Jump to content

Articol: Prețul rĂŁzbunĂŁrii

Romulus

Recommended Posts

Dar sa protestezi, intr-un mod ilegal, nu ajuta.

pai el nu protesteaza....doar submineaza petrolisti,nu prin cumpararea benzinei de la pompa,ci direct din rafinarie unde e mai ieftina...:)

Nu submineaza bre pe nimeni. Isi face dreptate cu mana lui intr-un fel sau altul.

Oricum, "raul" facut de el e un scuipat intr-un ocean comparativ cu cat rau a facut poporului roman OMV-Petrom prin marirea pretului la combustibili. Care a fost efectul asupra preturilor la toate produsele.

Ca sa nu mai spun de nenorocirea cresterii tva de la 19 la 24%.

Asta e, popor natang...

E si normal ca se intampla asta. Prezicerile economistilor estimeaza scumpirea in aproximativ 2 ani pana la 10 lei a litrului de benzina.

Acum 2 ani pe vremea asta alimentam cu benzina de 99 cu 3.90 acum alimentez cu 5.50 ,rezulta ca in urmatorii 2 ani va fi aproape de 9 lei.

Din cate stiu ,nivelul de trai nu a crescut cu nimic de acum 2 ani.sau nu a crescut deloc ever.

Ilegalitatea a devenit legalitate pentru multi deja, toata economia noastra este la negru, oare de ce?

Nu e neapĂŁrat normal.

MulĂži cumpĂŁrau combustibil furat Âşi acum 2 ani.

Mai exista si combustibil care nu e chiar furat.

Inainte de gps-trackere care transmit inclusiv consumul de combustibil in timp real, soferilor de camion sau utilaje le ramanea motorina destula, ce puteau sa faca cu ea, sa o dea inapoi? Normal ca o vindeau dar e la limita sa afirmi ca o furau.

Furt e ala din conducta, din cisterna, etc...

Oricum, mi se pare normal sa cumperi combustibil neaccizat, fara tva, etc.

Faptul ca fff multi galateni se duc peste granita si fac plinul iarasi mi se pare un lucru normal. E vreo 3,7ron motorina dincolo.

Când vinzi/iei un lucru care nu-ţi aparţine, tot furt se numeşte.

Moralitatea selectivă nu stă în picioare.

Nu ţi-ar plăcea dacă acel combustibil ţi-ar aparţine ţie şi ar fi vândut de angajaţi chiar dacă ar rămâne în plus.

Cu siguranţă ai prefera să rămână în plus la tine în buzunar.

Edited by Ciupanezu
  • Like 1

Eu as vrea sa fie benzina gratis. Dar totusi, nu pricep de ce ne zburlim atata si totusi avem preturile la carburanti printre cele mai mici din EU...

http://www.drive-alive.co.uk/fuel_prices_europe.html

Si sa nu ma luati ca suntem mari producatori de petrol, ca suntem zero barat pe langa Norvegia...

Adica, ce intreb eu, de ce credem noi ca OMV/Petrom e de vina, cand pretul in EU este cel din link? La ei cine e de vina?

Mai incolo asa, peste cativa ani, ai sa intelegi care e diferenta de nuanta. Acum inca esti idealist dar pe moment ce ramai neprotejat in fata railor din viata ta, ai sa smulgi si tu cu ghearele sa iei inapoi ceea ce ti-au luat altii, mai mult sau mai putin moral, legal.

L.E.

Romulus, ai dreptate punand problema asa dar, iarasi vin si spun, pot sa aduc argumente ca la noi ar fi putut fi mai blanda treaba asta cu cresterea preturilor.

Te intreb un lucru, te uiti numai la vest, de ce nu te uiti si la est? Daca acolo se poate si sa fii sigur ca au si ei taxe la greu, la noi de ce nu s-ar putea?

Exemplul dat de tine cu Norvegia... stii foarte bine ca aia e o tara cu o fiscalitate ultra-aberanta pe alocuri dar si cu o protectie sociala greu de inteles chiar si pentru cei mai comozi si puturosi din lumea asta.

Cat costa un 530d in Norvegia, ai idee? Costa absurd de mult...

Edited by d-rive

Faptul ca fff multi galateni se duc peste granita si fac plinul iarasi mi se pare un lucru normal. E vreo 3,7ron motorina dincolo.

Apropo, tre' sa facem si noi un drum, imi fac timp sa trec dupa pasaport si tragem o fuga pana la Cahul, sa luam si niste mancare :twitch:

Deci...trebuie sa ne descurcam. Nu se schimba treaba DOAR in RO, cum zicea Romulus mai sus, vine valul naspa peste TOATA lumea.

Edited by ihearto

Crezi ca vesticii primesc cu placere scumpirea? Sunt sigur ca se plang si ei doar ca puterea de cumparare acolo inca e in limite acceptabile.

