Jump to content

Senzor prezenta pasager e39

Recommended Posts

• 2 weeks later...

am puso si a zis ca e problema lor si se poate coda sa fie tot timpu ON senzoru de sub scaun pasager.

nu se codeaza nimic.se instaleaza doar piesa din lincul dat de "bedwap"

rezolva cat mai repede pt ca in caz de accident,daca o sa ai becul aprins la momentul respectiv,nu o sa iti sara airbegurile.e vb de siguranta ta si a pasagerilor

am si eu aceiasi problema si ma tot gandeam ce sa fac?

daca pui chestia aia e rezolvata treaba?

mai sare airbagu?

de unde se poate comanda?

daca pui sare.

daca nu pui si ai becul aprins,nu sare nici un airbeg.

eu am luat ceva asemanator de la un mecanic,dar m-a costat 50e.

e simplu de montat.deconectezi mufa de la plasa si conectezi smecheria aia in loc si ai rezolvat problema.

cred ca il poti comanda chiar de pe acel site.daca nu parca era cineva pe forum care vindea asa ceva

Eu stiu sigur ca sar airbag-urile chiar dc ai aprins becul in bord din cauza acelei plase. Eu te sfatuiesc sa schimbi senzorul de pasager deoarece dc " pacalesti " calculatorul ca ai tot timpul pasager pe scaunul din dreapta , in caz de accident ( unul minor in care sa lovesti putin fata sau chiar mai grav ) , va sari si airbagul din dreapta si o data cu acesta si parbrizul se va sparge . In concluzie , prin ' pacalirea ' calculatorului , in caz de accident , vei avea mai multe reparati de facut ( cel putin parbriz + airbag pasager ) . Pentru ce ? Pentru un senzor de 50 eur ( second hand ) si pentru 2 ore de munca ... Tu cu acel " pacalici " doar stingi becul din bord , nimic altceva .

Tu stii mai bine ce este mai bine pentru tine si masina ta si ce ai de gand cu ea ( poate vrei sa o vinzi si te intereseaza sa stingi acel bec ...) .

Succes

Edited by zarza

ala de la sofer sare pt. ca nu au treaba unu cu celalalt, dar sare si cel de la pasager in cazul in care becul este aprins in bord din cauza senzorului de ocupare defect? Edited by rzv20

Eu stiu sigur ca sar airbag-urile chiar dc ai aprins becul in bord din cauza acelei plase. Eu te sfatuiesc sa schimbi senzorul de pasager deoarece dc " pacalesti " calculatorul ca ai tot timpul pasager pe scaunul din dreapta , in caz de accident ( unul minor in care sa lovesti putin fata sau chiar mai grav ) , va sari si airbagul din dreapta si o data cu acesta si parbrizul se va sparge . In concluzie , prin ' pacalirea ' calculatorului , in caz de accident , vei avea mai multe reparati de facut ( cel putin parbriz + airbag pasager ) . Pentru ce ? Pentru un senzor de 50 eur ( second hand ) si pentru 2 ore de munca ... Tu cu acel " pacalici " doar stingi becul din bord , nimic altceva .

Tu stii mai bine ce este mai bine pentru tine si masina ta si ce ai de gand cu ea ( poate vrei sa o vinzi si te intereseaza sa stingi acel bec ...) .

Succes

eu l-as schimba si maine daca ar fi atat de simplu cum zici. cine imi garanteaza ca desface scaunul si mi-l pune la loc fara sa strice buretele sau pielea (urme de roman in actiune)? nu e vb de 50 de euro sau 150 (atata e noua). a nu se confunda situatia de fata cu cea a samsarului care nu stie cum sa mai scoata becurile din bord ca sa prinda gasca sa-i cumpere gunoiul. mi s-a parut un compromis ok, recunosc ca la faza cu parbrizul spart nu m-am gandit, dar... interventia in scaun mi se pare riscanta.

si sa presupunem ca s-ar gasi un tapiter vestit si curajos, mi-e foarte teama ca dupa ce-a umblat acolo pielea si alinierea cusaturilor sa nu tradeze interventia. n-as vrea sa arate a scaun tapitat (eu personal fac diferenta dintre piele de fabrica si cea tapitata de nea Fanica, iar pe cea din urma nu o halesc). Ca sa nu mai spun ca scaunul meu e electric, si poate imi mai face o bucurie si pe la motorasele de reglaj. atunci as prefera sa fi schimbat un airbag (second) si un parbriz!

Edited by bedwap

rau te macina problema asta de esti asa matinal , sau nu mai poti dormi din cauza senzorului? :lol2: :D

eu zic ca merita si as comanda pacaliciul

nu vinde nimeni pe aici?

Ps. oricum in caz de accident mai ai si alte pagube(mult maim mari) si un parbriz cam trebuie schimbat la 2-3ani , airbag gasesti super ieftin , asa ca eu nu ma mai complic cu scaune desfacute si alte balarii

;)) cine ti-a zis ca am dormit pana la ora aia?

deja am luat pacaliciul, deci nu ma mai macina nimic;)

Hmm :scratchchin: , da pe unde mi-ai umblat??? :blink:

de unde l-ai luat ca vreau si eu?

