Jump to content

Instalare mp3 player pe un E46

razvan123

Recommended Posts

Salut!

De ceva timp citesc pe acest forum mesaje legate de inlocuirea casetofonului BMW cu un MP3 player.

Vreau sa-l cumpar pe acesta:

Panasonic MP3 Player

deoarece e cel mai ieftin pe care l-am gasit si cred ca se potriveste cat de cat cu bordul.

De asemenea, mai am inteles ca trebuie sa cumpar si un Adaptor BMW <-> ISO si o Rama de casetofon BMW, fiecare costand cate 35 RON.

In total, as ajunge astfel la 400 RON ceea ce mi se pare acceptabil.

Si acum intrebarile mele:

- Se vor auzi mai bine boxele cu noul MP3 player? Momentan nu se aud prea bine dar am inteles ca e mai degraba vina casetofonului decat a boxelor.

- Mai am nevoie si de altceva pentru montare ?

- Oare e bun MP3 playerul Panasonic? Sa iau altceva? Sa-l las pe asta? Nu vreau sa cheltuiesc prea multi bani pentru el si mai ieftin de atat n-am gasit.

- Vrea cineva sa-mi cumpere vechiul casetofon ? :blink:

Many thanks

Pai in topicul acesta autorul spune asa:

2. BMW E46 are o mufa de antena care nu se potriveste de nici un fel cu una "standard". Este nevoie de un cablu adaptor BMW-to-ISO pentru aceasta.

Deci am nevoie de 2 adaptoare din acelea de 35 RON ?

Fake: ai idee cam cat costa acel player Alpine si de unde-l pot cumpara ?

later edit: asta e cel de care ziceai?

Pai oare se merita 1.2 mil numai pentru diferenta de aspect ? :blink: Sau are si altceva in plus fata de Panasonic-ul la care ma gandisem initial?

Personal, cred ca arata cam la fel de bine.

Edited by razvan123

Salut

Acum aproximativ o luna am facut aceeasi operatie. Si eu tot un E46 am. Recunosc ca am citit foarte mult pe aici pe forum , de unde am si invatat, cu aceasta ocazie dorind sa multumesc membrilor pt ajutor. Si acum, concret : intr-adevar, boxele se vor auzi mult mai bine cu un MP3 player. Eu am optat pt un SONY GTS 300s argintiu cu negru cu leduri rosii dar de care sunt foarte multumit. Se incadreaza super bine cu bordul. Pt casetofonul Sony GTS 300s mi-au trebuit exact mufele pe care le-ai mentionat in primul post si anume Adaptor BMW <-> ISO si o Rama de casetofon BMW, cele la 35 RON. Acum sa iti spun cum am procedat: casetofonul de la E46 se scoate usor, chiar foarte usor (presupun ca stii operatiunea). Am intampinat probleme din cauza faptului ca spatiul care ramane dupa ce scoti cas-ul original e foarte mic si am fost nevoit sa tai cablurile , sa le scurtez si sa le inghesui in spate stanga (in locasul de cas o sa observi o deschizatura in care poti sa ascunzi cablurile), altfel risti ca noul cas sa nu incapa tot. Sper sa fi fost de ajutor. Daca mai ai alte intrebari. te ajut cu cea mai mare placere. Uite si un topic ce ar putea fi de ajutor... http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=7152

Br, Bogdan :blink:

Salut

Acum aproximativ o luna am facut aceeasi operatie. Si eu tot un E46 am. Recunosc ca am citit foarte mult pe aici pe forum , de unde am si invatat, cu aceasta ocazie dorind sa multumesc membrilor pt ajutor. Si acum, concret : intr-adevar, boxele se vor auzi mult mai bine cu un MP3 player. Eu am optat pt un SONY GTS 300s argintiu cu negru cu leduri rosii dar de care sunt foarte multumit. Se incadreaza super bine cu bordul. Pt casetofonul Sony GTS 300s mi-au trebuit exact mufele pe care le-ai mentionat in primul post si anume Adaptor BMW <-> ISO si o Rama de casetofon BMW, cele la 35 RON. Acum sa iti spun cum am procedat: casetofonul de la E46 se scoate usor, chiar foarte usor (presupun ca stii operatiunea). Am intampinat probleme din cauza faptului ca spatiul care ramane dupa ce scoti cas-ul original e foarte mic si am fost nevoit sa tai cablurile , sa le scurtez si sa le inghesui in spate stanga (in locasul de cas o sa observi o deschizatura in care poti sa ascunzi cablurile), altfel risti ca noul cas sa nu incapa tot.  Sper sa fi fost de ajutor. Daca mai ai alte intrebari. te ajut cu cea mai mare placere. Uite si un topic ce ar putea fi de ajutor... http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=7152