Fenomenul e mai complex decat pare la prima vedere.

Cat combustibil cumperi cu salariul mediu net din Romania?

Cat combustibil cumperi cu salariul mediu net din alte tari europene?

Asa afli raspunsul la intrebarea ta.

Apoi, nu mai comparati Romania cu tari din UE. Noi ne comparam la ei si chiar ii depasim bine de tot pe unii la nivelul taxelor si impozitelor, in rest, suntem campioni si totdeauna iesim in pole-position la capitolul saracie.

L.E. dap Ihearto. Din pacate.

Edited by d-rive

Când vinzi/iei un lucru care nu-Þi aparÞine, tot furt se numeºte.

Moralitatea selectivĂŁ nu stĂŁ ĂŽn picioare.

Nu Þi-ar plãcea dacã acel combustibil Þi-ar aparÞine Þie ºi ar fi vândut de angajaÞi chiar dacã ar rãmâne În plus.

Cu siguranÞã ai prefera sã rãmânã În plus la tine În buzunar.

Corect. Asta nu e idealism. E normalitate.

O cunostinta de-a mea, mi-a spus ca de sarbatori, a cumparat carne furata dintr-un abator unde lucreaza... Am intrebat ce abator? Mi-a raspuns. Patronul de acolo e tot o cunostinta de-a mea. I-am spus ca e furt si nu e justificat de nimic. Nici de salariul mic nici de altceva.

Mulţi încearcă să scape de sentimentul de vinovăţie cu astfel de scuze.

E mic salariul, e nivelul de trai scăzut în România, e eclipsă de lună, e viaţa grea...

Furtul e furt indiferent de circumstanţe sau valoarea sa.

Chiar dacă rămâne nepedepsit, depinde de fiecare dacă mai poate să se privească în oglindă apoi cu aceeaşi uşurinţă.

Edited by Ciupanezu

Corect. Asta nu e idealism. E normalitate.

O cunostinta de-a mea, mi-a spus ca de sarbatori, a cumparat carne furata dintr-un abator unde lucreaza... Am intrebat ce abator? Mi-a raspuns. Patronul de acolo e tot o cunostinta de-a mea. I-am spus ca e furt si nu e justificat de nimic. Nici de salariul mic nici de altceva.

Tocmai de-aia e justificat.

Cand ai un salariu mediu de 1000 e pe luna ca in vest iti poti permite sa spui ca nu vei fura din domeniul in care lucrezi.

Dar e irelevant sa spui ca un macelar, angrosist ce lucreaza intr-un abator nu isi trage si el ceva de acolo, atata timp cat stie cum sa separe cantitatea de carne astfel sa nu se cunoasca.

Nu stĂŁ ĂŽn picioare chestia asta.

Gândeºte-te cã unul are salariul mic ºi pofteºte la un lucru de-al tãu ºi Þi-l ia, poate chiar cu forÞa.

Poate-Ăži dĂŁ Âşi o cĂŁrĂŁmidĂŁ ĂŽn cap de fricĂŁ sĂŁ nu-l poĂži identifica.

Dacã furã acel lucru ca sã-l vândã pentru mâncare, fiind chiar la pragul subzistenÞei, gestul e justificat?

Ciupanezu, salveaza-ti postul scris de mine si peste cativa ani citeste-l, ai sa vezi ca am avut dreptate.

Cand eram ca tine si eu ziceam la fel... din pacate viata mi-a demonstrat ca dreptatea, idealismul si alte astea, sunt niste chestii relative.

Ti-o spune unul care plateste la stat si ultimul leut si inca plateste si anticipat dar daca as avea un singur moment in viata cand as putea sa fur ROmania ca stat, as "fura-o" toata fara sa stau pe ganduri.

Nu cred cĂŁ-mi voi schimba pĂŁrerea.

Moralitatea Âşi caracterul legal nu se schimbĂŁ cu una cu douĂŁ.

DacĂŁ alegi sĂŁ faci un lucru ilegal Âşi imoral, n-are nici un rost sĂŁ cauĂži scuze, trebuie sĂŁ-Ăži iei vina ĂŽn totalitate.

ExistĂŁ oameni care o duc destul de rĂŁu Âşi nu cumpĂŁrĂŁ bunuri furate, nu fac chestii de genul ĂŁsta.

Asta Ăžine de caracterul fiecĂŁruia, de lĂŁcomia sa.

Nimic mai gresit. Daca e salariul mic, sa isi caute de munca in alta parte mai bine platit. Dac-o fac toti de la abatorul ala, fie cresc salariile, fie da abatorul faliment. Si asa e normal. Rezista cine poate. Cine ne-a invatat altfel oare...? Asta sunt ranile atator ani de comunism.

nu mi se pare normal, dar cum am mai zis timpurile astea fac ca tocmai o situatie anormala sa devina normal.