Succes

de ce esti asa sigur ca sar?ai patit tu?

mie mecanicul mi-a zis ca nu sare nici un airbeg in caz de accident cat timp ai becul de la airbeg aprins.si ma gandesc ca stie mai bn de ce.

nu sunt deacord cu idea de a pune o plasa second...poata sa tina 1luna sau 1zi.

o plasa noua costa vreo120-150e+deranjul cu schimbatul.pe urma si asta poate sa tina pana se arunca unu de 100kg pe ea si gata o iei de la capat.

eu unul sunt pentru pacalici.

de ce esti asa sigur ca sar?ai patit tu?

mie mecanicul mi-a zis ca nu sare nici un airbeg in caz de accident cat timp ai becul de la airbeg aprins.si ma gandesc ca stie mai bn de ce.

nu sunt deacord cu idea de a pune o plasa second...poata sa tina 1luna sau 1zi. SAU 10 ANI

o plasa noua costa vreo120-150e+deranjul cu schimbatul.pe urma si asta poate sa tina pana se arunca unu de 100kg pe ea si gata o iei de la capat.

eu unul sunt pentru pacalici.

intereseaza-te mai bine AIRBAGURILE SAR CHIAR DC NU FUNCTIONEAZA SENZORUL DE PREZENTA .Eu stiu sigur asta ca am " trait un accident cu un prieten intr-un e39 care avea aceeasi problema SI AU SARIT TOATE AIRBAGURILE , DREPT DOVADA CA INCA SCRIU AICI .Intreaba electricieni specializati BMW nu MECANICI ( eu sunt pe parte mecanica ) . Eu am masina de 5 ani si nu am avut problema cu acel senzor . Ca nu esti de acord cu ideia de a pune second ESTE OK CEEA CE SPUI , dar poate fi o rezolvare ok pentru cineva care nu are suficienti bani si sigur este mai ok decat acel pacalici . Te-ai gandit ce poti pati la masina dc iti sare un caine in fata masini la 50-80 km/h ( nu mai mult ) ? Doua situatii :

1 Cu pacalici : o sa ai de schimbat bara si altceva in spatele ei SI AIRBAG DIN DREAPTA SI UN PARBRIZ ( care noi , CA TU NU ESTI DE ACORD CU SECOND , iar si parbrizul original este net superior chinezariilor , te costa minim 200 eur airbag si 400 eur parbriz )

2 Fara pacalici dar cu plasa ok ( second functionala sau noua ) : o sa ai de schimbat bara si altceva in spatele ei SI PUNCT .

Tot crezi ca renteaza acel pacalici ?

Edited by zarza

cel care mi-a zis asta e mecanic electronist cel mai bun din judet.se ocupa in special de mercedes si bmw,dar si restul.pana si din salaj vin multi la sm cu probleme electonice.poate a vrut sa isi vanda "pacaliciul",dar ma indoiec pt ca desi stia de problema nu s-a oferit sa imi vanda,doar dupa ce l-am intrebat eu daca nu cumva are asa ceva ,a zis ca are(si avea vreo 5buc)

pt un caine lovit la 50-80km/ora nu cred ca sare airbagul.parbrizul oricum se poate crapa si de la airbegul de la sofer care oricum sare daca trebuie.

eu am lovit o masina in spate de i-am distrus tot portbagajul si nu mi-a sarit nici un airbeg.aveam becul aprins,dar poate nici impactul nu a fost suficient ca sa declanseze airbegurile.

nu sunt deacord cu second pt piese care sunt consumabile cum e si acea plasa,sau un modul de abs.un airbeg second e la fel de bun ca unul nou.de parbriz nu imi bat capul ca oricum e destul de matuit de pietricele.deci nu ar strica schimbat.asa ca am mers pe varianta cea mai simpla si mai ieftina.acum fiecare face cum vrea

Sare airbagul chiar daca becul e aprins. A fost chiar un caz pe forum, masina avea becul aprins de mult timp (userul chiar facuse topic). Intre timp a avut un accident usor iar toate airbagurile, inclusiv cortinele, au sarit toate.

Becul se aprinde si daca sint probleme la capsa de la baterie sau la capsele de la centuri.

Edited by Calin78

in cazul asta nu stiu daca merita deranjul sa schimbi plasa.o plasa noua e mai scumpa ca un airbeg pasager second...sigur mai ramane parbrizul,dar cum am mai spus asta se poate sparge si de la airbagul sofer.

decat sa-mi strice vreun mester scaunul (oare acolo ce paguba as avea?), prefer sa pun pacalici. si POATE voi strica un airbag si un parbriz DACA voi avea accident. sau poate in dreapta la momentul accidentului chiar va exista o persoana, deci... f bine ca a sarit!