Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Cum sa obtii manualul pentru masina ta

s0s0drk

Recommended Posts

Recunosc ca de multe ori m-am pierdut prin site-ul www.bmw.ro insa de data asta am gasit ceva folositor. BMW Group Romania pune la dispozitia posesorilor de BMW, in baza completarii unor formulare online (banuiesc ca vor sa-si faca o baza de date puternica a clientilor de servicii post garantie si post vanzare), manuale gratuite pentru fiecare model in parte de BMW, dupa seria de sasiu.

Mi se pare foarte tare acest lucru si cred ca merita transmis mai departe. Nu am vrut sa pun manualul pe forum pentru ca nu detin drepturile legale si v-as sfatui sa faceti la fel.

Dupa completarea formularului veti primi manualul acasa, prin curier, pe DVD.

Gasiti AICI linkul.

Iar AICI am pus niste extrase din manualul pentru E90-91 pe care le-am considerat utile.

• Like 1

informatiile respective se regaseau si pe forum, si in revista BMW CLub Magazine...

cei care au revista pot confirma... :rolleyes:

oricum, exista si in varianta electronica pe site-ul dedicat, nu ati gasit asa ceva pana acum ?

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?/topic/79644-manuale-de-intretinereservice-gratuite/

Există legea copyright-ului, a.k.a a drepturilor de autor.

Manualele de reparaţie nu aparţin de BMW ci sunt comercializate de diferite edituri, de exemplu Haynes sau Bentley.

Cei de la BMW Group n-ar putea face cadou acele manuale pentru că nu le aparţin.

Unele site-uri oferă aceste manuale gratis, însă o firmă ca BMW Group n-ar putea să facă aşa ceva pentru că, pe lângă faptul că ar fi ilegal, ar dăuna imaginii firmei, iar PR-ul e foarte important pentru o asemenea firmă.

Edited by Ciupanezu
  • Like 1
  • Downvote 1

Este ilegal fără acordul celui care deţine drepturile de autor pentru manualul respectiv.

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=10396

Ai dreptul să-i împrumuţi manualul tău tipărit, adică unul pe care l-ai cumpărat.

Dar dacă l-ai tras de undeva de pe net şi îl dai apoi altora, acest lucru nu este legal.

Că e un fenomen imposibil de controlat e altceva, eu mă refer doar la legalitatea acţiunii.

Edited by Ciupanezu
  • Downvote 1

ExistĂŁ legea copyright-ului, a.k.a a drepturilor de autor.

Manualele de reparaĂžie nu aparĂžin de BMW ci sunt comercializate de diferite edituri, de exemplu Haynes sau Bentley.

Cei de la BMW Group n-ar putea face cadou acele manuale pentru cĂŁ nu le aparĂžin.

Unele site-uri oferã aceste manuale gratis, Însã o firmã ca BMW Group n-ar putea sã facã aºa ceva pentru cã, pe lângã faptul cã ar fi ilegal, ar dãuna imaginii firmei, iar PR-ul e foarte important pentru o asemenea firmã.

Exact asa sta treaba.

In alta ordine de idei imi pare rau pentru cei care au modele mai vechi.

In fine, intr-adevar exista mai multe variante si pe site-ul revistei si se puteau posta direct pe forum insa fara un drept asupra materialelor risti. Destul de mult.

Ai dreptate, nu m-am gândit la asta. :)

Pe de altĂŁ parte, poate te invitĂŁ Âşi la diverse evenimente, de exemplu test drive-uri sau lansĂŁri ale unor noi modele. :)

OFF: pai asa nu mai dai adresa de mail la nimeni. O tii pentru tine. Lucrez in marketing si stiu ca asa se procedeaza, dar daca stirile despre BMW, lansarile de modele, invitatii la test-drive, oferte de service etc. sunt spam, atunci ce sa mai zici de toate tampeniile care ne vin in fiecare zi pe mail.

SURPRIZA! Am primit imailul de la bmw group si mi-au spus ca-mi va trimite manualul cat de curand posibil cu toate ca masina mea e inainte de 96,adica din 1995 + de asta eu le-am trimis adresa din italia...ciudat! Acum sa vedem cat de adevarat o fi! Interesant e ca nu mi-au zis ceva de genul "ne pare rau dar masina dvs e veche".

OFF: pai asa nu mai dai adresa de mail la nimeni. O tii pentru tine. Lucrez in marketing si stiu ca asa se procedeaza, dar daca stirile despre BMW, lansarile de modele, invitatii la test-drive, oferte de service etc. sunt spam, atunci ce sa mai zici de toate tampeniile care ne vin in fiecare zi pe mail.

PĂŁi tocmai, alea erau exemple de lucruri de interes, nu de spam.

• Like 1
  • Downvote 2

SURPRIZA! Am primit imailul de la bmw group si mi-au spus ca-mi va trimite manualul cat de curand posibil cu toate ca masina mea e inainte de 96,adica din 1995 + de asta eu le-am trimis adresa din italia...ciudat! Acum sa vedem cat de adevarat o fi! Interesant e ca nu mi-au zis ceva de genul "ne pare rau dar masina dvs e veche".

Presupun ca l-ai primit imediat dupa ce ai trimis cererea la ei .

Este automatizat sistemul , ca si eu am primit asa ceva .

Edited by Billy M