Jump to content

Schimbare leduri Bord e46

KYL

Recommended Posts

• 2 years later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

am facut si eu operatiunea asta, dar am o mica problema cu acele. eu am ales sa fac bordu cu albastru si acele cu rosu dar problema mea apare noaptea deoarece nu se vad acele mai deloc. ziua in schimb se vad foarte bine. imi da cineva o idee ce as putea sa fac cu acele sa lumineze mai puternic, de fapt sa se vada iluminate pana la varf mai exact. post-60331-0-91179400-1392142679_thumb.jpg

http://s27.postimg.org/6vooyoszz/2014_02_08_1546.jpg

http://s27.postimg.org/a3t6bqf9r/2014_02_09_1554.jpg

http://s27.postimg.org/zb42bzidr/2014_02_11_1562.jpg

Edited by ovy22
  • Like 1
  • Downvote 10

nici macar... la VW acele se vad foarte frumos pt. ca acel rosu de la acele indicatoare particularizeaza masina...

la colegul de mai sus, e ca o sorcova: acele rosii (doar ziua), bordul albastru, afisajul verzui cu cifre portocalii, climatronicul portocaliu, plus cate un martor de bec ars (rosu)... mai lipseste o pozitie fata arsa (verde) si gata curcubeul

mie personal nu imi place deloc pe albastru, cel mult pe alb (ca in DIY) as fi tolerat o modificare, dar asa... :nea: no offence !

Nu intentionam sa copiez bordu de VW, doar ca mie personal imi place mai mult nuanta de albastru decat cea de alb. Eu am plecat de la o poza ce am gasit-o pe net post-60331-0-83049600-1392207034_thumb.jpg. Singuru lucru care am vrut sa il fac diferit erau acele rosii. O sa le las tot albastre pana la urma. Cat despre ceilalti martori erau aprinsi pentru ca motorul era oprit. Si mai am un bec de ceata pe spate care nu stiu ce sa ii fac, s-a aprins martoru in bord de vreo luna si desi am schimbat becu si era ok si cel vechi nu se stinge. Siguranta nu cred ca are separat numai pentru ala de ceata.

Si ce mi se mai pare diferit in poza asta e afisazu de la computeru de bord, am schimbat si ledurile alea si teoretic ar trebuii sa lumineze albastru dar e de fapt un alb spre portocaliu si ala iar nu am nici o idee cum l-a facut baiatul asta sa lumineze albastru :-??

Ugly as hell, cei de la BMW au gandit bine acel amber (culoarea stock), nu e obositoare deloc noaptea, ai sa vezi tu dupa un drum de 200 de km pe timp de noapte...

Am circulat deja cu masina si nu e obositor la drum lung, e doar putin mai intensa lumina decat cea originala dar nu astfel incat sa te deranjeze.

nici macar... la VW acele se vad foarte frumos pt. ca acel rosu de la acele indicatoare particularizeaza masina...

la colegul de mai sus, e ca o sorcova: acele rosii (doar ziua), bordul albastru, afisajul verzui cu cifre portocalii, climatronicul portocaliu, plus cate un martor de bec ars (rosu)... mai lipseste o pozitie fata arsa (verde) si gata curcubeul

mie personal nu imi place deloc pe albastru, cel mult pe alb (ca in DIY) as fi tolerat o modificare, dar asa... :nea: no offence !

la climatronic inca nu sunt schimbate ledurile de la display, si nici la cass pentru ca vreau sa il schimb pana la urma cu totul. Si mai sunt si alte elemente la care inca nu am schimbat, eu vroiam doar un sfat sa fac ceva cu acele alea ca nu imi plac sub nici o forma cum arata, dar o sa aleg varianta simpla si le las albastre si atunci nu mai sunt probleme de iluminare .

Edited by ovy22

Cauta pe forum dacialogan sa-ti faci o idee, pt ca e aceeasi chestie ca la logan cu acele. Idea ar fi sa cauti 12 v cu ap.de masura din ceasurile de bord si cu o rezistenta reduci de la 12v la 3v. Tragi firele p.l. ac lipesti smd-ul si izolezi lumina sa bata numai spre ac ca sa nu faci alt curcubeu pe acolo, fara tigania asta nu poti face ce vrei tu. Mai bine lasa acele modelul transparent si o sa ai albastru. Afisajele de la km clima si cas. s-ar putea sa aibe un filtru galben, daca merge scos poti avea albastru daca nu ramai cu ciudatenia aia cum o ai la km sau daca tot ai facut modelul vw pune cu smd-uri rosii ca iti va lumina rosu. Eu i-am dat un refresh d.l. portocaliul de fabrica la un alb cu ace rosii si afisaje rosii + cateva butoane cu rosu. Albastru arata cam trist fata de alb la bord, parerea mea.
  • Downvote 1

poti sa imi dai detalii ? ai facut asa ceva ?

