Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

BMW 316I printre cele mai eco masini

darius_x

Recommended Posts

Consumul dat(scos) de producatorii marcii coincide in prea putine cazuri cred eu.

Asa si in cazul asta.Iti spun ca masina poate consuma in oras si 9-10 litrii/100 km.nu doar 7.5 sau cat scrie in topul respectiv.

Uite un exemplu concret:am un prieten cu un BMW 320TD compact de prin 2002 parca.Din cate stiu eu la masina asta consumul oficial in oras e undeva la 7.8 l./100 km.El imi zicea ca scoate cam 9-10 cateodata chiar si 11 prin oras...

Nu zic ca nu se poate scoate si 7.8,se poate dar in niste conditii optime,ideale.

Repet,e parerea mea,va rog sa ma contraziceti daca nu e asa.

Edited by Florinnnnn

• 2 years later...
E90 316i este o masina destul de rara, mai ales modelul pre-LCI. Consumul este cam acelasi ca la E90 318i, poate chiar putin mai mare, masina fiind destul de grea. Nu prea cred ca poate consuma doar 7.7 l/100 urban, probabil intr-un oras mic si putin aglomerat.

pai acuma, consumul poate sa difera de la masina la masina,

depinde de defectiunile care le are o masina respectiva

daca ai o valva, sau mai stiu eu ce piese stricata, sau nu ai anumite chesti schimbate la timp , un exemplu cum ar fi bujiile ,filtru de aer.

depinde si de ce roti are masina, dimensiunile, presiunea , echilibrarea. asa ca intodeauna, cand un producator da un consum din fabrica, are dreptate.

consumul care iasa masina din fabrica, sau care ar trebui sa-l aiba masina, nu are nimic de-aface cu consumul actual, pe o masina anume.

sunt multi care trec cu vederea mici, factori. care defapt sunt foarte importanti, cum ar fi simpla presiune in roti. care din cauza presiuni incorecta, poate sa consume, cu 1-2 litri mai mult. asa ca nu mai "contraziceti" producatori. de exemplu am un prieten, care are un 530d si masina, nu sare niciodata de 9.5 in oras. isi respecta fiecare detaliu la masina, si masina. este tratata asa cum tre sa fie.

de exemplu la benzinare daca ai o singura bujie, putin afumata, consumul creste putin, si sunt multe alte cauze care ridica consumul la o masina.

• Like 1

boss, asa scot si eu 2 litri in oras, resetez in mers si iau piciorul de pe acceleratie sau o pisc putin. Amicul tau cu 530 scoate 12-15 in oras, restul e can can, poti sa sufli in bujii si sa schimbi filtre cat vrei, prinzi 3 stopuri de cate 5 minute si ai 19 pe bord

are 530d. e60 . varianta cu cai mai multi undeva la 238 cai parca, oricum nu prea iese cu ea decat seara, normal ca daca prinzi trafic, orice masina consuma mult.