Jump to content

Mi-a cazut geamul!

Catalin BMW

Recommended Posts

Salut. E de tot rasul,dar am sa va povestesc patania mea in speranta ca poate s-a mai confruntat cineva cu asemenea probleme;ieri dimineata cand am vrut sa plec la serviciu,am lasat geamul din dreapta fata jos pt a-l curata de acea roua care se pusese pe el. Cand am vrut sa-l ridic,s-a inclinat dintr-o data apoi s-a deplasat de la locasul lui si n-am mai putut sa-l ridic,+ca s-au auzit si niste pocnituri.Pana sa se intample asta,mai aveam o problema,in sensul ca daca vroiam sa-l ridic(el deja fiind coborat)se ridica pana intr-o anumita pozitie dupa care se lasa putin si apoi se oprea(ca si cum avea un obstacol);ca sa-l ridic de tot,trebuia sa repet operatiunea si sa apas treapta 2 a butonului(cea care ridica automat tot geamul). S-a rupt ceva,sau doar a sarit de pe macara?

Si mai am o problema cu chederele de la rama geamurilor(cele de pe fata stanga/dreapta;de cate ori ridicam geamurile(am scris "ridicam" pt ca acum nu mai ridic nimic pana nu le fac pe amandoua,chiar daca cel din partea soferului inca functioneaza),calcau pe acele chedere care s-au deformat,si practic la viteze mari se aude zgomotul de vant; a mai patit cineva asa ceva?intreb pt ca banuiesc ca se schimba,insa problema e ca nu inteleg de ce ajunge ca geamul sa-l incalece in loc sa intre in locasul lui?

culisele de geam uzate, acum chiar sparte... fostul proprietar n-a catadixit sa faca "manutenzione programata" la mecanismele din usi, se pare ca nici tu...demontezi, vezi ce-i rupt, faci curat in usa si-i si verfici scurgerile sa fie libere, culise noi, unsoare, nu-i mare belea. bine ca nu s-a facut geamul "orez" ...ca se mai intampla... sa ai si foliile de protectie din usi puse la locul lor si in stare buna.

succes

http://cgi.ebay.de/Original-BMW-Gleitstuck-Fensterheber-BMW-E34-E36-Z3-/220743286723?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item3365533fc3#ht_1440wt_905

piesa asta

Sa o iei OEM..in gaurica aia iti intra bratele macaralei. Se rupe plasticul ala si bratul macaralei scapa, deci iti pica geamul..

Cand montezi sa aliniezi cum trebuie tot, ca altfel o sa ai bataie de cap mare, nu o sa se inchida bine, o sa scape etc. Sa ai grija sa fie vbratele drepte, cateodata se mai indoaie putin cand se intampla treaba asta.

E destul de mult de lucru si e treaba destul de migaloasa.. bine ca e mai cald in Italia.. eu am facut treaba asta la vreo 3 grade.. spumegam. La mine a fost alta problema, mi se trage de la meseriasii de la vopsitorie, dar rezultatul a fost acelasi.. inchideam geamul cu mana.

Daca esti in bani te sfatuiesc sa iei cheder nou .. e vreo 80 de euro.OEM. Ca tot desfaci pe acolo. E schimbare mare.. cred ca o sa inlocuiesc si pe cel de la sofer. Mult mai liniste in masina, suna totul altfel.. :)

Dar nu e neaparat nevoie daca e inca ok, etanseaza si nu flutura rau... doar daca esti nebun ca mine..

culisele de geam uzate, acum chiar sparte... fostul proprietar n-a catadixit sa faca "manutenzione programata" la mecanismele din usi, se pare ca nici tu...demontezi, vezi ce-i rupt, faci curat in usa si-i si verfici scurgerile sa fie libere, culise noi, unsoare, nu-i mare belea. bine ca nu s-a facut geamul "orez" ...ca se mai intampla... sa ai si foliile de protectie din usi puse la locul lor si in stare buna.

succes

Cine a stiut Brownshark de "manutenzione" la mecanismele din usi,ca habar n-aveam de asta,+ ca masina e destul de veche(chiar f veche,'95),numai de intretinere nu stateam eu sa-i fac... :fool:

pai puteai sa o faci si singur, ai vazut ce zice si DOMI, nu-i asa multa stiinta, scule, rabdare, te uiti si p o explozie cu matele din usa, gata trb. decat sa dai bani la tinichigiu, mai faceai cva la ea...

Scule iti trebuie doar o surubelnita si cam atat. Si DIY -uri sunt o groaza, cred ca si aici pe forum.

pai puteai sa o faci si singur, ai vazut ce zice si DOMI, nu-i asa multa stiinta, scule, rabdare, te uiti si p o explozie cu matele din usa, gata trb. decat sa dai bani la tinichigiu, mai faceai cva la ea...

Da brown,dar deja am dat comanda de macarale noi+chedere,(stanga/dreapta)acum ce pot sa mai fac?asta e,important e sa mearga masina bine! Si m-am dus mai mult pt ca vreau sa-mi prinda si toba dedesubt(probabil cateva puncte de sudura) ca mi s-a desprins la o imbinare si-mi zarnaie de zici "ce-i aia"!