De cand cu criza numarul jafurilor si hartuirilor s-au inmultit foarte alarmant.

Iar de la a face un lucru care nu deranjeaza pe absolut nimeni la a da in cap e cale lunga.

Dar nu va mai dura mult pana se va ajunge si acolo pentru ca saracia se adanceste.

SI sa nu-mi spuna nimeni ca nu exista nici un domeniu din care nimeni nu incearca sa profite la maxim in RO pentru ca nu al cred,atata timp cat salariile sunt execrabile nu se va intampla asta niciodata.

Edited by Stefan_e46

Cand ai un salariu mediu de 1000 e pe luna ca in vest iti poti permite sa spui ca nu vei fura din domeniul in care lucrezi.

Dar e irelevant sa spui ca un macelar, angrosist ce lucreaza intr-un abator nu isi trage si el ceva de acolo, atata timp cat stie cum sa separe cantitatea de carne astfel sa nu se cunoasca.

Nu sunt de acord. Eu stiu ca toti poate isi "trag" (macelar, angrosist) dar nu sunt de acord. Cum nu sunt de acord nici cu zicala "Oricat de putin am fi platiti, noi tot reusim sa muncim mai putin". Daca esti cinstit si "firma" nu te apreciaza, inseamana ca trebuie sa te muti. Poate intr-o luna, poate in cativa ani. Nu ai nevoie de oameni ca ei, si nici ei de oameni ca tine. O sa se termine rau pentru tine, poate chiar si pentru ei. NU cred ca sefii nu isi dau seama ca iti tragi ceva! Ei stiu lucrul asta, si de aceea ramai unde esti. Si am vazut multe situatii de acest gen.

Edited by Romulus
reparat quotes

@Stefan_E46:

Este aberant să crezi că un furt nu deranjează pe absolut nimeni.

Că-ţi place ţie să crezi asta e altceva.

Nu e deloc cale lungă, e doar o altă formă de furt.

Gândeşte-te un pic şi la modul în care eşti perceput.

Un puşti cu Cayenne...

Unii ţi-ar da în cap şi de plăcere.

ciupanezule tu daca ai gasi benzina la juma de pret pe piata neagra ai cumpara?

Nu.

DacĂŁ ai o maÂşinĂŁ care consumĂŁ mult Âşi eÂşti nevoit sĂŁ iei benzinĂŁ furatĂŁ, singurul lucru de bun simĂž pe care-l poĂži face este sĂŁ renunĂži la mersul cu maÂşina sau sĂŁ mergi mai puĂžin.

Dacã faci chestii de genul ãsta, n-ai nici un drept sã arãÞi cu degetul spre clasa poltica ºi sã fii revoltat de faptul cã se furã În România pentru cã ºi tu faci acelaºi lucru, chiar dacã doar la o scarã mai micã.

Edited by Ciupanezu
  • Like 1

Nu cred cĂŁ-mi voi schimba pĂŁrerea.

Asta Ăžine de caracterul fiecĂŁruia, de lĂŁcomia sa.

Sunt sigur ca da, ti-o vei schimba. Si nu tine de tine, tine de viata.

La fel si cu partea a doua, cu caracterul. Tu in sinea ta vei ramane pentru totdeauna un om ok dar viata te va obliga sa nu mai fii asa.

Poate ne vedem o data si iti povestesc...

Exagerezi deja.

Si numai am cayene de ceva vreme am revenit la bmw.

Tu asociezi o palma cu 1 omor.

Cum am mai spus asta e realitatea daca nu o credeti ok , dar salariile nu vor creste iar benzina nu va scade.

Si chiar sunt curios cati din cei ce lucreaza acum ar fi dispusi sa renunte la locul de munca daca nu ar avea o alternativa viabila (exceptand in afara tarii) , in contextu in care rata somajului si crearea locurilor de munca a apus de mult.

Nu exagerez deloc, chestiile astea ţin doar de disperarea faptaşului.

Dacă n-ai mâncat de 3 zile, o masă copioasă pe 2-3 capace poate că nu sună prea greşit.

La fel cum pentru tine nu sună greşit să iei benzină furată.

Realitatea e dură, realitatea te face să faci lucruri greşite, însă asta nu înseamnă că acele lucruri devin corecte.

Sunt sigur ca da, ti-o vei schimba. Si nu tine de tine, tine de viata.

La fel si cu partea a doua, cu caracterul. Tu in sinea ta vei ramane pentru totdeauna un om ok dar viata te va obliga sa nu mai fii asa.

Poate ne vedem o data si iti povestesc...

Şi asta ţine de fiecare.

Voi încerca să nu mă schimb, însă e adevărat că viaţa te face mai aspru.

Pe de altă parte, eu cred că lucrurile de genul acesta se întorc, chiar dacă nu neapărat direct.

Edited by Ciupanezu