Jump to content

ulei cutie manuala

Recommended Posts

@ciupanzu: nu e adevarat

Se merge pe argumente.

Mai documenteazĂŁ-te, am citit despre ceea ce am spus pe b i m m e r f o r u m s.

I-au dat ĂŽn judecatĂŁ pentru cĂŁ ĂŽn America au fost multe cazuri de cutii picate.

Din cauza proceselor, cei de la BMW preferĂŁ acum sĂŁ schimbe uleiul la cerere.

Iar producĂŁtorul cutiilor, Âşi anume ZF, recomandĂŁ schimbarea uleiului.

6-7 ani cu uleiul original (pana ai luat-o tu) :thumbsup:, a mea e din 2001 cu ulei original, si mai sunt din 1996 cu uleiul din fabrica..

Ce sa zic, ma ia cu durere de cap cand ma gandesc ce cantitate de resturi metalice circula prin cutiile alea.. sad.. <_<

Sunt sigur ca nici cutia ta nu functioneaza asa cum ar putea sa functioneze daca i-ai schimba uleiul. Dar poate te-ai obisnuit deja cu ea asa cum ii si nu-i mai dai nici o importanta. :)

Masina mea avea doar 5 ani cand i-am facut schimbul in 2008 iunie la reprezentanta. Daca as fi luat masina mai devreme, i-as fi schimbat uleiul pe la vreo 100k km chiar daca n-as fi sesizat nici o problema minora la schimbarea treptelor de viteza.

@DOMI: din 96 pana in ... ?

e bine ca masina mea e din 2001, si este lipit pe cutie abtibildul NO OIL CHANGE

cum si este scris pe capacul de la rezervor de servo ATF OIL ONLY,,

EU personal respect tot ce recomanda producatorul masinii

Edited by ///MPower_5er

BMW nu face cutii de viteza. Si de altfel nici nu imi plateste vreo reparatie la cutie daca se strica si nu mai e in garantie. Nici macar nu primesti vreo explicatie despre cauza defectiunii. BMW recomanda ce vor, dar nu pe banii mei. Daca schimbul lifetime ce nu dau si garantie lifetime la cutie. ..

Nu ai decat sa faci ce vrei tu pe banii tai, dar nu mai vorbi prostii de aiurea.

chiar sunt mai tare decat cei de la BMW la cutii automate :) Si asta e trist din pacate, si fara sa fie meritul meu. :) Si chiar vorbesti prostii.. asta e parearea mea. Nu te-am facut prost , am zis doar ca vorbesti prostii.

Repeti ca un papagal ce ai auzit de la masinaria de marketing BMW, nu ai nici un fel de argument tehnic sau de alta natura. Pot sa citesc si eu site-ul de la BMW, multumesc. Prefer sa nu iau tot ce imi serveste un comerciant oarecare drept litera de lege si sa imi folosesc si capul meu.

chiar sunt mai tare decat cei de la BMW la cutii automate :) Si asta e trist din pacate, si fara sa fie meritul meu. :) Si chiar vorbesti prostii.. asta e parearea mea. Nu te-am facut prost , am zis doar ca vorbesti prostii.

Repeti ca un papagal ce ai auzit de la masinaria de marketing BMW, nu ai nici un fel de argument tehnic sau de alta natura. Pot sa citesc si eu site-ul de la BMW, multumesc. Prefer sa nu iau tot ce imi serveste un comerciant oarecare drept litera de lege si sa imi folosesc si capul meu.

...chiar sunt mai tare decat cei de la BMW la cutii automate... :LMAO: pai sa vede foarte clar ce ai si ce esti,

ai schimbat niste piese la un e34 in fata blocului, si gata, esti cel mai expert de bmw, papagal si gura plina de prostii esti tu, eu zic cine vrea sa faca treaba asta sa cere garantie, pt. ca cine are un e39 trebuie sa-o repara la un servie, nu ca tine,

btw. aici vorbim de cutie manuala, nu e specializarea ta :wacko:

Edited by ///MPower_5er

ok :)

Astept niste argumente tehnice, documentatii in afara de "asa zice BMW:" Si vezi nu uita si de uleiul din diferetial, si ala e lifetime.

