Jump to content

e46 318i vs e90 320i

chriss

Recommended Posts

Daca a mai fost, rog sa se stearga.

Ma gandeam la cele doua modele, cat de apropiate sunt ca performante si ma intrebam pe care l-as alege daca/cand voi fi pus in aceasta postura. As vrea sa nu se ajunga (ca prin alte topicuri) la recomandari de 325i,330i,etc. Stim, sunt masini foarte bune, dar din pacate, impozitul care se dubleaza de la an la an la aceste motoare nu prea ma incanta.

Deci, avem asa:

N42 143hp, 200Nm, 218km/h, 9,3s, 10,2 l/100km vs. N46 150hp, 200Nm, 220km/h, 9,0s, 10,7 l/100km

Merita tehnologia mai noua de pe e90 diferenta de bani? Se simte aceasta tehnologie mai noua? Sa nu vorbim despre design pentru ca fiecare are gusturile lui..

prin prisma datelor, diferentele sunt aproape inexixtente, iar daca ar fi sa aleg intre un E46 foarte bine dotat si un E90 mai chel, as opta pentru E46, doar ca e posibil ca acesta sa fie mai scump decat E90-ul si atunci poate nu pare o ideea prea buna dpdv financiar, insa depinde ce pui pe primul plan :)

Pai din punctul de vedere al dotarilor, la fel as alege si eu. Dar ma gandeam ca cele 2 modele sa aiba dotari apropiate (jante, xenon, clima, piele, pilot, senzori ploaie/lumini etc). Un avantaj al lui e90 la acest capitol ar fi navigatia care isi are locul foarte bine definit in bord. La preturi am vazut ca este cam 8000-10.000eur un e46 de prin 2004, cu "de toate", si undeva la 11.000-13.000eur un e90 de prin 2005-2006. O diferenta de pret pentru vechime este fireasca. Dar este si un alt motiv pentru care as plati aceasta diferenta?

Vorbesti despre cel din 2009 (din cate vad eu, are 8,1 urban). Dar aici deja e alta mancare de peste. Daca luam in calcul motoarele din 2008-2009 avem 320i-ul cu 170hp, 8,2s si consum 8,3 l/100km. Dar n-avem bani pentru d-astea :p (momentan)

consumurile astea crek sunt o chestie de marketing, toti producatori scad in actele oficiale consumurile direct proportional cu cat de nou e modelul auto..dar cand iei masina sa te plimbi cu ea, ai surpriza sa vezi ca la capitolul asta, multe nu s-au schimbat

Impozitele s-au dublat o singura data la motoarele peste 2.000 cmc... nu se dubleaza de la an la an. Ma rog la Dumnezeu sa le dubleze, chiar tripleze si pe alea intre 1601 cmc si 2.000 cmc. Am inteles ca exista un plan pentru asta!

Doamne ajuta!

+1, de ce sa nu moara si capra vecinului.

wtf?!? haters gon' hate..

ontopic: nu stiu daca diferenta de pret se justifica asta tine de fiecare.. dar cu siguranta sunt mai multe diferente intre e46 si e90 .. tehnologia avanseaza si sistemele sunt upgradate de la un model la altul (confort, stabilitate, franare etc etc).. eu as merge e90

Nue vorba de capra vecinului. Dar acum toti cretinii care ma suna pentru anuntul de vanzare a masinii se prevaleaza de chestia asta ca sa le las minim 1500 EUR doar asa la telefon, inainte sa vina sa vada masina. Din cauza ca nu s-a umblat inca la cilindreele sub 2000 325, 330, etc parca au ciuma cand sunt pe Autovit.

Gen: Coane, da nu mai lasi si tu 1.000 EUR ca s-a dublat impozitu si o sa-l dubleze iarasi!

Acum gata... TREBUIE SA O DAU MOCA!

Cand o sa le mareasca pe toate o sa dispara porcaria asta de mentalitate....

Edited by Alexxx