Jump to content

instalatie electrica 520i 1993

Raull

Recommended Posts

am  si eu un bmw 520i 1993 si am defect la instalatia centralizata de inchidere a usilor si geamuri iar stergatorul nu functioneaza decat pe treapta II fara revenire.

AJUTORRRR!

13087[/snapback]

Da jos bancheta din spate si vezi in blocul de sigurante daca s-a ars vreuna.

Uita-te la rezistenta de la baterie,fusible link ii zice in engleza,e o conexiune care daca nu merge,nu mai ai lumini interior si centralizata.E ca o lamela lunga de metal,bagata in ceva carcasa mica de plastic. Ar trebui sa fie undeva in partea dreapta a masinii,intre baterie si clopotul de la telescop,pe cablu de la baterie.Din cate tin minte 520i are bateria la motor,nu sub bancheta.

Ai aici poze ca sa iti dai seama.Daca ai bateria sub bancheta,ai acolo exemplu cu 535i.

post-116-1108643739_thumb.jpg

post-116-1108643750_thumb.jpg

post-116-1108643759_thumb.jpg

Edited by wlf

De unde am luat pozele zice asa:

Bmw E34s have a big fuse right after the battery that protects the car electrical harnesses.

Failure syndromes:

• Intermittent simultaneous falure of wipers, sunroof, windows, central locking, radio...

• No power, like if the battery was dead.

pentru stergator cauta releul ala mare si negru si dreptunghiular; il desfaci usor si cureti toate contactele, o sa vezi imediat care sint afumate.

la inchidere sint mai multe chestii de verificat...

13089[/snapback]

am cautat in cutia de sigurante si nu am un asemenea releu. te rog ajuta-ma

tre sa ai, nu se poate :blink:

da-ne niste poze cu cutia cu sigurante/relee. eu n-am seria 5, nu stiu exact unde ar trebui sa fie, dar sigur stergatoarele si spalatorul sint controlate de acelasi releu ca la seria 3.

13097[/snapback]

Nu e la fel.El nici macar nu are ca mine care am tot E34.El are probabil M50 si la asta e diferita cutia de siguranta ca la mine,iar la M60 V8 e si mai diferita.

Cred ca eu am ca la seria 3 ca am M30.

Nu e la fel.El nici macar nu are ca mine care am tot E34.El are probabil M50 si la asta e diferita cutia de siguranta ca la mine,iar la M60 V8 e si mai diferita.

13099[/snapback]

va multumesc mult de tot pentru ajutorul dat. asa e cand masina este second si nu o ai de mult timp. am avut 2 sigurante arse sub bancheta nr32 si 33. sa ne vedem sanatosi pe drumurile din romania

bun, releul nu are aceeasi forma ca la noi.

dar e un releu, de fapt un "wiper washer control unit" care pateste acelasi defect ca la noi sau la orice masina :blink:

din ETK as zice ca e patrat la baza, si inalt (cam de 2 ori fata de baza)

post-21-1108645947_thumb.jpg

13101[/snapback]

ura. am gasit erau 2 sigurante de sub bancheta 32, 33.

multam mult de tot de ajutor meriti 6 beri nemtesti

13099[/snapback]

am rezolvat. erau arse 2 sigurante sub bancheta. nr.32 si 33

multe beri pentru voi