Br, Bogdan    :)

142534[/snapback]

apropos, ai si comenzi pe volan? mai merg daca ai? thx...:blink:

Salut,

Dupa cum probabil ai vazut, eu mi-am instalat, ~singur, un HU Alpine pe E46 (topicul e cel sugerat de colegii de pe forum in posturile anterioare, ma bucur ca l-ati citit si tinut minte, multumesc). Iti trebuie urmatoarele:

- cablu adaptor BMW-to-ISO

- rama adaptoare

- o mufa ISO pentru antena de la radio (exista si adaptor dar e foarte scump, cu cativa lei iti iei o mufa ISO pentru radio aurita)

- doua saibe

In locul liber de pe rama, am pus led-ul de la sistemul de alarma si vreau sa mai pun si doua RCA-uri aurite dar inca nu am cumparat cablul pentru HU.

In plus fata de ce am scris pe topic, daca dai jos partea din stanga jos a bordului poti sa bagi mana pe acolo si sa tragi cablurile in timp ce introduci player-ul in locas. Astfel se monteaza mult mai usor.

Daca ai intrebari suplimentare, iti raspund cu placere, daca stiu.

Referitor la intrebari:

Sunetul pe care l-am obtinut este MULT mai bun decat cel original. Desi pe lista de viitoare cumparaturi aveam boxe, am renuntat sa le schimb. Totusi, cele de inalte, ar trebui sa fie schimbate. Si nu ar strica un subwoofer. Oricum sunetul actual este destul de bun.

O sa incerc sa schimb tweeter-ele dar tre sa gasesc pe cineva dispus sa piarda vremea cu mine si sa desfacem o usa (o sa imi tremure putin mana din cauza airbag-urilor...) sa vedem daca este pus filtru din fabrica si ce tweetere se pot pune.

Eu mi-am propus sa instalez si un subwoofer+statie si un condensator (are un prieten de vanzare mai multe modele si a zis ca e dispus sa facem teste) dar nu prea am timp acum.

BTW, fara sa fac publicitate si fara a avea cea mai mica intentie sa jignesc pe cineva, am auzit ca in clasa mica de pret, in afara de Alpine si Clarion, restul sunt produse de "alimentara". Acuma draq stie ca nu am testat dar am auzit foarte multe lucruri bune despre Alpine si sunt super multumit de cum se aude al meu (si are si iesire speciala pentru subwoofer).

Vezi ca sunt in unele magazine panouri de alea cu o gramada de playere. Poti sa testezi acolo cum se aude fiecare model.

nu stiu care`i treaba cu mufa ISO si cablu` adaptator,insa la Delta unde l`au montat nu mi`au cerut nimic din cele doua.

144152[/snapback]

Mufa de antena la BMW este o chestie mica de care nu am vazut niciodata. Alpine are ISO. Daca nu ma insel, nu am gasit decat sa fac o chestie URATA RAU (nu o recomand la nimeni) si anume sa cumpar astea doua:

- BMW to DIN http://www.seleniu.ro/detalii.php?tabel=1&id=250

- DIN to ISO http://www.seleniu.ro/detalii.php?tabel=1&id=244

si de aceea am preferat tai mufa originala si sa pun o mufa ISO pe cablul masinii.

• 2 weeks later...
Salut!

De ceva timp citesc pe acest forum mesaje legate de inlocuirea casetofonului BMW cu un MP3 player.

Vreau sa-l cumpar pe acesta:

Panasonic MP3 Player

deoarece e cel mai ieftin pe care l-am gasit si cred ca se potriveste cat de cat cu bordul.

De asemenea, mai am inteles ca trebuie sa cumpar si un Adaptor BMW <-> ISO si o Rama de casetofon BMW, fiecare costand cate 35 RON.

In total, as ajunge astfel la 400 RON ceea ce mi se pare acceptabil.

Si acum intrebarile mele:

- Se vor auzi mai bine boxele cu noul MP3 player? Momentan nu se aud prea bine dar am inteles ca e mai degraba vina casetofonului decat a boxelor.

- Mai am nevoie si de altceva pentru montare ?

- Oare e bun MP3 playerul Panasonic? Sa iau altceva? Sa-l las pe asta? Nu vreau sa cheltuiesc prea multi bani pentru el si mai ieftin de atat n-am gasit.

- Vrea cineva sa-mi cumpere vechiul casetofon ?  :blink:

Many thanks

141097[/snapback]

DUTE LA UN ELECTRONIST DACA NU STII NICI SA SCHIMBI UN RADIO CD.