Jump to content

Jante cu j-uri diferite

Recommended Posts

nu sunt probleme,dar ar trebui sa respecti indicatiile producatorului in ceia ce priveste marimea si latimea cauciucurilor.

Uite-te in cartea tehnica a masinii,ar trebui sa fie mentionate si latimea jantelor,daca nu ma insel...eu am doua masini cu j-urile diferite pe spate si fata.

"J"-ul in sine nu are nicio treaba. J-ul se refera la o forma geometrica a buzei jantei si nu e o caracteristica dimensionala.

Cifra care urmeaza insa spune latimea jantei in inci.

On-topic. E prea desteapta chestia asta ca sa stie militianul ca nu esti in regula. Latimea jantei nu este trecuta in talon din cate stiu.

Exista o corelare intre latimea jantei si a pneului.

La unele BMW chiar sunt diferite jantele ca latime intre cele doua punti pentru ca si pneurile sunt mai late pe spate, deci implicit si jantele.

Sa vezi ce fel s-a uitat la mine ala la ITP cand m-am dus si pe fata avea 235 si pe spate 255... cica nu-mi da ITP-ul ca nu e legal, normal sa am roti diferite intre cele doua punti :no:

Edited by d-rive

Ciudat este ca la mine in talon nu sunt specificate dimensiunile jantei permise(e spatiu).Deci as putea sa pun ce vreau eu.Am intrebat pentru ca mi se pare ciudat pentru stabilitate si inclinatia masinii sa ai jante pe fata mai inguste si pe spate mai late implicit si anvelope cu marimi diferite.

Stiu ca dimensiunile recomandate de constructor sunt si pe stalpul usii fata stanga.

Edited by VLAD1

WLF Ciupanezu

Acum mi s-a comfirmat ca asa e.

Ăn taloanele noi nu mai sunt trecute jantele.

Iar stabilitatea nu are de suferit.

Jantele sunt mai mari pe spate pentru un plus de aderenÞã pe puntea motoare.

Stiam asta dar nu eram sigur daca e in regula pentru geometria si directia(ansamblul sa nu se intelega gresit) masinii,

Edited by VLAD1

"J"-ul in sine nu are nicio treaba. J-ul se refera la o forma geometrica a buzei jantei si nu e o caracteristica dimensionala.

Cifra care urmeaza insa spune latimea jantei in inci.

On-topic. E prea desteapta chestia asta ca sa stie militianul ca nu esti in regula. Latimea jantei nu este trecuta in talon din cate stiu.

Exista o corelare intre latimea jantei si a pneului.

La unele BMW chiar sunt diferite jantele ca latime intre cele doua punti pentru ca si pneurile sunt mai late pe spate, deci implicit si jantele.

Sa vezi ce fel s-a uitat la mine ala la ITP cand m-am dus si pe fata avea 235 si pe spate 255... cica nu-mi da ITP-ul ca nu e legal, normal sa am roti diferite intre cele doua punti :no:

Scuze!am fost un pic grabit am atat j-ul diferit cat si etalonul...inca o data scuze.

Iar offset-ul (J-ul) conteazĂŁ dacĂŁ vrei sĂŁ nu iasĂŁ jantele prea mult ĂŽn afarĂŁ sau sĂŁ atingĂŁ ĂŽn amortizor.

Bre, ce e ala offset la tine? Probabil te referi la ET.

J-ul reprezinta o forma a marginii jantei si nu este o caracteristica dimensionala.

Apoi, numarul dupa J reprezinta latimea jantei si nu are legatura cu ET-ul care stabileste cat de in afara sau in interior e o janta. Latimea jantei are ca principala legatura latimea pneului.

:laugh:

O sa repet la infinit. J nu este o caracteristica dimensionala :D

Numarul dupa J, da, si spune care latimea jantei. La fel cum dupa R16 sa zicem, R-ul se refera la pneu ca e radial ca si constructie si nu are nicio legatura cu caracteristica dimensionala, anume diametrul pneului, 16 inci.

:laugh:

O sa repet la infinit. J nu este o caracteristica dimensionala :D

Numarul dupa J, da, si spune care latimea jantei. La fel cum dupa R16 sa zicem, R-ul se refera la pneu ca e radial ca si constructie si nu are nicio legatura cu caracteristica dimensionala, anume diametrul pneului, 16 inci.

Am înţeles asta. :laugh:

Cifrele reprezintă lăţimea, însă întotdeauna scrie şi J în diverse cataloage ca să se înţeleagă că e vorba de lăţime, nu de altă valoare.

Edited by Ciupanezu