001 cu M-pack original, scaune sport din piele electrice, plafonul negru, trapa, xenon, e.t.c...inca de cand am facut primul test drive cu ea mi-a placut, masina e ''legata'', toate elemenetele de caroserie originale la ea, mai are mici zgarieturi si minusuri insa le consider minore si usor de reparat, multe dintre ele le voi face chiar eu. Fostul propietar zice ca tocmai a schimbat amortizoarele, discurile si placutele, bujiile...pare in ordine masina, vom vedea pe parcurs...sper sa fie totul ok :). Va urma un detailing complet inclusiv polish si schimbul lichidelor. Cateva poze...

poze din nou...:)

Edited by mik15

@ pole...mersi, nu e cazanel, e de fapt cazan in toata regula :thumbsup:

da, aici folia e legala, pentru expati doar pana la 30%, pentru localnici nu conteaza, exista si folie care se aplica pe tot parbrizul. Benzina ce-i drept e rusinos de ieftina :rolleyes: insa in Oman e mai ieftina...nu am crezut ca se poate mai ieftin decat aici, insa cand am fost acolo am vazut-o si pe asta :)

Guest poleposition
Te superi degeaba, mi se pare neingrijita, interiorul e murdar si obosit, plafonul nu mai vorbesc, vopseaua pare matuita. farurile la fel... ma rog, asa pare din poze. Edited by poleposition

am zis ca urmeaza un detailing profesional, e o masina second de 10 ani care in tot timpul asta a indurat temperaturi de pana la 50C si peste, furtuni de nisip e.t.c... fiind de noua in UAE facuta pentru piata asta, insa tinand cont de aceste aspecte si in comparatie cu altele care nu au vazut garaj arata bine iar partea mecanica e foarte buna, eu zic ca e departe de a fi cazan sau ma rog, cazanel. Pielea nu este rupta insa fiind scaune sport cea de la sofer pe aripioara laterala este stearsa, fostul propietar fiind mai mare spre obez chiar, insa se rezolva. Plafonul este probabil imbacsit de praf, e foarte mult praf aici, iar lumina blitz-ului il face sa para decolorat... Edited by mik15