pentru alimentarea ledurilor cauti curent pe placa de unde sunt si celelalte alimentate (urmaresti circuitu si masori cu multimetru), folosesti si rezistente, preferabil este sa masori rezistentele de pe placa si cumperi de aceeasi valoare (ohmi) si ledurile grupate la fel ca pe placa (cate 3 leduri la o rezistenta), astfel pastrezi intensitatea luminii la fel. ace-bord

pentru separarea luminii am folosit scoci din hartie

eu nu am probleme noaptea, nu stau nici cu ele la maxim.. probleme as avea si cu cele portocali originale daca le folosesc la maxim, gen oboseala, aici este vorba de gusturi/preferinte, o sa fac 2 poze noaptea cu intensitatea la minim si la maxim si le atasez

post-46475-0-00538200-1392302116_thumb.jpg

post-46475-0-22622800-1392302120_thumb.jpg

post-46475-0-84884500-1392302124_thumb.jpg

Edited by nutu 18
  • Like 1

Cauta pe forum dacialogan sa-ti faci o idee, pt ca e aceeasi chestie ca la logan cu acele. Idea ar fi sa cauti 12 v cu ap.de masura din ceasurile de bord si cu o rezistenta reduci de la 12v la 3v. Tragi firele p.l. ac lipesti smd-ul si izolezi lumina sa bata numai spre ac ca sa nu faci alt curcubeu pe acolo, fara tigania asta nu poti face ce vrei tu. Mai bine lasa acele modelul transparent si o sa ai albastru. Afisajele de la km clima si cas. s-ar putea sa aibe un filtru galben, daca merge scos poti avea albastru daca nu ramai cu ciudatenia aia cum o ai la km sau daca tot ai facut modelul vw pune cu smd-uri rosii ca iti va lumina rosu. Eu i-am dat un refresh d.l. portocaliul de fabrica la un alb cu ace rosii si afisaje rosii + cateva butoane cu rosu. Albastru arata cam trist fata de alb la bord, parerea mea.

eu am vrut sa folosesc la general combinatia de rosu cu albastru, inclusiv la clima(butoanele ce stau permanent aprinse sunt albastre cele care le apas pentru diverse comenzi le-am pus cu rosu) si la cass am facut asta, mai am doar display-ul de la clima si cass si cateva leduri la cass( desi nu stiu daca il mai fac ca as cam vrea sa il schimb) si o sa ma uit si de filtrul de care spui tu, e foarte probabil pentru ca ledurile de sub display sunt albastre, daca nu clar voi incerca varianta cu rosu.

Salut, pozele sunt facute ziua si nu se vad acele prea bine o sa fac si pe intuneric. Nu sunt deloc obositoare la drum lung, eu syau in Italia si pana in Galati am 1800km si nu am avut probleme cu lumina.

La tine daca nu gresesc eu acele mari sunt chiar de VW si cel de la indicatorul de motorina, nu stiam ca se potrivesc alte tipuri de ace. Da-mi ceva detalii legate de display, ce ai facut sa se vada pana la urma lumina albastra pe display ca la mine se vede alburiu si cu cifrele portocalii, ciudatel si nu imi place, zicea mario de un filtru de lumina galben, ai avut asa ceva, l-ai scos sau cum de iti afisaza asa ?

pentru alimentarea ledurilor cauti curent pe placa de unde sunt si celelalte alimentate (urmaresti circuitu si masori cu multimetru), folosesti si rezistente, preferabil este sa masori rezistentele de pe placa si cumperi de aceeasi valoare (ohmi) si ledurile grupate la fel ca pe placa (cate 3 leduri la o rezistenta), astfel pastrezi intensitatea luminii la fel. ace-bord

pentru separarea luminii am folosit scoci din hartie

eu nu am probleme noaptea, nu stau nici cu ele la maxim.. probleme as avea si cu cele portocali originale daca le folosesc la maxim, gen oboseala, aici este vorba de gusturi/preferinte, o sa fac 2 poze noaptea cu intensitatea la minim si la maxim si le atasez

Merci! sambata o sa incerc sa fac si eu asta , si apoi o sa revin si cu poze cand termin cu modificatu .

update display bord, dar tot nu este ce trebuie, habar nu am de unde sa gasesc o folie albastra similara cu cea originala care este de culoare portocalie.

e totusi mult mai bine decat culoarea aia ciudata, iar acele le-am lasat deja fara rosu de pe ele si este mult mai ok.

http://s30.postimg.org/t40av2qn1/2014_02_18_1653.jpg

http://s29.postimg.org/lsvnf07yv/2014_02_18_1662.jpg

image ru

ale mele arata asa :

http://i61.tinypic.com/6iwg14.jpg

acele sunt date cu marker rosu

Arata foarte bine asa, asta e combinatia care nu mai are nevoie de alte adaptari

exact ca tine am facut si eu doar ca la mine diferenta era ca am leduri albastre iar noaptea in combinatie cu rosul de pe ace erau mult prea sterse acele, aproape ca nu se vedeau, asa ca am ales sa le las in culoarea bordului momentan, inca nu am incercat sa fac mutarea cu ledurile doar pentru ace ca nu am avut timpul necesar si cred ca este putin de munca pentru asta.