Jump to content

schimb ulei cutie seria 5 din 2006

Recommended Posts

am fost azi la bmw Pitesti si am intrebat cam cat ar costa un schimb ulei cutie automata la seria 5 din 2006. Mi-au spus baietii de acolo ca e 19 milioane pentru ca se schimba cu tot cu baia de ulei pentru ca filtrul de ulei este pe capacul de la baia de ulei. decei 9 mil baiaplus 7 mil uleiu plus garnituri si suruburi egal vreo 19 mil.

• 1 month later...

proti scapa mai ieftin intr-un service specializat. Kitul de baie si filtru recomand si eu OEM, in schimb cu uleiul poti scapa mai ieftin, exista echivalenti, sunt in jur de 10 euro litru, deci cam la jumate.

Daca tii la ulei OEm si ai cutie ZF, probabil iti trebuie Lifegurad 6, si il poti lua de la Hyundai de exemplu, in lista ZF ai part no. pentru o groaza de alte reprezentate care folosesc acest ulei. Ca sa rezum.. e acelasi ulei, part no diferit in functie de marca, BMW Audi etc.. si poti intreba de preturi, sunt diferente considerabile de pret la ceasi treaba.

Edited by DOMI

pai e acelasi ulei, ZF, care la BMw are un part no si la alte firme are part no diferit. Nu vorbesc de echivalenti aici.

pai est fix uleiul "BMW" care la alte reprezentate are alt part no, cum e si normal. Deci e ulei OEM. E scris in documentul ofical ZF..TE ML 11 ceva de genul :pentru cutiile X cu 6 viteze, se folosete uleiul Lifeguard 6, disponbil la reprezentatel.. si urmeaza o lisa cu reprezentate si part no. la fiecare. Uite acolo pe pagina 2.

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=200289

Inteleg sa fii circumspect la un ulei aftermarket, echivalent, dar la ulei original care il poti lua mult mai ieftin doar ca nu e vandut de o marca premium cum e BMW sau Audi, dar este absolut identic, inclusiv numele lui Lifeguard 6 ? Iti dai seama ca un pret are la BMW, unul la Hyundai...

pai e acelasi ulei, ZF, care la BMw are un part no si la alte firme are part no diferit. Nu vorbesc de echivalenti aici.

pai est fix uleiul "BMW" care la alte reprezentate are alt part no, cum e si normal. Deci e ulei OEM. E scris in documentul ofical ZF..TE ML 11 ceva de genul :pentru cutiile X cu 6 viteze, se folosete uleiul Lifeguard 6, disponbil la reprezentatel.. si urmeaza o lisa cu reprezentate si part no. la fiecare. Uite acolo pe pagina 2.

Inteleg sa fii circumspect la un ulei aftermarket, echivalent, dar la ulei original care il poti lua mult mai ieftin doar ca nu e vandut de o marca premium cum e BMW sau Audi, dar este absolut identic, inclusiv numele lui Lifeguard 6 ? Iti dai seama ca un pret are la BMW, unul la Hyundai...

Dacã existã acelaºi ulei ieftin la preÞ mai bun, ok, Însã nu ºtiu dacã gãseºti neapãrat uleiul necesar pentru orice cutie În parte, iar În România te gândeºti de 2 ori Înainte sã cumperi de la un distribuitor oarecare astfel de ulei de frica de a nu fi contrafãcut, de a nu pune cine ºtie ce altceva În cutie, iar apoi sã pice.

eu vorbesc de reprezentate aici. E acealasi ulei, ZF lifeguard 6 in reprezentata BMW are un part no si un pret, si in reprezenta Hyundai alt part no, conform codarii hyundai si un pret diferit, mai bun. Acum care reprezentata e mai de incredere habar n-am.

Cu distribuitorii e alta poveste, dar de exemplu exista si parteneri oficiali ZF in ROmania, si ai au preturi bune si ei, cel putin ZF in germania au preturi bune la reprezentatele lor, si la un schimb normal de ulei si la rebuild.

• 2 months later...

exista echivalenti garla la e60.. Motul Multi ATF, Redline D4 ATF , asta nu cred ca il gasesti usor in RO, Titan are echivalenti pentru orice cutie, se foloseste in Germania si UK la greu, e foarte bun. Si pret decent gen 15 euro/l.. in jur de 40-50 bidoane de 4l, cam tot pe acolo e si Motul..

http://www.bmwclub.r...-intretinere-r9

la sfarsit ai linkuri catre cateva site0-uri unde bagi masina si iti iti recomada ce ulei merge...

Edited by DOMI