Pana una alta nu m-ai nimerit, nu stau la bloc.

Alt argument mai ai ?

Edited by DOMI

n-am ce sa discut cu tine pt. ca esti expert cutii automate, si aici e un topic despre cutii manuale

ba da te am nemirit, lucrezi pe straeda la BMW tau (si aproape de mine) :mellow: am citit topicul tau despre e34 ta.

si te rog sa scoti embleme de bmw si pui poza ta sau numele tau acolo.

arata ma un service in romania iti da garantie la schimbi de ulei de cutie.

Edited by ///MPower_5er

pai da, e reprezentanta ZF romania si mai sunt ceva service-uri specializate . Garantia e discutabila la orice operatie in ROmania din pacate, inclusiv in reprezentante.. ca ea se da pe hartie, eventual.. dar cat se respecta.. e alta poveste.

Poti obtine certificat de la producatorul uleiului in schimb, care poate garanta ca uleiul e X e compatibil cu cutia si nu va duce la defectarea ei..

Deci tu ai probleme cu garantia operatiei in sine sau cu ce anume de fapt ?

MA stept la un argument mai tehnic .. gen uleiul in cutia manuala are comportament identic cu cel tinut intr-un invelis adiabatic si studiile de laborator au arata ca nu sufera uzura mecanica, chimica, si poate sta si 20 de ani, si nu a fost documentat nici un defect al vreunei cutii datorat schimbarii proprietatilor uleiului dealungul timpului..

Emblema nu pot sa imi pun ca familia mea nu are blazon, dar o sa incerc sa fac unul..

@DOMI: da, asta e problema mea, GARANTIA, eu sunt client si sa zicem ca nu ma intereseaza informatie tehnice, am zis daca iei garantie la schimbul de ulei, e bine, dar daca nu ti dau garantie si pica cutie atunci o sa iti spun ca cutie era pe duca sau defecta...etc.

@RAIN: scz. ma ,dar chiar esti bolnav, si da eu sunt in Germania si invat si limba Germana 8)

Edited by ///MPower_5er

pai da eu stiu service-uri inclusiv in Romania care dau garantie la operatia asta.

Ce ti se pare asa incredibil ? MAi ales la o cutie manuala la care chiar e o operatie extrem de facila si putin costisitoare. Ai fost tu la un service si ai intrebat ? se da garantie normala ca la orice operatie care e efectuata cu factura la un service autorizat RAR.

Este imposibil sa defectezi cutia de la schimbul de ulei daca pui ulei de care trebuie, mai ales una simpla, manuala.

Vezi ca e un topic cat china chiar aici pe forum cu experiente pozitive, inclusiv la cutii manuale. Si la diferential e valabila treaba. Nu e o chestie critica ca la automate, dar daca nu ai un istoric clar, masina e mai vechiuta, .. Poti ti garanta ca garniturile alea sunt intacte de 10 ani si nu ai nici o contaminare, ca semiring-urile au ramas perfecte si nu s-a scurs un gram de 10 ani ? daca macar nu verifici nivelul si starea uleiului?

Poti fi de acord macara sa arunci un ochi ? sa verifici starea garniturilor , calitatea si nivelul uleiului in cutie si starea lui ? macar vizual si la"nas" .. ?si daca e cazul sa il schimbi ?

Ce mare smecherie, parca vorbim de nave spatiale aici. Pana si uleiul de la balamalele de la usa il mai schimbi..

Zi tu te rog la cutii manuale ce s-a schimbat de 40 de ani incoace la ele sa nu mai aibe nevoie de schimb de ulei in afara de faptul ca BMW nu zice ca nu se schimba ? Si de ce e doar singurul producator care recomanda asta, sau printr-e putinii. Daca ai avea cel mai mic simt mecanic ti-ai da seama ca e o aberatie sa crezi ca poate dauna sau ca exista vreun ulei lifeitme..

Si pana una alta nimeni nu a venit cu o definitie clara ce inseamna lifetime in viziunea BMW. 10 ani ? 15 ? 20 ? 100k km ? 200k ? 400 ?

Edited by DOMI