Jump to content

intrerupe

raulnicolae

Recommended Posts

uneori la mers sub 2000 turatii si la reaccelerare parca are un hop.de curatat am curatat egr admisia,senzoru de pe admisie si filtru de la electrovalva egr.

si eu am aceeasi problema am facut toate operatiile descrise de tine mai sus si nimic,ce am observat este ca in momentul cand motorul este rece sau temperaturile de afara sub 0grade nu mai face deloc pana ce se incalzeste la 90grade eu suspectez totusi electrovalva egr aceasta ma gandesc ca functioneaza normal pana ce se incalzeste ajutand-o aici si pozitia ei lipita de motor,mi-a spus cineva aici pe forum ca el a scapat de acesta problema schimband-o cu una second si ca a lui era infundata am sa o cumpar si eu dar noua (380ron)sa vad ce se intampla daca nu ....vand electrovalva egr ....

in elecrovalva EGR se formeaza condens; cand temp e sub 0 grade, acest condens ingheata si obtureaza canalele micute din ea.Sau aceste canale se infunda pur si simplu cu mizerie, Aceasta e cauza nefunctionarii electrovalvei. Am taiat inelul care ambutiseaza capacelul de la electrovalva si am constatat exact cauza. Eu am schimbat-o si am rezolvat problema!!

pai cand am curatat electrovalva am suflat prin gaurile alea 2 dar nu pot spune k am suflat usor prin ele.trebuie sa treaca usor aerul?

aerul prin ea nu tr sa treaca pur si simplu liber. el trece liber numai cand are comanda electrica pt a deschide. ea normal sta pe inchis circuit, si deschide numai la comanda electronica.deschiderea o face numai cateva secunde, apoi iar o inchide, si asa mai departe.

aer trebuie sa tragi ca sa verifici, adica sa faci vacuum, in sensul circuitului ei, Nu sa sufli!!! verifica daca vine vacuum la ea pe furtunelele alea mici

Edited by sorynvl

in elecrovalva EGR se formeaza condens; cand temp e sub 0 grade, acest condens ingheata si obtureaza canalele micute din ea.Sau aceste canale se infunda pur si simplu cu mizerie, Aceasta e cauza nefunctionarii electrovalvei. Am taiat inelul care ambutiseaza capacelul de la electrovalva si am constatat exact cauza. Eu am schimbat-o si am rezolvat problema!!

aerul prin ea nu tr sa treaca pur si simplu liber. el trece liber numai cand are comanda electrica pt a deschide. ea normal sta pe inchis circuit, si deschide numai la comanda electronica.deschiderea o face numai cateva secunde, apoi iar o inchide, si asa mai departe.

aer trebuie sa tragi ca sa verifici, adica sa faci vacuum, in sensul circuitului ei, Nu sa sufli!!! verifica daca vine vacuum la ea pe furtunelele alea mici

am suflat in gaurile alea 2 de la electrovalva si nu mergea asa usor!

scoate furtunul de vacuum ce intra in egr si obtureazal cu un surub apoi mergi cu masina si ai sa vezi ca merge normal cel putin la mine asa este si din cauza asta tot o supectez cei drept mi-a dat cineva una folosita dar avea aceleasi simptome poate putin diminuate din cauza asta vreau sa iau una noua sa ma conving.

• 2 weeks later...

sa inteleg ca numai electrovalva poate fi defecta?

Raul...ti-am spus si eu ca asta e problema, ai vazut ca daca scoti furtunasul de la egr si il obturezi masina merge perfect.

Eu personal nu imi mai fac probleme pentru asta, merg cu egr anulat si gata..probleme din acest motiv? nup ! teoretic poluezi un pic mai mult..